News Reviews Wine

Med Hole på Kjøkkenet, del 1

Ja, jeg vet at dere vet, jeg er vanligvis en katastrofe på kjøkkenet, eggene sprenges, alt svir, og tekannene må ofte skiftes ut fordi de tørrkoker til det punkt at de blir misdannet, det er umulig å ha røykvarsler i huset og folk har endt opp på sykehus med elveblest etter å ha spiste av mine kulinariske fristelser.

Men jeg kan faktisk – tro det eller ei, glimte til i dann og vann, og spesielt når det gjelder fiskeretter. Jeg er tross alt født og oppvokst i Bergen og min mor er fra Reipå i Nordland. Les mer Hurtigruten og om Reipå her.

Men i forbindelse mine nye vinkurs som du kan se på video hjemme i din egen stuenår du har lyst og har tid – har jeg tenkt å by litt på mine kokkekunstner også, de som resulterer i noe spiselig, ettersom mat og vin hører sammen på et vis. Så her kommer første del av Med Hole på Kjøkkenet:-)

Spenstig ørret med riesling. I kveld laget jeg en rett av ørret som tar kun 20 minutter å lage. Legg ørreten i et fat med en del olivenolje i, kutt opp gulrøtter, stangselleri, ingefær og hvitløk og legg dette over. Skvis en sitron over, og krydre med salt og pepper. Dette gir du 15 min i ovnen på 200 grader og vips, en supersunn, spenstig og deilig middag.

Vinvalget til denne spenstige retten er en vin som er like spenstig og i tillegg svært deilikat og elegant, nemlig Stadt Mainz Riesling fra Tyskland. Frisk, fruktig, i møtekommende og aromatisk. Flott sødme i starten og god syrefriskhet i avslutningen. Nam, nam!!

……….

Flere artikler om vin finner du her.

PS!! Sjekk ut mine online vinkurs. Nå kan du lære alt du trenger å vite om vin på video – for jeg har også laget vinkurs på video til deg. Her finner mine online vinkurs som du kan se på video i din egen stue – når du har lyst og når du har tid!

Mine bøker, mitt bloggkompendium og På Druen vinkompendium finner du her. På Druen TV-serie om vin finner du her.

Skjermbilde 2018-01-27 kl. 11.03.10.png

.
Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram
.

Skjermbilde 2018-01-27 kl. 11.19.03.png