Hun hater Norge, men krever penger fra NAV

I går kom jeg over et godt innlegg skrevet av Amal Aden, spaltist i Dagbladet. Innlegget som kan leses i sin helhet her, avsluttes slik:

Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. En annen person jeg har møtt som ikke har noen interesse av å bli integrert, er en kvinne jeg velger å kalle «Fatumo». «Fatumo» er i trettiårene, hun kom fra Somalia til Norge for snart fem år siden. «Fatumo» går med en veldig lang hijab og hun er annerledes enn mange av de andre innvandrerne i den lille kommunen hun bor i. For «Fatumo» er det veldig viktig å vise det norske samfunnet at hun er muslim. For henne er religionen viktigere enn alt annet i livet. «Fatumo» kan gå bort til muslimske barn og ungdom og si at de må huske på at de ikke er norske og at de må oppføre seg som gode muslimer. Da jeg besøkte voksenopplæringen «Fatumo» går på, forteller flere av medelevene hennes at hun er kontrollerende og plagsom, og at de føler at «Fatumo» presser dem til å be. Selv går hun ut midt i undervisningen for å be.

Hun hater Norge, men hun er veldig glad i pengene hun får fra NAV. Hun respekterer verken norske lover, regler eller verdier. Men hun går til NAV og forteller hva hun har krav på, hun kjenner til alle slags stønader. Personer som «Fatumo» tar og tar. «Fatumo» er en av de som nekter å jobbe der det selges alkohol eller svin. Hun har også fått tilbud om jobb på sykehjem, men hun vil ikke pleie menn. «Fatumo» mener det bør finnes egne jobber for muslimer, jobber der menn og kvinner ikke må jobbe sammen. Vi kan ikke lukke øynene for slike som «Fatumo». Vi må stille strenge krav, de kan ikke bare «ta og ta», det er vel ikke et slikt samfunn vi ønsker?

……..

Amal Aden har helt rett – det er ikke et slikt samfunn vi ønsker og jeg kan virkelig ikke forstå hvordan vi har kommet hit. Etter det jeg har skjønt, må en jobbe en viss periode og tjent et visst beløp for å ha krav til stønader fra NAV. Dette må gjelde alle, også mennesker fra Somalia. Fatumo har fått penger fra NAV i snart fem år – uten å ville integreres og uten å ha respekt for andre mennesker, verdier og trossystemer.

Hvorfor deler vi ut penger til folk som hater Norge og ikke vil bidra med noe som helst? Er det greit at enkelte religioner kan frita friske mennesker fra å jobbe, og er det greit at vi med annen religion skal fø dem? Er vi en underklasse? Hva hendte med likeverd og respekt?

Det er ikke slik at Fatumo er hevet over oss andre, hun må gi noe tilbake som resten av oss, skal hun være en del av dette samfunnet, for penger er et byttemiddel. Her må NAV gjennomgå sine rutiner og stille strengere krav, for slike mennesker kan vi virkelig ikke gi skattepengene våre til!

Det er nok av andre vi bør bruke pengene på. Kreftsyke barn er noen.

Du kan lese mer om Sykehusbarn, en stiftelse for barn på sykehus her.

Les også Når NAV tar liv.

Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre. Og del gjerne innlegget – takk.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Ønsker du å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, er du hjertelig velkommen til det. 🙂 Her kan du lese om mine bøker og mine online vinkurs, som du kan se hjemme hos deg selv.

Reklamer