News Wine

Slik lager du brenneneslesuppe

Jeg prøver å leve sunt og naturlig, og å høste direkte fra naturen er noe jeg setter stor pris på. Men det er ikke alltid jeg husker på det, og sesongen i Norge er jo kort, så det hender ofte at de forskjellige frukter, grønnsaker og urters sesonger går meg hus forbi, og jeg tenker, pokker og, nå må jeg vente til neste år, og så glemmer jeg det kanskje da også. Eksempler på godbiter jeg går glipp av er løvetann og brennenesle.

Skjermbilde 2017-05-24 kl. 20.55.21

Men forrige søndag da jeg var ved Det Blå Huset (skrivestuen min) og arbeidet med å legge ned nye steinheller på uteplattingen sammen med Gro, tok jeg altså med meg en del brennenesler hjem – hvilket passet meget bra ettersom det ikke var mat i huset. Og brenneneslesuppe skal jeg si dere, er ikke bare veldig godt – det er svært sunt. Nå er det tid for å høste brennenesler mens skuddene fortsatt er små, så kom dere ut og plukk og legge resten i fryseren.

Her er oppskriften jeg selv bruker til 2-4 porsjoner:

1 liten løk

2 fedd hvitløk

2 ss smør eller en god olivenolje

1 liter brennesle er nok, resten fryser du ned i pose til en annen gang. Bruk unge skudd, for brenneslene er som oss mennesker og kan fort bli trevlete og bitre når de er voksne.

1 dl fløte eller kokosmelk, vanlig melk duger også

6 dl kyllingkraft/buljong

Tilsett salt, kvernet pepper og revet muskat (muskat kan droppes om du ikke har det).

Skyll bladene i kaldt vann før du begynner. Deretter freser du løk og hvitløk til løken har blitt blank og mør. Legg brenneneslene oppå, og fres videre under omrøring til bladene har “falt” sammen. Deretter blander du dette med kyllingkraften og gir det hele et lite oppkok i 5-10 minutter.

For at det hele ikke skal “eksplodere” i prosessoren grunnet varmen slik det har skjedd med meg to ganger, kjøler jeg det hele ned med fløten og venter litt. Deretter får det hele en fin omgang i mikseren, og vipps – en ferdig herlig og deilig, og ikke minst vitaminrik brenneneslesuppe.

Vintipset 1; Til grønne retter kan du bruke “grønne viner”. Prøv gjerne Viña Maipo Mi Pueblo Sauvignon Blanc 2016

Vintipsert 2; TV serien På Druen – som altså er Norges første (og eneste) tv-serie om vin, en reise gjennom Europa og som forøvrig er produsert av undertegnede finner du her.

Vintipset 3; Vil du lære mer om mat og vin kan du kjøpe mine digitale vinkurs som du kan se hjemme i din egen stue eller hage – når du vil og med hvem du vil. Du kan også bestille kunstverk og Norges morsomste bøker i samme nettbutikk som du finner her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….@………..

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Gratis vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.