a person holding a book near the basket with fruits and wine bottle
News Wine

Fem kjappe med vinekspert Truls Gundersen

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, som kommer med sine beste tips. Vel lest! 

Hei og velkommen til vinbloggen i Feather Book, Wine & Art. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin, og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. På Druen digitale vinkurs finne du her.

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter. Første mann ut var Geir Salvesen, og denne gangen er det min tidligere kollega og vinimportør Truls Gundersen som gir oss sine tips. Flere kjappe svar fra våre vineksperter finner du her. Vel lest! 

1. Hvorfor begynte du med vin? Etter militæret begynte jeg på en Privat Hotellskole. Der dukket interessen for vin opp. Etter lærlingtiden, flyttet jeg til Oslo og begynte å jobbe på Markveien Mat og Vinhus, og gikk Vinkelnerskolen (Sommelier utdannelsen) ved Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1994.

2. Hva er din favorittdrue og hvorfor? Det finnes mange gode druer, men etter 4 dager i Portugal blir man glad i Alvarinho/Albarino. Den lager deilige friske hvitviner både i Portugal og i Spania til en hyggelig pris.

3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Har ingen favorittland, da det lages utrolige mange flotte viner over hele verden, men jeg kommer nok ikke utenom Bordeaux i Frankrike, Toscana i Italia og Dourodalen i Portugal.

4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? En flaske Champagne med min kone hadde vært fint, for da hadde det ikke vært så ensomt på denne øde øyen… 😀

5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Jeg kommer med 2 anbefalinger ettersom det er sommer og sol, og det er Aveleda Alvarinho til kr. 169,90. Dette er en sommervin fra en av de eldste familiehuset i Portugal. Alvarinho druen gir en deilig frisk vin med herlige smaker av sitrus og hvite blomster. Www.aveleda.com

Den andre jeg ønsker å anbefaler er Hiruzta Txakolina til kr. 174,90, for dette er et fantastisk flott lite vinhus som ligger noen få minutter utenfor San Sebastian i nord Spania. Txakolina er frisk, med en god fruktighet og herlig syre. Virkelig en sommervin verdt å prøve. Www.hiruzta.com

På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.

Mvh Trude Helén Hole

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs