green grapes
Adventure & Travel News Wine

Fem kjappe med vin- og ølekspert Jan Vardøen

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, og denne gangen er det musiker, vin- og ølekspert Jan Vardøen som gir oss sine tips.

Hei og velkommen til vinbloggen. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin, og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. På Druen digitale vinkurs finne du her.

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter, og første mann ut var Geir Salvesen. Denne gangen er det musiker, vin- og øl ekspert Jan Vardøen som gir oss sine tips. Flere kjappe svar fra våre vineksperter finner du her.

Bildet over er fra TV serien På Druen. Her er vi i Loire, Frankrike – og jeg har med meg vin og øl-ekspert, og musiker Jan Vardøen og stylist og kunstner Karen Eriksen. TV serien finner du her. Vel lest! 

1. Hvorfor begynte du med vin? Som kokk, går vin hånd-i-hånd med mat, så vin-interessen har alltid vært der, men jeg må innrømme at det tok litt tid før jeg fikk en dypere forståelse for vin. Nå importerer jeg vin og kan vesentlig mer, men likevel føler at faget er så stort at jeg kommer aldri til å vite mer enn en brøkdel av det jeg burde vite.

2. Hva er din favorittdrue og hvorfor? Det må nesten være Sangiovese. Jeg er veldig glad i Brunello når jeg har råd en sjelden gang, men en god, røff Sangiovese Rosso kan være kjempegod og rimelig på hverdager.

3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Italia har så mye å by på, fra tunge, komplekse røde til lette, syrlige hvite. Fra Trentino i nord til Sicilia i nord, alle regionene har noe egenartet å by på, så å lande på kun et område blir vrient. Akkurat som italienske mennesker, er vinen oftest gavmild og tiltalende, noe som gjør at de kan virke “enkle” noen ganger, men vesentlig mer sjarmerende en kompliserte franske viner, hvor man har en del mer å jobbe med, på godt og vondt.

4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? Gud, så vanskelig! Jeg tror jeg hadde vært veldig heldig om jeg kunne få med skuespilleren Kristin Scott Thomas. Hun er elegant, smart, vakker, råflink skuespiller, litt skremmende og snakker flytende fransk. What’s not to like!

5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Jeg er veldig glad i Txacoli fra Baskerland. Frisk, syrlig, hint av epler, lett perlende, oppfriskende, perfekt til tørsteslukking og pintxos!

Jeg håper du likte innlegget, flere finner du her, og På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.

Mvh Trude Helén Hole, sommelier, forfatter og kunstner

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs