Adventure & Travel Books & Literature Chateau Reipå

Escape To The Chateau Reipå – oppussing Kammerset

Dere har kanskje sett Escape To The Chateau på TV? Vel, jeg lever faktisk det perfekte liv som The LandLady of Château Reipå på Helgelandskysten - og vet du? Du kan ta del i det!

Dæven han tøtte! Jeg må stadig bite meg i armen over det faktum at jeg er gårdeier! Jeg er faktisk The LANDLADY of Château Reipå – Bestemorhuset! Jeg kjøpte nemlig bestemors vakre gårdsbruk på Helgelandskysten i fjor høst. Det er mao min barndomsdrøm jeg nå pusser opp og setter i stand, og er det noe jeg virkelig liker – så er det å rive og bygge, og pusse opp gamle hus.

Det er fysisk krevende og mentalt stimulerende. Gode løsninger som viser seg å være dårlige endres og omvendt, og når en gjør absolutt alt selv, det vil si holder tunge ting som lange taklister og skap, og samtidig hamrer, skrur, sager, sparkler, sliper og som nevnt må holde alt selv og kun har to hender og ikke tre – så blir det selvsagt ekstra tungt – men slikt liker både kropp og hode! I videoen under kan du se oppussing av kammerset med mange gode tips til hva du IKKE bør gjøre.

Jeg er The LANDLADY of Château Reipå – Bestemorhuset!, og du kan leie det.

Oppussing av Kammerset – i denne episoden pusser jeg altså opp #Kammerset ved siden av kjøkkenet som skal bli soverom, og underveis får du noen gode tips, eksempelvis; 1. hvorfor ikke liste innvendige vinduer med utvendig kledning? Det er røft og tøft, og rimelig! Og 2. Hvorfor du ikke skal bruke en ostehøvel uten håndtak som skrape når du skal fjerne gammelt gulvbelegg! Bruk heller ostehøvel med håndtak!

Riktig verktøy er altså viktig og det er selvsagt tung arbeid å pusse opp, men heldigvis får jeg bære- og fraktehjelp på tunge ting som eksempelvis 200l varmtvannstank og vaskemaskiner av min gamle kompis Gunnar med traktoren, dette mens jeg selvsagt hjelper til i fjøset og passer hunden hans Mæck, som jeg kaller Makk. Makk er en skotsk fårehund tilsvarende den vi hadde da jeg var 5 år. Jeg har alltid har drømt om en ny Sonny, og nå har jeg Makk. Kult eller?

Gunnar sin Mæck og min Makk.

Escape To The Chateau Reipå

Vel, dere har kanskje sett Escape To The Chateau på TV? Det er slik jeg lever. Mitt Château er nok litt mindre rent bygningsmessig, men min eiendom kan nok måle seg med en del av de slottseiendommene som pusses opp på TV, og vel så det – og jeg lever faktisk det perfekte liv som The LandLady of Château Reipå på Helgelandskysten – og vet du? Du kan ta del i det hele ved å leie eller få kost og losji i bytte mot arbeidskraft!

Jeg har nemlig store planer for gården min som forøvrig dekker et stort landområde med både jakt- og fiske rettigheter! Jeg skal gjøre låven om til Kulturlåve med atelier, galleri, bokbutikk, kafé og kursvirksomhet. Det største rommet i underetasjen gjøres om til “saloon/festsal/spisesal/bar” og her skal det holdes intimkonserter. Flere innlegg om Meløy og Helgelandskysten finner du her.

Det blir overnattingsmuligheter på låveloftet ala glampingstyle, og glampingtelt blir det også andre steder på eiendommen, samt nordlyskupler som en kan overnatte i. Vinterbildene under er eksempelvis tatt nå i februar og mars 2023, så da forstår dere hvor magisk vi har det vinterstid. Og ps, det er ikke bare idyll, det var også dager med full storm og en buss blåste eksempelvis av veien, så en må tåle litt vær, og ikke bare idyll.

Sjekk ut annonsen på Finn for ledig kapasitet.

The Chateau Reipå – del 1. oppussing av kammerset

Se bilder over. Dette er altså før og etter bilder av Kammerset i 1 etg, og i tillegg er det tre flotte soverom i 2 etasje som også skal pusses opp. Det er totalt 7 sengeplasser i hovedhuset, og det blir to i låven. Her er det nemlig plass til alle.

Og ps, tror du det er enkelt å pusse opp gamle, skakke hus med mange hemmeligheter – tro om igjen. Du trenger en sterk indre motivasjon, en stå på vilje fra en annen verden, og god dose tålmodighet og ikke minst en stayer evne uten like! Har du dette kan du gjøre gråstein om til gull, og kanskje finner du gamle skatter eller overraskelser du egentlig ikke trengte. Hvem vet?

Du kan leie hele herligheten eller B&B

Du kan leie hele herligheten eller deler, eksempelvis et rom når jeg er der – og da leier du som B&B og får frokost og en god prat rundt kaffikoppen! Om du ønsker naturopplevelser, fjellturer eller liker å fiske eller jakte, så er du på rett plass. Er du kunstner eller forfatter er du velkommen til å søke ro og fred hos meg, eller sammen med kollegaer for felleskap, inspirasjon og delte gleder.

Helgelandskystens Montmatre og École de Paris. Sistnevnte er en fransk betegnelse for flere forskjellige grupperinger av kunstnere som bodde, arbeidet og stilte ut sin kunst i Paris i tiårene fra århundreskiftet 1900 og frem til 1960-årene. Tanken er å skape noe tilsvarende på Reipå ala Kragerømalerne, Holmsbumalerne, Parismalerne og Montmartre – og med det sette Reipå på kulturkartet i inn og utland. 

Men du trenger altså ikke være kunstner eller forfatter – på Reipå er du bare deg.

Sjekk ut annonsen på Finn for ledig kapasitet.

Helgelandskysten – verdens vakreste kyst!

Det finnes ingen steder i Norge med bedre beliggenhet i forhold til å oppleve fantastiske naturopplevelser, kultur- og mattradisjoner enn nettopp Helgelandskysten, og Château Reipå skal bli et kultursenter med fokus på norsk tradisjon, kursvirksomhet og kulturliv – og selvsagt skal jeg dyrke gulrøtter og poteter. Jeg har jo alltid vært en liten bondetuppe – det er jo ikke for ingen ting at jeg drev hesteranch i Australia i to år. Det faktum at jeg nå eier bestemors gamle gårdsbruk er altså et eventyr som har gått i oppfyllelse, og det skal bli mye mer enn det.

Vil du nordover og leie herligheten – ta kontakt. Og ps, en flottere skjærgård og finere strender og større torsk finnes ikke! Sjekk ut annonsen på Finn for ledig kapasitet.

Les mer om huset, stedet og landsdelen her.

Mine bøker, vinkurs og malerier finner du her; www.featherbook.no

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs