Guest Authors Management & Health News

Ekstremt lavmål fra Aftenposten! Selvfølgelig trenger vi et sterkt immunforsvar!

Ekstremt lavmål fra Aftenposten! Dette er sprøyt fra ende til annen! Selvfølgelig trenger vi et sterkt immunforsvar, alle som en! Skriver Elisabeth Velle Andersen på sin Facebook og er med det dagens gjesteblogger. Debattinnlegget Velle Andersen reagerer på, er skrevet av Erik Boye og Anne Spurkland, som i Aftenposten 18.5.17 påstår at langt over 1 millioner av oss nordmenn IKKE bør styrke immunforsvaret.

Velle Andersen mener i likhet med meg at media bør ta ansvar for hva de publiserer. Vi, og mange med oss, er lei all den feilinformasjon, les propaganda som leveres fra en kynisk industri som tjener store penger på oss ved å “beholde oss syke”, som forteller oss at medisiner (med tilhørende farlige og kjipe bivirkninger) livet ut er eneste utvei. Dette er en industri som mener at våre kropper som altså er et produkt av naturen, ikke skal få mulighet til å ordne opp selv ved hjelp av naturen. Vi skal i stedet kjøpe dyr medisin resten av livet. Jeg mener i likhet med Velle Andersen at folk må få velge selv, og at media bør forholde seg nøytral, eller gå grundig til verks og gjøre skikkelig research i hva de publiserer i forhold til industriell medisin og vaksineindustrien, og det alternative på den andre siden, som er den naturlige veien å gå. Boye og Spurkland skriver følgende:

“De siste årene har vi sett en ny trend, der annonser og reklamer forteller at vi kan spise oss til et sterkere immunforsvar, og i tillegg at dette skal være bra for oss. Det er mye penger i et slikt marked, hvis man bare kan overbevise kundene om produktets fortreffelighet. Men har vi behov for produkter som – eventuelt – styrker immunforsvaret? Vi vil svare et tydelig nei. 

Betennelse og feber er en viktig del av immunforsvaret. Betennelsesdempende og febernedsettende medikamenter bidrar til å dempe immunresponsen. Slike medikamenter er i omfattende bruk og de som bruker dem, bør ikke samtidig ta preparater som påstås å styrke immunforsvaret. Totalt kan man anslå at det er langt over en million nordmenn, kanskje så mange som halvparten av oss, som ikke bør tilstrebe å styrke immunforsvaret.

Ikke stol på reklamer – oppsøk lege.Hvorvidt det går an å spise noe som virkelig kan styrke immunforsvaret, er dårlig dokumentert og svært tvilsomt. Det er heller ikke slik at en generell styrking av immunforsvaret hjelper kroppen til å skille farlig fra ufarlig. En generell behandling som lykkes i å styrke immunforsvaret, vil være mer til skade enn til glede.” Les hele innlegget her.

Skjermbilde 2017-05-25 kl. 11.28.22

Elisabeth Velle Andersen, Facebook 22.5.17; Ekstremt lavmål fra Aftenposten! Dette er sprøyt fra ende til annen! Selvfølgelig trenger vi et sterkt immunforsvar, alle som en! Jeg fikk plutselig pollenallergi et år, og prøvde allergitabletter. De fikk meg bare til å føle meg dårligere. Noen av symptomene ble bedre, mens de fleste ble verre, og jeg prøvde flere merker, men resultatet var det samme. Derfor gikk jeg heller inn for å styrke immunforsvaret, rense kroppen for gift og avfallstoffer, spise sunnere, sole meg for å få D-vitamin, og ta flere kosttilskudd. Året etter hadde jeg litt allergi, men ikke så kraftig som året før, så, tredje året var allergien kun merkbar når jeg gikk forbi en bestemt hage, da rant alltid nesen, men alle andre år etter dette så har jeg vært fri for pollenallergi!

Dette er ikke bare min erfaring, men mange andres erfaring også! Men disse såkalte ekspertene hevder å vite at det ikke går an å styrke immunforsvaret, og at jeg og andre tar feil, vi er ikke friske likevel? Jeg tror faktisk jeg selv vet best om jeg er syk eller ikke! Samtidig som de hevder at det ikke går an å styrke immunforsvaret så hevder de at det går an å trene det opp ( styrke det ) ved hjelp av vaksiner. La oss snu sitatet under her til å like gjerne gjelde for legemiddelindustrien:

“Det er mye penger i et slikt marked, hvis man bare kan overbevise kundene om produktets fortreffelighet.”

Autoimmune sykdommer finnes ikke. Joda, symptomene er høyst reelle, men immunforsvaret angriper ikke seg selv, immunforsvaret prøver å rydde opp, og kan trenge litt hjelp. Det skjer vanligvis ikke over natten. Det er grunner til at man har fått disse symptomene. Giftstoffer som har hopet seg opp, lekk tarm som gjør at maten går rett i blodet, slik at man får en allergisk reaksjon på den, og ikke klarer å nyttegjøre seg de gode og viktige næringsstoffene slik at man svekkes ytterligere.

Symptomene er kroppens måte å fortelle om ubalanser og skjevheter i mineraler, vitaminer, mikrober (sopp, virus, bakterier og parasitter) pluss at det har hopet seg opp med tungmetaller eller annen gift, som kroppen sliter med å bli kvitt. Å kalle dette for en autoimmun sykdom er bare latskap fordi man ikke ønsker å finne årsaken til plagene, slik at de kan selge medisiner som kun demper symptomene.

Dette blir omsorgssvikt av deg selv, det er som å stappe en smokk i munnen på en baby som gråter for å fortelle at den trenger ny bleie…

Vi er vandrende loppesirkus, alle er fulle av virus, sopp, parasitter og bakterier. De fleste av dem er gode for oss, og vi har alle vår unike sammensetning. Det er derfor det kan ta lengre tid å komme seg til hektene etter en operasjon der du har fått blodoverføring, i forhold til en der ditt eget blod resirkuleres tilbake i kroppen din. Dine gode mikrober må sloss med nykommerne, som fungerer fint i kroppen til blodgiveren, men som er som aliens i din kropp.

Vi skal ha en balanse på ca en fjerdedel av hver mikrobetype, og to og to er antagonister, dvs de frastøter hverandre, mens to og to samarbeider med hverandre. Bakterier og virus er antagonister, derfor kan du ikke ha både en bakterieinfeksjon og en virusinfeksjon samtidig, det er ikke plass i kroppen til dette! Har du overskudd av en type så skyves den andre automatisk bort, eller passiviseres.

Har du gjentagende gikt i et kne (ikke slitasje) så skyldes ikke dette at immunforsvaret angriper seg selv, men at du har et overskudd av en krigersk mikrobe som liker å samle seg der og gjøre ugagn. Det er som om Hells Angels fester og bråker i kneet ditt, også drar du til legen, får det tappet, og får en kortisonsprøyte og antibiotika. Det er som om politiet plutselig dukker opp for en razzia, alle løper/kjører i forskjellige retninger for å gjemme seg, og når kysten er klar så kommer de tilbake en etter en og fortsetter festen. Det en må gjøre er ikke å sende politi, men Bandidos i stedet, så vil de utrydde hverandre, også blir det slutt på festen….

Jeg kan si dette fordi jeg har utdannelse, men praktiserer den ikke og selger ingen produkter. Selvfølgelig er det mange som sitter på mer kunnskap og erfaring enn meg, som også selger produkter, og har behandlet mange, men poenget mitt er at det er lavmål å forsøke å overkjøre folks egenerfaring, og å forsøke å skremme folk til å ta vaksiner, samtidig som de hevder at kosttilskudd er svindel, og feil.

Forskjellen på de som selger kosttilskudd og de som selger medisiner er at kosttilskuddene er noe man tar i en kortere periode for å rette opp og bli frisk, (selv om det er enkelte det kan lønne seg å ta hver dag, som sunne fettsyrer, B, C, D, og Kalsium/Magnesium feks.) mens medisinene må du gå på hele livet for å dempe kroppens rop om hjelp, for det hevdes at du ikke kan bli frisk.

Ja, om du insisterer på en usunn livsstil, og kun ønsker piller med umiddelbar effekt, så vil du ikke bli frisk.

Jeg kjenner mange som er diagnostisert med diverse autoimmune sykdommer. Jeg tror ikke at de liker å være syke, og at de ikke har prøvd forskjellig. Noen er så syke at de for tiden ikke ville tåle å rense kroppen, de har mer enn nok med å overleve alle symptomene, for noen har det virkelig ille! De har kanskje ikke noe valg? Om de ikke finner mer energi først, men til alle som ikke har det så ille, så vit at det finnes alternativer, selv om veien til å bli frisk kan være lang og kronglete, og krever egeninnsats. Folk får hjelp om de holder ut lenge nok!

Dette til informasjon, dette er ikke en ovenfra og ned formaning. Jeg respekterer folk som velger å heller satse på antibiotika og kortison. Men, jeg finner meg ikke i all feilinformasjonen, hetsen og skremselspropagandaen rundt flinke folk som har jobbet med alternative behandlingsmetoder og har gått utallige kurs som de har betalt selv, som har tatt medisin grunnfag og er jevnlig på medisinske foredrag verden over, og leser haugevis med artikler og bøker for å oppdatere seg og finne ut mer.

Hadde de kun vært ute etter pengene dine så kunne de sagt; -beklager, såret ditt vil ikke slutte å blø, men jeg kan selge deg røde klær, så slipper du blodflekker som synes…

Joda, jeg støtter akuttmedisin, kirurgi, ol. Men stiller meg skeptisk til at folk ikke kan bli friske, særlig om det ikke samtidig forskes på å finne årsaken bak.

Hvordan kan de da vite at man ikke kan bli frisk?

Symptomdemping er vel og bra, og nødvendig noen ganger, vi må reparere tennene når vi får hull i dem. Men om vi ikke får tilgang til tannbørste og tannkrem, og fortsetter en diett bestående av knekk og kola som man småspiser og sipper til hele dagen, så vil man fort bli tannløs…

Elisabeth

Elisabeth Velle Andersen

Del gjerne. Vil du følge denne bloggen, trykk på Follow oppe til høyre.

Ønsker med det en super dag:-)

trude-helen-hole-forfatter-og-sommelier