photo of person pouring liqueur on wine glass
News Wine

Fem kjappe med vinekspert Annika Groven

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter. Denne gangen er det vinimportør Annika Groven som gir oss sine tips.

Hei og velkommen til vinbloggen i Feather Book, Wine & Art. Her finner du innlegg om litteratur, kunst og ikke minst vin, for denne nettsidens eier heter Trude Helen Hole, og jeg er altså forfatter, kunstner og sommelier som holder foredrag over hele landet. I tillegg til dette har jeg hatt egen TV serie om vin, og har Norges eneste vinkurs der du kan lære om vin i egen stue eller hage, når du vil og med hvem du vil. Enklere blir det ikke. På Druen digitale vinkurs finne du her.

I serien “Fem kjappe” stiller jeg fem kjappe spørsmål til våre vineksperter. Første mann ut var Geir Salvesen, og denne gangen er det vinimportør Annika Groven som gir oss sine tips. Flere kjappe svar fra våre vineksperter finner du her

1. Hvorfor begynte du med vin? Jeg begynte det året vinagenter gikk til å bli vinimportører, 1996. Det betyr 27 år i bransjen! I dag jobber jeg både i Vingruppen Marketing og Symposium Wines som er et importselskap. Min far vekket min vininteresse da jeg ble med ham til Tyskland og Rheingau hvor vi var med og plukket Riesling-druer. Jeg var nok bare 18 år, ble utnevnt til Weinkönigin og syns alt rundt vin og druer var superspennende!

2. Hva er din favorittdrue og hvorfor? Det er umulig å bare ha en favorittdrue, men av de hvite er jeg veldig glad i Albariño og Alvarinho, Godello, Viognier og Riesling. På den røde siden er jeg veldig sjarmert av Pinot Noir, Xinomavro, Frappato og Dolcetto.

3. Hva er ditt favoritt land/område, og hvorfor? Det blir ofte de gode, gamle vinlandene Frankrike, Italia, Spania og Portugal. De har så mange spennende, stedegne druer. Det har også Hellas som jeg er veldig glad i og prøver å promotere for folk som tror gresk vin kun er Retsina. Så er jeg jo veldig stolt av at vi nå har mange bra vingårder og viner i Skåne der jeg er født! Arilds Vingård utenfor Helsingborg og Flädie utenfor Lund er flotte steder å besøke hvor man også kan bo og spise.
 
4. Hvem ville du drukket vin med på en øde øy, og hvorfor? Min mann Carl som heldigvis også er veldig interessert i vin.

5. Hvilken sommervin vil du anbefale og hvorfor? Champagne! Jean-Francois Clouet i den lille landsbyen Bouzy er en utrolig hyggelig og flink fyr. Hans forfader André var en av de første som startet opp i Champagne allerede i 1741. Jeg liker alle hans champagner, men hvorfor ikke Silver som er knusktørr og finnes i den perfekte størrelsen magnum?! 😀

På Druen digitale vinkurs finner du her. Del gjerne, og nyt dagen.

Mvh Trude Helén Hole, forfatter, kunstner, sommelier og foredragsholde

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs