News

Tidligere motstandsmann kastes ut av Norge

Den tidligere motstandsmannen Kåre Grunnsund (92) kom i 2016 hjem med et ønske om å få lov til å bli begravet i sin hjembygd Drangedal. Kåres søknad om statsborgerskap ble henlagt, nå må han forlate Norge innen 29. august.

– Jeg er veldig skuffet og opprørt, dette hadde jeg neimen ikke ventet meg, sier Kåre Grunnsund. For ett og et halvt år siden reiste 92 år gamle Kåre Grunnsund fra Australia og hjem til Kroken i Drangedal, stedet han vokste opp og bodde til han var 27 år gammel.

– Selv om jeg har bodd mange år i Australia, er det Kroken som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg er blitt en gammel mann og hadde et håp om å kunne bli begravet på kirkegården i Kroken sammen med mine forfedre, forklarer han. Etter ett år med søknader og brevutveksling med politi og UDI sitter han igjen med et brev fra Politiet datert 29.05.2017 der det fremgår at hans søknad om statsborgerskap er henlagt. 29. august er siste frist, da må Kåre forlate Norge.

– Jeg ser en sammenheng mellom Kåres sak og måten krigsseilerne ble behandlet på etter 2. verdenskrig, forklarer Bjørn Tore Rosendahl, historiker og PhD-student på fagområdet Krigsseilernes historie. Bjørn Tore forklarer at nok en gang er det den kalde jussen som rammer blindt.

Ordfører Tor Peder Lohne forteller at basert på det han kjenner til kan han ikke skjønne hvorfor Kåre ikke skal få tilbake sitt norske statsborgerskap.

– Jeg stiller meg undrende til saksbehandlingen og tenker at her må det ha skjedd et byråkratisk feilgrep. Jeg håper at mennesker som jobber med slike saker evner å ta hensyn til mannens alder og tar i bruk alle virkemidler i saksbehandlingen, sier Lohne.

Les saken i Drangedalsposten.

…….

Jeg vet ikke hva jeg skal si – for en gangs skyld er jeg nesten målløs. Jeg har aldri hatt tillit til denne delen av norsk byråkrati, men det betyr jo ikke at jeg ikke fortsatt lar meg sjokkere. Hva med deg? Jeg har selv bodd i Australia, og reiser nok tilbake en dag – vi er mange som ønsker å oppleve flere land og kulturer i løpet av et liv, men skal ikke nordmenn som ønsker det – få dø og bli begravet i hjemlandet sitt Norge?

Er det blitt så hjerterått i byråkrati-kontorene i det kalde nord?

Ordfører Tor Peder Lohne sier at han tror (og håper) det har skjedd et byråkratisk feilgrep – og det gjør selvsagt jeg også. Men saken har jo pågått i et år, så det kan jo ikke bare være en glipp, eller hva tror du?

Kastes ut av Norge etter ni år

Norge stemte NEI til å forby atomvåpen

Barnevernet driver et sorteringssamfunn

Skolene tar ikke mobbing på alvor

26 bistandsmilliarder rett ut i løse luften?

Norsk bistandssløsing og kameraderi

Hun hater Norge, men krever penger fra NAV

NRK lisensen – et ran

Milliarder til utlandet – svikter kreftpasienter

En kvart million til USA i bistand

Clinton fikk 410 millioner av Norge

#NorgepåsittBeste

Del gjerne.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Trykk på FOLLOW oppe til høyre, om du vil følge denne bloggen. Ønsker du å følge meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, eller kjøpe mine bøker og vinkurs – kan du gjøre det her.

klikk-her-for-acc8a-lese