About Hole

Follow my Dream?

I´m not a follower – my Dreams are following Me.

TRUDE HELÉN HOLE er fra Bergen, men har tilbragt sitt voksne liv på ranch i Australia og i Oslo/Asker. Hun er en ganske ukonvensjonell forfatter og journalist med eget mediebyrå New Spirit Communication og forlag. Hun er også en prisbelønnet kunstner, modell, sommelier med egne vinkurs og foredragsholder, og beskrives som Norges morsomste forfatter av både lesere og media. Hennes bøker om Lotte-Marie er Norges humoristiske svar på Harry Hole og Varg Veum. Mer om hennes bakgrunn og historie finner du lenger ned på denne siden, og her er litt informasjon om hennes hovedvirker pdd; kunst, vinkurs og litteratur.

KUNSTNEREN

Trude Helén Hole har nylig blitt tildelt International Art Prize Paris 2022, og i tillegg er hun invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022, og som en av tre norske kunstnere er Hole invitert til å stille ut i den store internasjonale utstillingen ArtQuake-10 for Peace i Tyrkia med sitt maleri Mistress XXX. Nå har Hole som har tilbragt det siste året på Asker kunstfagskole for alvor spisset blyantene og børstet støv av malerkostene, og skaper både abstrakte og figurative tegninger og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer.

Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og jobber hovedsaklig med tegning, grafikk og tresnitt, samt skulpturer i leire og gips. Hun varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret og plater, samt bruk av elementer fra naturen. Motivene varierer stort fra det helt enkle og nakne, med rå uforutsigbare linjer til det mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske til det skjøre og delikate – alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår natur og i oss selv. Perfekt is Boring. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på Holes kunst, bøker og digitale vinkurs. Ønsker du å besøke kunstneren i hennes atelier og skrivestue i Asker eller diskutere oppdrag – kontakt henne på; trude@newspirit.no.

VIN – FOREDRAGSHOLDER OG KURSARRANGØR

Hole er utdannet sommelier og drev med vinimport i 6 år før hun produserte Norges første TV serie om vin med navnet På Druen. Hun har skrevet om vin og holdt foredrag i 19 år, og produserte også Norges første digitale vinkurs med samme navn som du kan se når og hvor som helst, med hvem som helst – flere ganger.

crop man pouring red wine in glass in restaurant
På Druen digitale vinkurs.

På Druen digitale vinkurs

Norges første og mest populære digitale vinkurs. Lær om vin i egen stue eller hage når og hvor du vil og med hvem du vil, flere ganger – enklere blir det ikke. Med på kjøpet får du På Druen vinkompendium. Du kan også kjøpe GAVEKORT – så hvorfor ikke kjøpe vinkurs og en flaske vin til jubilanten? Enkelt og smart! Ønsker du vinkurs for grupper, ta kontakt:

trude@newspirit.no

KORT OM FORFATTEREN

Trude Helén Hole eier og driver mediebyrået New Spirit Communication som hovedsaklig driver med PR-rådgivning, kommunikasjonsstrategier og tekstproduksjon for en rekke velrenommerte bedrifter i Norge. Som liten jente leste Hole tonnevis med bøker og tok en tidlig beslutning om å bli forfatter med mot og meninger. Hole skrev sin første kronikk allerede som 12 åring, artikkelen omhandlet naturforvaltning i Norge, og siden gikk det slag i slag til hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden den gang skrevet 13 bøker – den første i den populære Lotte-Marie serien oversatte hun selv sommeren 2020 og er tilgjengelig på det engelske markedet.

Hole har siden 2003 skrevet for en rekke magasiner og aviser, og skriver pdd om reiser, vin, film og bøker, samt politikk, næringsliv, ledelse og selvutvikling for forskjellige medier og på egen blogg som tidvis har hatt over 50.000 lesere per døgn – men hun er nok mest kjent som Norges mest standhaftige og hardtarbeidende forfatter ettersom hun er en av de første, om ikke den aller første forfatteren som forlot den tradisjonelle forlagsbransjen for å bli selvstendig forfatter i 2011.

Med fast jobb i tillegg til virke som selvstendig næringsdrivende innen media og kommunikasjon, samt daglig drift av eget forlag – og på toppen av det hele skrive bøker – var og er hennes arbeidsdager ekstremt lange, for nå maler hun i tillegg. Men å slutte å skrive bøker er ikke et alternativ. Denne forfatteren er rett og slett for dum og sta, og kanskje litt senil – i tillegg er hun hellig overbevist om at verden trenger mer latter og glede i en verden som går av hengslene.

