close up photography of wine glasses
News Wine

På Druen digitale vinkurs – hvitt i glasset

På Druen Hvitt i Glasset - lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke.

På Druen Hvitt i Glasset – lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hvitt i Glasset er et digitalt vinkurs for deg som kan litt om hvitvin, men vil vite mer. Med andre ord et lite dypdykk i enkelte hvite druetyper fra hele verden.

Vi gjennomgår vi totalt 8 viner i kurset som består av modul 1 og 2 (du får tilsendt to videoer), og du velger selv om du vil prøve alle vinene eller kun noen, og om du vil se hele kurset eller bare en av modulene. Dette er et samletilbud på hele hvitvinskurset – om du heller ønsker enkeltvise moduler finner du tilbud her. Vi har valgt ut viner i den rimelige prisklassen og går i gjennom følgende viner i denne rekkefølgen. 

Modul 1

  • Lamberti Pinot Grigio, Italia
  • Santos Lima Bons-Ventos Vinho Leve, er dessverre utgått fra polet, kjøp  Namorada Vinho Verde i stedet.
  • Seriti Chenin Blanc, Sør-Afrika
  • Casillero del Diablo Sauvignon Blanc, er dessverre utgått fra polet, kjøp Squeling Pig, Sauvignon Blanc fra New Zealand i stedet. 

Modul 2

  • Casillero del Diablo Chardonnay 
  • Clotilde Davenne Petit Chablis, Frankrike
  • Wageck Kalkstein Riesling Trocken, Tyskland
  • Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer, Chile 

Om du ikke finner akkurat disse, kjøp gjerne liknende viner med samme drue. Serveringstemperatur ca 14-16 grader, mao ikke romtemperatur på rødvin, men litt kaldere. Hvitviner serveres gjerne ved ca 10-12 grader. Ved kjøp får du også tilsendt kompendiumet På Druen, alt du trenger å vite om vin. I dette finner du et Aromahjul som det anbefales å ha tilgjengelig under vinsmakingen – det gjør det litt enklere å finne dufter og smaksretninger. Du får link til kompendium og det digitale vinkurset tilsendt per mail og kan se vinkursene flere ganger i løpet av et år.

Når du har kjøpt vinene, trykker du bare på linken og så er vi i gang med vinkurs i din stue eller hage når du har tid og lyst – enklere blir det faktisk ikke. Mvh. Trude Helén Hole, sommelier og foredragsholder.

TILBAKEMELDING FRA FORNØYDE KURSDELTAGERE

“Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.” Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

“Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!” Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo

“Far min fekk eit gåvekort til eit av dei digitale nybegynnar-kursa. Eg, far min og kjernefamilien enda opp med å sjå modul 1 (utan gåvekortet) saman i påsken. Den kvelden vart verkeleg eit av høgdepunkta å sjå tilbake til. Veldig kjekt kurs du har laget, og veldig hyggeleg.” Daniel R.

“Tusen takk. Vi var en vennegjeng som så Rødt i glasset, og vi hadde en veldig hyggelig kveld med kurs. Vi var alle enige om at den siste vinen, Yellow Tail Shiraz var den beste.” Undis Ellevog

“Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.”Ann Irene Klo

“Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!” Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien

“Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole!”  Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken

“Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende “somalier”. Karoline Storbråten, NHST Media Group

“Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne.” Morten Fahlvik, Education Research Manager It`s Learning

“Takk for god service! Er veldig fornøyd med kursene.” Mvh Monica 

“Et veldig bra digitalt vinkurs som jeg kommer til å anbefale til andre.” Ann E. Hansen 

“Takk for raskt svar og flott service. Min kone og jeg har gledet oss og kjøpt inn viner! Nå har vi vært gjennom de hvite, dette var veldig moro!” Bent F. 

“Tusen takk. Min samboer har bursdag og med koronaens begrensninger måtte jeg være litt kreativ, så da blir det deg på storskjerm hjemme i et lite lag.” Hege H.