News

Norge stemte NEI til å forby atomvåpen

Jeg har jo egentlig bestemt meg at bloggen, etter min lange bloggpause grunnet bokskriving, skal gå i en mer “feel good” retning, men jeg kan ikke helt fri meg fra mitt sterke engasjement i enkelte saker. Norge, som ynder å kalle seg en fredsnasjon og med det lyver for en hel verden – er en av dem. Jeg har tidligere blant annet skrevet Norge tjener seg rik på blodpenger, og i dag kom jeg over følgende status oppdatering fra Erling Borgen som jeg respekterer dypt både som venn og menneske.

NORGE STEMTE NEI I FN TIL Å FORBY ATOMVÅPEN.

-123 av FNs medlemsland stemte i natt for å starte forhandlinger om å forby atomvåpen. Gratulerer! Det er et overveldende flertall. Sverige stemte for vedtaket. 38 land stemte nei. 16 var avholdende. Det er et historisk vedtak. Norge stemte nei sammen med resten av NATO. Norge sier dermed JA til at atomvåpen fortsatt skal være lovlige. Skam! Kan ikke norske politikere nå slutte å kalle Norge ”en fredsnasjon”? Her er avstemningslisten. Rødt betyr NEI. Erling Borgen.

norge-atomva%cc%8apen

……….

Og jeg er så enig. Norge er langt fra noen fredsnasjon. Vi er hyklere. Framtiden i våre hender har i flere år hatt søkelys på og kritisert norsk våpeneksport. Men ingen lytter og øvrig media følger ikke opp. Kanskje fordi norsk presse mottar så mye pengestøtte at de med det ikke trenger å produserer saker av interesse og viktighet?

I 2010 eksporterte Norge våpen for 2,6 milliarder kroner til ulike diktaturer i Midtøsten. Saudi-Arabia og Kuwait er de største mottakerne av krigsmateriell fra Norge. Egypt, Bahrain, Libya, De forente arabiske emirater, Qatar og Jordan er også blant kjøperne av norsk krigsmateriell.

Vi har med andre ord ingen grunn til å være stolte av Oljefondet som i dag har en verdi på over 7000 milliarder kroner. Mye av dette kommer fra direkte naturødeleggelser, støtte til regimer som torturerer, undertrykker og dreper egen befolkning, samt salg av våpen. Nei til uetisk oljefond finner du her.

At Norge stemte JA til bruk av atomvåpen viser altså vårt sanne ansikt. Vi må nå innse det, vi har blod på hendene. Det minste vi bør gjøre nå – er å slutte å kalle oss en fredsnasjon.

Del gjerne. Og vil du følge meg – trykk FOLLOW—> til høyre.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

cropped-lysbilde19.jpg