SKUESPILLER & MODELL – OG HOLE BAK KAMERA

Trude Helén Hole er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Hole har også bodd i LA grunnet sin modellkarriere, og jobber fortsatt som modell. Bilder finner du her. Som modell foretrekker hun å ha det overordnede ansvaret i henhold til det kreative uttrykket, men selvfølgelig i tråd med dine ønsker. Perfekte, kjedelige, kunstige og overretusjerte bilder er ikke Hole´s stil – hun foretrekker kontraster, det jordnære og naturlige med vind i håret og selvsagt beskjeden sminke. Synlig alder og et levd liv er vakkert! Men selvfølgelig, om du vil ha det annerledes og betaler godt nok er alt mulig. Hole er også skuespiller har spilt i flere filmer og TV-serier, og tar også oppdrag som fotograf. Bilder tatt av Hole finner du her.

FOREDRAG

Trude Helén Hole har vært trener og leder i 18 år innen topp- og breddeidrett, og har arbeidet som leder i flere bedrifter i over 25 år. På bakgrunn av dette, samt hennes virke som forfatter og hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling, holder hun morsomme, motiverende og reflekterte foredrag i tillegg til å kommentere på TV2 i enkelte saker. Under Protestfestivalen 2013 deltok følgende talere: Gunnar Stålsett, Per Fugelli, Esben Esther P. Benestad, Stephen M. Kaumba, Hallgrim Berg og Trude Helén Hole som var den eneste taleren som fikk stående applaus! Per Ståle Lønning introduserte Hole på følgende vis: – Forfatter, modell, blogger og kjent som den tøffeste og frekkeste i klassen. Hole er en visjonær – en moderne McCloud med klar tale. Menn både elsker og frykter henne. Ta vel i mot Trude Helén Hole!

BAKGRUNN OG HISTORIE I KORTE TREKK

Litteratur er altså en av Holes lidenskaper, i tillegg til kunst og vin. Men selv om hennes første roman ble fullført i 1994 – forsvant 12 år mens hun studerte historie og psykologi, og reiste verden rundt, hvilket også inkluderte noen år i Australia hvor hun drev hesteranch og arbeidet på en kvegfarm. Tilbake i Norge drev hun vinimport i seks år før hennes første roman kom ut i 2006. Sannheten om Lotte-Marie solgte i 6000 eksemplarer som ble norsk rekord for en debutant.

Så langt har Hole skrevet 13 bøker, både romaner, fagbøker og dokumentarer – blant dem 4 bøker om den ganske røffe og høyst sensitive figuren Lotte-Marie. Bøkene er UNISEX og særdeles populære blant menn, og omtales av media og lesere som sexy, unike og morsomme. Humor, ironi, intelligens, romantikk, sex og spenning – og noen ganger mysterier, kriminalitet og drap er godt lesestoff for både menn og kvinner i alle aldre.

Men selv forfattere har en historie å fortelle fra før de ble forfattere. Hole har blant annet 26 års erfaring innen ledelse, daglig drift, styrevirksomhet, merkevarebygging, organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon. Hole, som forøvrig har studert historie og psykologi, har også trent internasjonale eliteidrettsutøvere og jobbet med breddeidrett i mer enn 18 år. Basert på nevnte, samt hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling som er mye brukt innen ledelse og i faglitteratur, så vel som i hennes egne bøker – blir Hole til tider invitert til TV2 som kommentator, og holder også morsomme, motiverende og reflekterende foredrag.

Hole begynte sin yrkeskarriere allerede som tolvåring. Hver lørdag arbeidet hun i “kolonialen” og i tillegg var hun passepike for småbarnsfamilier og hjalp eldre naboer med daglige gjøremål, dette i tillegg til skolearbeid, fjellturer på egen hånd, svømmetrening og en del ridning da hun også hadde tre hester og en geit å ta seg av. Som ung voksen jobbet hun også i hotell- og restaurantbransjen i fem år før hun flyttet fra Bergen til Los Angeles for å jobbe som modell. Hole deltok også i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken ettersom hun oppfordret de andre deltakerne til å streike. Det ligger til hennes natur å stå opp mot trakassering og urettferdighet, også den som ikke rammer henne selv. Hole arbeider fremdeles som modell og skuespiller, og bilder finner du her.

Hole har også erfaring fra ulike TV-produksjoner både foran og bak kameraet, og produserte blant annet Norges første TV-serie om vin og Norges første digitale vinkurs med navn På Druen. TV-serien med samme navn og diverse innslag om bøker og vin finner du på hennes You Tube kanal og På Druen digitale vinkurs finner du her.

Ble sparket fra Miss Universe. Mer miss blir det neppe.

På 90-tallet reiste Hole verden rundt og havnet i Australia der hun drev hesteranch og jobbet på kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en vakker hingst ved navn Percy som ingen kunne ri. Hingsten var både farlig og gal, men ikke så “galen” som Hole, så det gikk helt fint  – Hole ble forelsket i hesten, i ranchen, i menneskene og selve livsstilen. Med andre ord levde Hole som en cowgirl i noen år, men er nok mer en indianer i “mind and spirit” som finner ro og healing i kontakt med dyr og natur, og selvfølgelig også når hun skriver sine rare og morsomme historier i en verden som trenger kjærlighet og latter mer enn noe annet – eller maler sine malerier.

I 1996 returnerte Hole til Norge og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. Den mannsdominerte vinbransjen bidro med idé og innhold til de to første bøkene om Lotte-Marie. Men i de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og beskrives mer som saftige og bisarre krimparodier som applauderes av begge kjønn. I 2007 ble Hole headhuntet og arbeidet 3 år som daglig leder og trener for Asker svømmeklubb hvor hun etter kort tid også etablerte synkron, vannpolo og en stupegruppe. Klubben ble Norges største idrettslag som i tillegg til å vise særdeles gode sportslige resultater fikk en meget sunn økonomi med Hole bak roret. Hole snudde blant annet et stort økonomisk underskudd til et solid overskudd på flere hundre tusen i løpet av 3/4 år.

Hole har også arbeidet flere år i Kontrollutvalget i Asker kommune, og har gjennom en meget bred og allsidig karriere som toppleder i over 25 år opparbeidet seg god erfaring fra næringslivsutvikling både fra privat og offentlig sektor. I tillegg til et våkent journalistisk blikk har hun utviklet god politisk teft og interesse for samfunnspolitisk påvirkningsarbeid, og ble for noen år siden headhuntet til Høyre for å bidra med utforming av informasjon og generell kommunikasjonsstrategi. Hole har arbeidet tett opp mot sentrale myndigheter og media uavhengig av virke siden 1996 – hvilket hun fortsatt gjør for diverse bedrifter.

Malerier, skisser, grafikk, tresnitt & skulpturer

Kunstneren Trude Helén Hole er tildelt International Art Prize Paris 2022 og er invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Hole er også en av tre norske kunstnere som skal stille ut ved International Exhibition ARTQUAKE-10 hos Art Niğde International (ANI) i Tyrkia i september 2022, og her stiller hun ut med sitt maleri Mistress XXX. 

Rating: 5 out of 5.
Litt om Lotte-Marie og Matchmorderen, og hvordan jeg gjorde research til boken

“Bedre enn Bridget Jones.” Budstikka

“Norges beste jenteforfatter.” Dagsavisen

“Fun, fearless female.” Cosmopolitan

“Norges første chicklit forfatter.” Aftenposten

“Prinsessen av humor.” Askeravisen

“Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.” BA

På Druen digitale vinkurs

Nå får du alle På Druen nybegynner kurs til kun 149.-

På Duen Nybegynner

På Druen nybegynner kurs

Lær om opprinnelse, hvordan å smake på vin og forskjellige druetyper

close up photography of wine glasses
På Druen Rødt eller Hvitt i glasset

Rødt eller hvitt i glasset

Lær om verdens mest kjente røde og hvite druetyper og finn din egen favoritt

people drinking liquor and talking on dining table close up photo
På Druen Bobler i glasset

Lær om musserende

Lær om hvordan sable en champagne og forskjellige boblevarianter

MINE SISTE BLOGGINNLEGG

Exclusive Offer

Get 10% Off Your First Order

Vi vil gjerne ønske deg velkommen i vår nettbutikk med vinkurs fra Hole, samt bøker og kunst fra flere dyktige forfattere og kunstnere som vi er meget stolt over å representere i vår bokbutikk og vårt flotte galleri ved å gi deg 10% rabatt på Holes bøker, vinkurs og kunstverk

“Follow my dreams? I´m not a follower. My dreams are following me! “

“One commitment only – be true to yourself! “

Trude Helén Hole