Om kunstneren Trude Helén Hole

Follow my Dream?

I´m not a follower – my Dreams are following Me.

TRUDE HELÉN HOLE er fra Bergen, men etter et lengre opphold i LA flyttet hun til Oslo, og deretter til Australia hvor hun jobbet på kvegfarm og drev hesteranch i et par år før hun returnerte til Norge og Asker. Hole eier mediebyrå New Spirit Communication og er journalist, forfatter og forlagseier, og omtales gjerne som Norges morsomste forfatter både av lesere og media. Hennes bøker om Lotte-Marie beskrives som Norges feminine og humoristiske svar på Harry Hole av Jo Nesbø og Varg Veum av Gunnar Staalesen. Mer om hennes bakgrunn og historie finner du her. Men hun er også modellsommelier og foredragsholder og coach, og ikke minst en prisbelønnet kunstner.

Som kunstner har Trude Helén Hole tilbragt det siste året på Asker Kunstfagskole, og hun har nylig blitt tildelt International Art Prize Paris 2022. Hun er også invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022 i desember, og var 1 av 3 norske kunstnere som ble invitert og stilte ut under Exhibition ARTQUAKE-10 at Art Niğde International (ANI) i Tyrkia med maleriet Mistress XXX. I 2023 er hun invitert som gjesteutstiller under Høstutstillingen i Ås. Hole skaper både abstrakt og figurativ kunst og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. 

Hole, som også kurator og gallerist, har vært interessert i kunst så lenge hun kan huske. Da unge Frk. Hole var 12 år skaffet hun seg jobb i butikk og brukte pengene hun tjente på Ostepop og is, samt en svær grammofonplate og mange gamle LP plater av Luciano Pavarotti og Gene Pitney – og ikke minst kunst! Og hun tegnet absolutt hele tiden og over alt. Eksempelvis tegnet hun et meget godt portrett (karikatur) av norsklæreren på ungdomsskolen under eksamen i stedet for å besvare den kjedelige tekstoppgaven.

Hun strøk med glans, men lot ikke en liten LG- stoppe hennes ivrige jakt etter nye kreative utfordringer. Hun tegnet mattelæreren også, og gymlæreren – uten klær. Det ble det vi i dag vil kalle en sekser. Favorittfagene hennes var typiske kreative fag som foto, naturfag og sløyd, og ikke minst form og farge – og øh… gym! Ganske enkelt alt som innebar å gjøre eller skape noe, det være seg treskjæring, lage skulpturer, sy egne klær eller male, tegne og ta bilder – og selvsagt skrive fortellinger når hun ikke ble tvunget til det. Og deretter gikk det som det vanligvis gjør – livet førte henne inn på andre baner som eksempelvis en reise til Australia for å drive hesteranch. Deretter ventet en lang karriere som forfatter og bedriftseier.  

De siste årene har kunsten – The World of Art – gledelig nok vendt tilbake til hennes liv. Hole jobber i dag hovedsaklig med malerier, tegning, grafikk og tresnitt, samt skulpturer i leire og gips – og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen. Motivene varierer stort fra det helt enkle og nakne med rå uforutsigbare linjer til det mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske til det skjøre og delikate – alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår natur. Ønsker du å besøke kunstneren i hennes atelier og skrivestue i Asker eller diskutere oppdrag – kontakt henne på; trude@newspirit.no. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på Holes kunst, bøker og digitale vinkurs.

UTSTILLINGER

2022 desember – New York Exhibition
2022 desember – Galleri 11, Høvik
2022 oktober – International Art Prize, Paris
2022 september – ArtQuake Tyrkia
2022 juni/august – utstilling Støa, Holmsbu
2022 mai/juni – utstilling Villa Holtnes
2022 januar/august – separatutstilling i eget galleri Holmen senter, Asker
21/22 desember/februar – separatutstilling/utsmykking, Intermezzo, Asker
2021 november/desember – separatutstilling Moss
2021 Asker Kunstfagskole – toårig høyere utdanning i visuelle kunstfag
2021 august – utstilling i Drammen, Insense
2021 pågående separatutstilling i eget atelier på Dikemark
2021 april/juni – utstilling i Schulerudstuene, Holmsbu

HOLES MALERIER  –  ANDRE KUNSTNERE  –  HOLES BØKER  –  PÅ DRUEN DIGITALE VINKURS  –  GAVEKORT 

BØKER – HYTTEUTLEIE OG PÅ DRUEN DIGITALE VINKURS

MEDIEBYRÅET NEW SPIRIT COMMUNICATION

Trude Helén Hole eier og driver mediebyrået New Spirit Communication som hovedsaklig driver med PR-rådgivning, kommunikasjonsstrategier og tekstproduksjon for en rekke velrenommerte bedrifter i Norge. Hole har etter lang fartstid i media opparbeidet seg særdeles god medie- og kommunikasjonsforståelse og vet hvordan dette kan brukes som strategisk virkemiddel uavhengig av virksomhet. I tillegg til et våkent journalistisk blikk, har hun også utviklet god politisk teft og interesse for samfunnspolitisk påvirkningsarbeid. Trenger du hjelp til mediehåndtering, PR, krise- og/eller internkommunikasjon og rådgivning har du kommet til rett sted.

VINELSKEREN – FOREDRAGSHOLDEREN OG KURSARRANGØREN

Hole er utdannet sommelier og drev med vinimport i 6 år før hun produserte Norges første TV serie om vin med navnet På Druen. Hun har skrevet om vin og holdt foredrag i 19 år, og produserte også Norges første digitale vinkurs med samme navn – lær om vin i egen stue eller hage når og hvor du vil og med hvem du vil, flere ganger – enklere blir det ikke. Med på kjøpet får du På Druen vinkompendium og du kan også kjøpe GAVEKORT på vinkurs på nett – så hvorfor ikke kjøpe vinkurs og en flaske vin til jubilanten? Enkelt og smart! Ønsker du hyggelige vinkurs for grupper, ta kontakt: trude@newspirit.no

“Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.” Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

“Tusen takk for et fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!” Tone Nygård

“Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!” Trine-Lise Jagge

NY BOK: Bok nummer tre i serien om Lotte-Marie har nylig kommet ut. Hole har av Dagsavisen blitt omtalt som årets beste jenteforfatter. Askeravisen har omtalt Hole som «prinsessen av humor».

KORT OM FORFATTEREN

Som liten jente leste Hole tonnevis med bøker og tok en tidlig beslutning om å bli forfatter med mot og meninger. Hole skrev sin første kronikk allerede som 12 åring, artikkelen omhandlet naturforvaltning i Norge, og siden gikk det slag i slag til hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden 2003 skrevet for en rekke magasiner og aviser, og skriver pdd om reiser, vin, film og bøker, samt politikk, næringsliv, ledelse og selvutvikling for forskjellige medier og på egen blogg som tidvis har hatt over 50.000 lesere per døgn.

Så langt har Hole skrevet 13 bøker, både romaner, fagbøker og dokumentarer – blant dem 4 bøker om den ganske røffe og høyst sensitive figuren Lotte-Marie. Bøkene er UNISEX og særdeles populære blant menn, og omtales av media og lesere som unike og morsomme. Humor, ironi, intelligens, romantikk, sex og spenning – og noen ganger mysterier, kriminalitet og drap er godt lesestoff for både menn og kvinner i alle aldre.

SKUESPILLER & MODELL – OG HOLE BAK KAMERA

Trude Helén Hole er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Hole har også bodd i LA grunnet sin modellkarriere, og jobber fortsatt som modell. Bilder finner du her. Som modell foretrekker hun å ha det overordnede ansvaret i henhold til det kreative uttrykket, men selvfølgelig i tråd med dine ønsker. Perfekte, kjedelige, kunstige og overretusjerte bilder er ikke Hole´s stil – hun foretrekker kontraster, det jordnære og naturlige med vind i håret og selvsagt beskjeden sminke. Synlig alder og et levd liv er vakkert! Men selvfølgelig, om du vil ha det annerledes og betaler godt nok er alt mulig. Hole er også skuespiller har spilt i flere filmer og TV-serier, og tar også oppdrag som fotograf. Bilder tatt av Hole finner du her.

FOREDRAG

Trude Helén Hole har vært trener og leder i 18 år innen topp- og breddeidrett, og har arbeidet som leder i flere bedrifter i over 25 år. På bakgrunn av dette, samt hennes virke som forfatter og hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling, holder hun morsomme, motiverende og reflekterte foredrag i tillegg til å kommentere på TV2 i enkelte saker. I 2014 ledet hun en direktesendt internasjonal debatt om den bisarre skjønnhetsindustrien for svensk TV8. Under Protestfestivalen 2013 deltok følgende talere: Gunnar Stålsett, Per Fugelli, Esben Esther P. Benestad, Stephen M. Kaumba, Hallgrim Berg og Trude Helén Hole som var den eneste taleren som fikk stående applaus! Per Ståle Lønning introduserte Hole på følgende vis: – Forfatter, modell, blogger og kjent som den tøffeste og frekkeste i klassen. Hole er en visjonær – en moderne McCloud med klar tale. Menn både elsker og frykter henne. Ta vel i mot Trude Helén Hole!

COACHING – KONSTRUKTIVE SAMTALER

Trude Helén Hole har gått på Erickson Coaching Nordic AS som er lisensiert av Erickson Coaching International, med hovedvekt på ICF-sertifiserte coachutdannelser. Fokuset er utdanning og trening av ledere og ansatte i bedrifter, samt interne og eksterne coacher, og andre som ønsker anerkjennende samtaler og coachende kommunikasjon. Hole har også studert Organisasjonspsykologi og Psykologisk ledelse. Ønsker du coachingsamtaler kontakt trude@newspirit.no. Jeg spørger kun. Mit lod er ei at svare. – Henrik Ibsen

HOLES BAKGRUNN OG HISTORIE I KORTE TREKK

Litteratur er altså en av Holes lidenskaper, i tillegg til kunst og vin. Men selv om hennes første roman ble fullført i 1994 – forsvant 12 år mens hun studerte historie og psykologi, og reiste verden rundt, hvilket også inkluderte noen år i Australia hvor hun drev hesteranch og arbeidet på en kvegfarm. Tilbake i Norge drev hun vinimport i seks år før hennes første roman kom ut i 2006. Sannheten om Lotte-Marie solgte i 6000 eksemplarer som ble norsk rekord for en debutant.

Men selv forfattere har en historie å fortelle fra før de ble forfattere. Hole har blant annet 26 års erfaring innen ledelse, daglig drift, styrevirksomhet, merkevarebygging, organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon. Hole, som forøvrig har studert historie og psykologi, har også trent internasjonale eliteidrettsutøvere og jobbet med breddeidrett i mer enn 18 år. Basert på nevnte, samt hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling som er mye brukt innen ledelse og i faglitteratur, så vel som i hennes egne bøker – blir Hole til tider invitert til TV2 som kommentator, og holder også morsomme, motiverende og reflekterende foredrag.

Hole begynte sin yrkeskarriere allerede som tolvåring. Hver lørdag arbeidet hun i “kolonialen” og i tillegg var hun passepike for småbarnsfamilier og hjalp eldre naboer med daglige gjøremål, dette i tillegg til skolearbeid, fjellturer på egen hånd, svømmetrening og en del ridning da hun også hadde tre hester og en geit å ta seg av. Som ung voksen jobbet hun også i hotell- og restaurantbransjen i fem år før hun flyttet fra Bergen til Los Angeles for å jobbe som modell. Hole deltok også i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken ettersom hun oppfordret de andre deltakerne til å streike. Det ligger til hennes natur å stå opp mot trakassering og urettferdighet, også den som ikke rammer henne selv. Hole arbeider fremdeles som modell og skuespiller, og bilder finner du her.

Hole har også erfaring fra ulike TV-produksjoner både foran og bak kameraet som produsent, idéutvikler, regissør og programleder – og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin og Norges første digitale vinkurs med navn På Druen. TV-serien med samme navn og diverse innslag om bøker og vin finner du på hennes You Tube kanal og På Druen digitale vinkurs finner du her.

Ble sparket fra Miss Universe. Mer miss blir det neppe.

På 90-tallet reiste Hole verden rundt og havnet i Australia der hun drev hesteranch og jobbet på kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en vakker hingst ved navn Percy som ingen kunne ri. Hingsten var både farlig og gal, men ikke så “galen” som Hole, så det gikk helt fint  – Hole ble forelsket i hesten, i ranchen, i menneskene og selve livsstilen. Med andre ord levde Hole som en cowgirl i noen år, men er nok mer en indianer i “mind and spirit” som finner ro og healing i kontakt med dyr og natur, og selvfølgelig også når hun skriver sine rare og morsomme historier i en verden som trenger kjærlighet og latter mer enn noe annet – eller maler sine malerier.

I 1995 returnerte Hole til Norge, hun utdannet seg til sommelier og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. Hole debuterte som forfatter i 2006, og den mannsdominerte vinbransjen bidro med idé og innhold til de to første bøkene om Lotte-Marie. Men i de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og beskrives mer som saftige og bisarre krimparodier som applauderes av begge kjønn. I 2007 ble Hole headhuntet og arbeidet 3 år som daglig leder og trener for Asker svømmeklubb hvor hun etter kort tid også etablerte synkron, vannpolo og en stupegruppe. Klubben ble Norges største idrettslag som i tillegg til å vise særdeles gode sportslige resultater fikk en meget sunn økonomi med Hole bak roret. Hole snudde blant annet et stort økonomisk underskudd til et solid overskudd på flere hundre tusen i løpet av 3/4 år.

Hole har også arbeidet flere år i Kontrollutvalget i Asker kommune, og har gjennom en meget bred og allsidig karriere som toppleder i over 25 år opparbeidet seg god erfaring fra næringslivsutvikling både fra privat og offentlig sektor. I tillegg til et våkent journalistisk blikk har hun utviklet god politisk teft og interesse for samfunnspolitisk påvirkningsarbeid, og ble for noen år siden headhuntet til Høyre for å bidra med utforming av informasjon og generell kommunikasjonsstrategi. Hole har arbeidet tett opp mot sentrale myndigheter og media uavhengig av virke siden 1996 – hvilket hun fortsatt gjør for diverse bedrifter. Hennes mediebyrå New Spirit Communication finner du her.

Rating: 5 out of 5.
Litt om Lotte-Marie og Matchmorderen, og hvordan jeg gjorde research til boken

“Bedre enn Bridget Jones.” Budstikka

“Norges beste jenteforfatter.” Dagsavisen

“Fun, fearless female.” Cosmopolitan

“Norges første chicklit forfatter.” Aftenposten

“Prinsessen av humor.” Askeravisen

“Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.” BA

På Druen digitale vinkurs

Nå får du alle På Druen nybegynner kurs til kun 149.-

På Duen Nybegynner

På Druen nybegynner

Lær om opprinnelse, hvordan å smake på vin og forskjellige druetyper

close up photography of wine glasses
På Druen Rødt eller Hvitt i glasset

Rødt eller hvitt i glasset

Lær om verdens mest kjente røde og hvite druetyper og finn din egen favoritt

people drinking liquor and talking on dining table close up photo
På Druen Bobler i glasset

Lær om musserende

Lær om hvordan sable en champagne og forskjellige boblevarianter

MINE SISTE BLOGGINNLEGG

Exclusive Offer

Get 10% Off Your First Order

Vi vil gjerne ønske deg velkommen i vår nettbutikk med vinkurs fra Hole, samt bøker og kunst fra flere dyktige forfattere og kunstnere som vi er meget stolt over å representere i vår bokbutikk og vårt flotte galleri ved å gi deg 10% rabatt på Holes bøker, vinkurs og kunstverk

“Follow my dreams? I´m not a follower. My dreams are following me! One commitment only – be true to yourself! “

Trude Helén Hole

ArtGallery, BookShop and WineCourses at www.featherbook.no

Follow on SOME: