News

Hun hater Norge, men krever penger fra NAV

I går kom jeg over et godt innlegg skrevet av Amal Aden, spaltist i Dagbladet. Innlegget som kan leses i sin helhet her, avsluttes slik:

Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. En annen person jeg har møtt som ikke har noen interesse av å bli integrert, er en kvinne jeg velger å kalle «Fatumo». «Fatumo» er i trettiårene, hun kom fra Somalia til Norge for snart fem år siden. «Fatumo» går med en veldig lang hijab og hun er annerledes enn mange av de andre innvandrerne i den lille kommunen hun bor i. For «Fatumo» er det veldig viktig å vise det norske samfunnet at hun er muslim.

For henne er religionen viktigere enn alt annet i livet. «Fatumo» kan gå bort til muslimske barn og ungdom og si at de må huske på at de ikke er norske og at de må oppføre seg som gode muslimer. Da jeg besøkte voksenopplæringen «Fatumo» går på, forteller flere av medelevene hennes at hun er kontrollerende og plagsom, og at de føler at «Fatumo» presser dem til å be. Selv går hun ut midt i undervisningen for å be.

Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader. Personer som «Fatumo» tar og tar. «Fatumo» er en av de som nekter å jobbe der det selges alkohol eller svin. Hun har også fått tilbud om jobb på sykehjem, men hun vil ikke pleie menn. «Fatumo» mener det bør finnes egne jobber for muslimer, jobber der menn og kvinner ikke må jobbe sammen. Vi kan ikke lukke øynene for slike som «Fatumo». Vi må stille strenge krav, de kan ikke bare «ta og ta», det er vel ikke et slikt samfunn vi ønsker?

……..

Amal Aden har helt rett – det er ikke et slikt samfunn vi ønsker og jeg kan virkelig ikke forstå hvordan vi har kommet hit. Etter det jeg har skjønt, må en jobbe en viss periode og tjent et visst beløp for å ha krav til stønader fra NAV. Dette må gjelde alle, også mennesker fra Somalia etter en begrenset periode!

For det er ikke ok at religion og etnisk opphav skal bestemme hvem som skal få hjelp og ikke! 

Så spørsmålet som bør stilles er – hvorfor gjør NAV forskjell på folk? Fatumo har aldri jobbet, men har fått penger fra NAV i snart fem år – uten å ville integreres og uten å ha respekt for andre mennesker, verdier og trossystemer. Hvorfor gir NAV penger til slike snyltere – når våre egne, som betaler skatt – ikke får hjelp og sendes på gaten?

Les saken om Bjørnar som ikke lenger orket og kjempe mot NAV og tok sitt eget liv.

Hvorfor deler vi ut penger til folk som hater Norge og ikke vil bidra med noe som helst, og bare krever og krever?

  1. Er det greit at enkelte religioner kan frita friske mennesker fra å jobbe?
  2. Er det greit at vi med annen religion skal fø dem?
  3. Er vi nordmenn en underklasse?
  4. Hva hendte med likeverd og respekt, og integrering?

Vi må slutte å være en dørmatte for alle andre! Det er på tide å si stopp, nå er du i Norge og her er det disse reglene som gjelder! Det er ikke slik at Fatumo og flyktninger generelt er hevet over oss andre, fordi de ikke er født her eller fordi de tror på noe annet. Her må NAV gjennomgå sine rutiner og stille strengere krav, for slike mennesker kan vi virkelig ikke gi skattepengene våre til! Det er nok av andre vi bør bruke pengene på. Kreftsyke barn er noen.

Om folk som kommer til Norge ikke ønsker å være en del av det norske samfunn, bør de ganske enkelt sendes ut! Nå er det på tide å sette foten ned!

Du kan lese mer om Sykehusbarn, en stiftelse for barn på sykehus her.

…….

Les også Når NAV tar liv, NAV knekker menneskerNils-Odd (51) har amputert beina – må hvert år sende legeerklæring til NAVKen Morten (22) lever i smertehelvete – nektes uførepensjonSkremmende overprøving av NAVMin absurde kamp mot NAV og NAV driver dokumentsforfalskningNår barnevernet selger barn, bare for å nevne noen saker.

Del gjerne.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og online vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (3)