photo of wine bottle near grapes
Adventure & Travel News Wine

Fem kjappe vinspørsmål med Geir Salvesen

I serien "Fem kjappe" stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, og første mann ut er som regel Geir Salvesen, og det er han i denne serien også. Vel lest!

Hei og velkommen til vinbloggen i Feather Book, Wine & Art. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin, og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. På Druen digitale vinkurs finne du her.

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, og første mann ut er som regel Geir Salvesen, og det er han i denne serien også. Flere kjappe svar fra våre vineksperter finner du her. Vel lest!

1. Hvorfor begynte du med vin? Jeg begynte med vin først i godt voksen alder. Likte det ikke som ung. Men smaken var kompleks og god, og det var mye interessant å lære rundt geografi, historie og landbruk.

2. Hva er din favoritt drue og hvorfor? Det er vanskelig å trekke ut en eneste. På hvitvinssiden drikker jeg mest Chenin Blanc selv om Chardonnay vel er den som gir de aller beste vinene. På rødvinssiden drikker jeg stort sett bare Pinot Noir på grunn av dens eleganse og kompleksitet. Den skal heller ikke lagres så lenge. Tidligere likte jeg vellagrede, gamle viner. Nå er det friskhet som gjelder.

3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Frankrike har jo alt og Bourgogne må vel være nummer 1, både fordi området har superbe hvite og røde av de drueslagene jeg liker best.

4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? Min kone. Hun har alltid noe hyggelig å si, og ville funnet noe positivt i det å havne på en øde øy, kanskje med ødelagt båt.

5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Sommervin er en Provence-rosé for meg. Ett av de beste kjøpene på Vinmonopolet er Ch. Roubine la Vie en Rose. Den har det lille ekstra skyvet i smaken, samtidig som den ikke er så dyr.

På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs