Books & Literature News

Bøker til begjær – intervju i MAG

Boktrender – hva velger du? Jepp, jeg rydder fortsatt opp, ikke bare i huset – men i livet, og også i gamle aviser og magasiner, og kom da over dette intervjuet i MAG for 100 år siden, så for moro skyld publiserer jeg det her også, for hvorfor ikke! 😉

MAG 4.png

Bøker til begjær. Trude Helén Hole (37) er kvinnen bak boka Sannheten om Lotte-Marie, usensurert, den første norske boka innen chicklit-sjangeren. Mange vil kanskje huske forfatteren som finalist i Miss Universe og Årets Fotofjes. Men nå er det skriving som står i fokus for Trude Helén.

Sannheten om Lotte-Marie handler om en kvinne i 30 årene som har en kul jobb i vinbransjen, noe som innebærer mange viktige møter, mye ansvar og reising. Hun er pertentlig og dyktig, men så skjer det noe.

– Lotte-Marie løsriver seg stadig mer fra “flink pike” syndromet, og kan finne på å skulke jobben for å finne på mer spennende ting. Å finne ut av sine seksuelle lyster kan være ganske spennende, ler Trude Helén. Det er humoren og ironien som gjør at hun syntes det er morsomt å skrive denne type bøker.

– Sett en ung, pen pike med bein i nesa, PMS og seksuelle fantasier inn i en mannsdominert bransje som vinbransjen, så får du fort mange morsomme episoder, sier hun og ler. Selv om boken fra forlagets side beskrives som chicklit, påpeker Trude Helén at den ikke handler om shopping, nervøse jenter og ubetalte regninger.

– Boka skiller seg nok ut ved å være en mer direkte, tøffere, mer utfordrende og råere enn tilsvarende i samme sjanger. Jeg er bevisst på å skrive direkte og ikke sensurere noe, og bruker et ordforråd som skal røske litt opp, for når jeg først skriver, sparer jeg ikke på kruttet for å si det slik. Jeg ville at min første roman skulle bli synlig og gjøre seg bemerket, forklarer Trude. Og det har den blitt. 🙂

Hun tror at sjangeren fenger fordi den handler om kvinner en kan sammenlikne seg med.

– I dagens samfunn spiller det svake kjønn, som egentlig er det sterke etter min mening, en større rolle. Vi har penger og vi blir hørt. Sjangeren dekker et behov og har vel samme underholdningsverdi som krimbøker, og Morgan Kane hadde for menn en gang i tiden. Og så er det humoren da. Humor går aldri av moten. Humor og ironi. Selvironi er kvinnens sterkeste våpen i en verden der alt fokuseres mot et perfekt ytre og er god å ha når en vet at en selv ikke stemmer overens med dette bildet. Med en god dose selvironi overlever vi både hengepupper og cellulitter, sier hun entusiastisk.

At kultureliten mener sjangeren er platt og overfladisk, bare fnyser hun av.

– Det er få bøker som virkelig setter spor hos leseren, uavhengig av sjanger. Leser man en god bok og får seg en god latter, så både beriker og forlenger en livet, og det er få ting som overgår det, ler Trude Helén som røper at hun allerede er i gang med oppfølgeren.

……

Men vi tok feil. Jeg skriver ikke for kvinner. Jeg skriver UNISEX bøker! Dette intervjuet ble gjort i forbindelse med min første roman som altså skrev seg inn i litteraturhistorien som Norges første chicklit bok, men lite visste vi den gang at mine bøker i denne serien skulle komme til å fenge mannfolk i den grad de gjør.

Ja, jeg har flest mannlige lesere, og det tror jeg er fordi jeg visstnok skriver spennende, morsomt og intelligent. Jeg skriver om menn og kvinner, og om følelser, om sårbarhet og viljestyrke, det å sette grenser og bryte dem – og om sex – og dette fenger begge kjønn.

Så selv om jeg har skrevet både dokumentarer og historiske bøker tidligere, satser jeg nå for fullt på humor og lettlest underholdning for begge kjønn. #Unisex! Min siste bok med navn Lotte-Marie og Matchmorderen er som noen kanskje vet, en finurlig og spennende krim om en morder som finner ofrene sine på Match.no. Hørt det før, eller? 😉

lotte x 4.png

«Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!» Øyvind Fygd

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok. Med perm på. Lotte-Marie og Matchmorderen; – boken fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Dyktig forfatter; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken som formidler. Anbefales varmt!” Gro Storteig

«Det må jeg si. Trude Helén Hole sine bøker har mang en gang fått latteren til å trille. Hennes egen innlevelse og bruk av egne opplevelser i bøkene hennes gir et innblikk i en person som man sjelden og aldri har sett sidestykke til. Bøkene bærer preg av sensualitet, kjærlighet og djevelskap. Godt surra sammen av Norges beste kvinnelige forfatter. Så skal dere ha påskekrim. Løp og kjøp.» Rune Chr. Tollefsen

Les flere tilbakemeldinger her.

Les også Helt uten filter, intervju med Fanaposten før påsken.

Vel, intervjuet over var altså for 100 år siden, og jeg må jo innrømme at det er litt morsomt å bla i gamle artikler, for det er så fjernt mye av det – men allikevel så nært. Skjønner? Men det var den gang da. 🙂 Vil du lese noen av mine bøker – for nå begynner det å bli en del – så finner du dem her.

To enjoy or not enjoy, that´s the question.

Ha en strålende dag, alle sammen – følg drømmen din, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

The reason most people never reach their goals is that they don't define them, or ever seriously consider them as believable or achievable. Winners can tell you where they are going, wha