Om Trude Helén Hole

Follow my Dream?

I´m not a follower – my Dreams are following Me.

TRUDE HELÉN HOLE er fra Bergen, men etter et lengre opphold i Los Angeles flyttet hun til Oslo, og deretter til Australia hvor hun jobbet på kvegfarm og drev hesteranch i et par år før hun returnerte til Norge og Asker. Hole eier mediebyrået New Spirit Communication og er journalist, forfatter og forlagseier. Hun omtales gjerne som Norges morsomste forfatter av lesere og media, og hennes bøker om Lotte-Marie beskrives som Norges feminine og humoristiske svar på Harry Hole av Jo Nesbø og Varg Veum av Gunnar Staalesen. Hole er også modellsommelier og foredragsholder og coach, og ikke minst en prisbelønnet kunstner. Mer om hennes bakgrunn og historie finner du lenger ned på denne siden, og her er litt informasjon om hennes hovedvirker pdd; medierådgivning, kunst, vinkurs og litteratur.

MEDIEBYRÅET NEW SPIRIT COMMUNICATION

New Spirit Communication driver hovedsaklig med PR-rådgivning og kommunikasjon, foto- og tekstproduksjon for en rekke velrenommerte bedrifter i Norge. I tillegg til et våkent journalistisk blikk, har bedriftens eier utviklet god politisk teft og interesse for samfunnspolitisk påvirkningsarbeid. Som forfatter, oversetter og journalist for en rekke medier har hun meget gode kommunikasjonsevner på engelsk og norsk. Lang fartstid i media har også resultert i god medie- og kommunikasjonsforståelse, og ikke minst kunnskap om hvordan dette kan brukes som strategisk virkemiddel uavhengig av virksomhet.

Hole har skrevet for en rekke magasiner og aviser, og skriver pdd om reiser, vin, film og bøker, samt politikk, næringsliv, ledelse og selvutvikling for forskjellige medier og på egen blogg som tidvis har hatt over 50.000 lesere per døgn.

Gjennom en bred og allsidig karriere som toppleder i over 26 år, har Hole opparbeidet seg god erfaring fra næringslivsutvikling både fra privat og offentlig sektor, hvilket innebærer styrearbeid, merkevarebygging/markedsføring og organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon, personalansvar, budsjett- og økonomistyring og prosjektarbeid, som eksempelvis å bedre rammebetingelser for de næringer hun har arbeidet i – eller for.

Hole har også arbeidet flere år i Kontrollutvalget i Asker kommune, og ble for noen år siden headhuntet til Høyre for å bidra med utforming av informasjon og generell kommunikasjonsstrategi. Hole har arbeidet tett opp mot sentrale myndigheter og media uavhengig av virke siden 1996 – hvilket hun fortsatt gjør for diverse bedrifter. Trenger du hjelp til mediehåndtering, PR, krise- og/eller internkommunikasjon og rådgivning har du kommet til rett sted.

KORT OM KUNSTNEREN

Trude Helén Hole ble tildelt International Art Prize Paris 2022 og var invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Hun var også 1 av 3 norske kunstnere som ble invitert til å stille ut under International Exhibition ARTQUAKE-10 i Tyrkia med maleriet Mistress XXX. Hun er invitert som gjesteutstiller under høstutstillingen i Ås 2023. Hole jobber hovedsaklig med akryl, tegning, grafikk og tresnitt, samt skulpturer i leire og gips. Motivene varierer fra det enkle og nakne, med rå uforutsigbare linjer til det mer komplekse, kraftfulle, lekne og energiske til det skjøre og delikate – alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår natur. Ønsker du å besøke hennes atelier i Asker eller diskutere oppdrag – kontakt henne på; trude@newspirit.no.

VINELSKEREN – FOREDRAGSHOLDER OG KURSARRANGØR

Hole er utdannet sommelier og drev med vinimport i 6 år før hun produserte Norges første TV serie om vin med navnet På Druen. Hun har skrevet om vin og holdt foredrag i 19 år, og produserte også Norges første digitale vinkurs med samme navn – lær om vin i egen stue eller hage når og hvor du vil og med hvem du vil, flere ganger – enklere blir det ikke. Med på kjøpet får du På Druen vinkompendium og du kan også kjøpe GAVEKORT på vinkurs på nett – så hvorfor ikke kjøpe vinkurs og en flaske vin til jubilanten? Enkelt og smart! Ønsker du hyggelige vinkurs for grupper, ta kontakt: trude@newspirit.no

“Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.” Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

“Tusen takk for et fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!” Tone Nygård

“Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!” Trine-Lise Jagge

KORT OM FORFATTEREN

Som liten leste Hole tonnevis med bøker og tok en tidlig beslutning om å bli forfatter med mot og meninger. Hole skrev sin første kronikk allerede som 12 åring, artikkelen omhandlet naturforvaltning i Norge, og siden gikk det slag i slag til hun debuterte som forfatter i 2006 med Sannheten om Lotte-Marie. Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag og solgte over 6.000 i første opplag som den gang var Norgesrekord. Hole har siden 2003 skrevet for en rekke magasiner og aviser, og skriver pdd om reiser, vin, film og bøker, samt politikk, næringsliv, ledelse og selvutvikling for forskjellige medier og på egen blogg som tidvis har hatt over 50.000 lesere per døgn.

Så langt har Hole skrevet 13 bøker, både romaner, fagbøker og dokumentarer – blant dem 4 bøker om den ganske røffe og høyst sensitive figuren Lotte-Marie. Bøkene er UNISEX og særdeles populære blant menn, og omtales av media og lesere som unike og morsomme. Humor, ironi, intelligens, romantikk, sex og spenning – og noen ganger mysterier, kriminalitet og drap er godt lesestoff for både menn og kvinner i alle aldre.

NY BOK: Bok nummer tre i serien om Lotte-Marie har nylig kommet ut. Hole har av Dagsavisen blitt omtalt som årets beste jenteforfatter. Askeravisen har omtalt Hole som «prinsessen av humor».

SKUESPILLER & MODELL – OG TV-PRODUKSJONER

Trude Helén Hole er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken fordi hun oppfordret deltakerne til å streike. Hole har også bodd i LA grunnet sin modellkarriere, og jobber fortsatt som modell. Bilder finner du her. Som modell foretrekker hun å ha det overordnede ansvaret i henhold til det kreative uttrykket, men selvfølgelig i tråd med dine ønsker. Perfekte, kjedelige, kunstige og overretusjerte bilder er ikke hennes stil – hun foretrekker kontraster, det jordnære og naturlige, med vind i håret og selvsagt beskjeden sminke. Synlig alder og et levd liv er vakkert! Men selvfølgelig, om du vil ha det annerledes og betaler godt nok, er alt mulig.

Hole er også skuespiller og har spilt i flere filmer og TV-serier. I tillegg til nevnte har hun erfaring fra ulike TV-produksjoner både foran og bak kameraet som produsent, idéutvikler, fotograf, regissør og programleder – hun produserte blant annet Norges første TV-serie om vin og Norges første digitale vinkurs med navn På Druen. TV-serien og diverse innslag om bøker og vin finner du på hennes You Tube kanal og På Druen digitale vinkurs finner du her.

FOREDRAG, COACHING – KONSTRUKTIVE SAMTALER

Trude Helén Hole, som forøvrig har studert historie og psykologi, har i tillegg til å lede flere bedrifter i over 26 år også trent internasjonale eliteutøvere og jobbet med breddeidrett i mer enn 18 år. Hennes mange artikler om ledelse og selvutvikling er mye brukt innen ledelse og i faglitteratur, og Hole benyttes grunnet nevnte tidvis av TV2 som kommentator. Hole er også kjent for sine morsomme, motiverende og reflekterende foredrag – i 2014 ledet hun en direktesendt internasjonal debatt om den bisarre skjønnhetsindustrien for svensk TV8. Under Protestfestivalen 2013 deltok følgende talere: Gunnar Stålsett, Per Fugelli, Esben Esther P. Benestad, Stephen M. Kaumba, Hallgrim Berg og Trude Helén Hole som var den eneste taleren som fikk stående applaus! Per Ståle Lønning introduserte Hole på følgende vis:

 Forfatter, modell, blogger og kjent som den tøffeste og frekkeste i klassen. Hole er en visjonær – en moderne McCloud med klar tale. Menn både elsker og frykter henne. Ta vel i mot Trude Helén Hole!

Trude Helén Hole også har gått på Erickson Coaching Nordic AS som er lisensiert av Erickson Coaching International med hovedvekt på ICF-sertifiserte coach-utdannelser. Fokuset er utdanning og trening av ledere og ansatte i bedrifter, samt andre som ønsker anerkjennende samtaler og bevisstgjørende kommunikasjon. Hole har også studert Organisasjonspsykologi og Psykologisk ledelse. Ønsker du mer informasjon om coaching og konstruktive samtaler – klikk her.

Jeg spørger kun. Mit lod er ei at svare. – Henrik Ibsen

HOLES HISTORIE I KORTE TREKK

Litteratur er altså en av Holes lidenskaper, i tillegg til kunst og vin. Men selv om hennes første roman ble fullført i 1994 – forsvant 12 år mens hun studerte historie og psykologi, og reiste verden rundt, hvilket også inkluderte noen år i Australia hvor hun drev hesteranch og arbeidet på en kvegfarm. Tilbake i Norge drev hun vinimport i seks år før hennes første roman kom ut i 2006. Sannheten om Lotte-Marie solgte i 6000 eksemplarer som ble norsk rekord for en debutant.

Men selv forfattere har en historie å fortelle fra før de ble forfattere. Hole begynte sin yrkeskarriere allerede som tolvåring. Hver lørdag arbeidet hun i “kolonialen” og i tillegg var hun passepike for småbarnsfamilier og hjalp eldre naboer med daglige gjøremål, dette i tillegg til skolearbeid, fjellturer på egen hånd, svømmetrening og en del ridning da hun også hadde tre hester og en geit å ta seg av. Som ung voksen jobbet hun også i hotell- og restaurantbransjen i fem år før hun flyttet fra Bergen til Los Angeles for å jobbe som modell.

Hole deltok også i Årets Fotofjes og Miss Universe hvor hun fikk sparken ettersom hun oppfordret de andre deltakerne til å streike. Det ligger til hennes natur å stå opp mot trakassering og urettferdighet, også den som ikke rammer henne selv. Hole arbeider fremdeles som modell og skuespiller, og bilder finner du her.

Ble sparket fra Miss Universe. Mer miss blir det neppe.

På 90-tallet reiste Hole verden rundt og havnet i Australia der hun drev hesteranch og jobbet på kvegfarm i noen år. På ranchen fikk hun en vakker hingst ved navn Percy som ingen kunne ri. Hingsten var både farlig og gal, men ikke så “galen” som Hole som ikke ville gi seg – hun red ham inn og ble forelsket i hesten, i ranchen, i menneskene og i selve livsstilen. Med andre ord levde Hole som en cowgirl, men er nok mer en indianer i “mind and spirit” som finner ro og healing i kontakt med dyr og natur, og selvfølgelig også når hun skriver sine rare og morsomme historier i en verden som trenger kjærlighet og latter mer enn noe annet – eller maler sine malerier.

I 1995 returnerte Hole til Norge hvor hun utdannet seg til sommelier og drev vinimport i seks år, før hun ble vinskribent og journalist. Hole debuterte som forfatter i 2006, og den mannsdominerte vinbransjen bidro med idé og innhold til de to første bøkene om Lotte-Marie. I de to siste bøkene har historiene tatt en helt ny retning og beskrives mer som saftige og bisarre krimparodier som applauderes av begge kjønn. I 2007 ble Hole headhuntet og arbeidet 3 år som daglig leder og trener for Asker svømmeklubb hvor hun etter kort tid også etablerte synkron, vannpolo og en stupegruppe. Klubben ble Norges største idrettslag som i tillegg til å vise særdeles gode sportslige resultater fikk en meget sunn økonomi med Hole bak roret. Hole snudde blant annet et stort økonomisk underskudd til et solid overskudd på flere hundre tusen i løpet av 3/4 år.

Rating: 5 out of 5.
Litt om Lotte-Marie og Matchmorderen, og hvordan jeg gjorde research til boken

“Bedre enn Bridget Jones.” Budstikka

“Norges beste jenteforfatter.” Dagsavisen

“Fun, fearless female.” Cosmopolitan

“Norges første chicklit forfatter.” Aftenposten

“Prinsessen av humor.” Askeravisen

“Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.” BA

På Druen digitale vinkurs

Nå får du alle På Druen nybegynner kurs til kun 149.-

På Duen Nybegynner

På Druen nybegynner

Lær om opprinnelse, hvordan å smake på vin og forskjellige druetyper

close up photography of wine glasses
På Druen Rødt eller Hvitt i glasset

Rødt eller hvitt i glasset

Lær om verdens mest kjente røde og hvite druetyper og finn din egen favoritt

people drinking liquor and talking on dining table close up photo
På Druen Bobler i glasset

Lær om musserende

Lær om hvordan sable en champagne og forskjellige boblevarianter

MINE SISTE BLOGGINNLEGG

Exclusive Offer

Get 10% Off Your First Order

Vi vil gjerne ønske deg velkommen i vår nettbutikk med vinkurs fra Hole, samt bøker og kunst fra flere dyktige forfattere og kunstnere som vi er meget stolt over å representere i vår bokbutikk og vårt flotte galleri ved å gi deg 10% rabatt på Holes bøker, vinkurs og kunstverk