Norsk fjellsommer, love to love it

Et innlegg til inspirasjon for året 2015 – kom deg ut og opp! Norske fjell er ubeskrivelig vakkert og gir utrolig mye energi, så her er et lite innlegg med bilder fra tre flotte og utfordrende fjellturer sommeren 2014, til din inspirasjon.

HIMMELSTIGEN OG TROLLTUNGA – ODDATrude Helen Hole Trolletunga Visit Norway

Og her sitter jeg, lissom… og glor, på Trolltunga. Muligens i sjokk fordi jeg faktisk kom meg opp til toppppppps, i sol, regn og vind. Og jeg er ganske stolt fordi jeg har intens høydeskrekk og akutt klaustrofobi. Min kjære venninne Ann Magritt Brekke som lider av det samme, og jeg, var først opp og først ned til tross for grusomme tanker om å bli stående fast i veggen i akutt panikk! Men vi (jeg) klatret forbi guiden og alt på vei opp, og derfor kunne jeg ta bilder av sinkene der under meg.

Jeg kan nemlig ikke klatre i midten av en treg klatregjeng med min klaustrofobi, serru, og med det risikere at jeg må vente på at den foran skal få rævva i gir… og med det få nok tid til å fundere over og ikke minst kjenne på den ekstreme høydeskrekken min.

Det kan nemlig føre til akutt og helkronisk panikk hvilket jeg fikk i starten på denne turen under et overheng der vi måtte klatre litt utover og oppover og til venste ut mot intet. Skjønner?

Akutt panikk fører igjen til at en blir stående fast i veggen! Jeg klarte ikke å bevege hverken armer eller bein eller hode, og heller ikke puste. Det var akutt panikk!! Men jeg fikk tilbake kontrollen etter litt pusteøvelser; -pust inn, pust ut, pust inn… og fokuset var kun på dette, -pust inn, pust ut. Og det funker som regel greit – deretter gikk jeg over på automatikk-gir, og når jeg gjør det forsvinner skrekken, og da blir det litt slik; -juhuuu, her henger jeg og slenger, se på meg!?

Klart jeg kan ta bilder, skal bare strekke meg litt utover… knips, knips, og fyker som en rakett opp og ned, opp og ned. Skjønner? Duracell! Om vi begge måtte jobbe hardt med hodet for å overvinne vår ekstreme høydeskrekk? Ja!! Og vi vant!

Ps. Himmelstigen ble ganske enkelt omdøpt til Helvetestigen på vei ned.

AND BESSEGGEN… YOU KNOW… DONE IT!

Jupp. Også her på Besseggen måtte jeg jobbe med hodet/høydeskrekken – for her måtte jeg VENTE på dem som skulle nedover, og klorte meg fast i fjellveggen som en øgle med sugekopper på fingrene. På toppen klarte jeg ikke å reise meg opp i stående – det var fysisk umulig, så jeg krøp bortover ca 100 meter på alle fire, og akkurat det tenker jeg så rimelig oppegående ut, helt til jeg så noen joggesko like under nesen. De tilhørte min sønn så jeg da jeg omsider så opp, og han sa da ganske oppgitt: –mamma, du kan reise deg nå!

SFINXSEN – MELØY/HELGELANDSKYSTEN

Jeg har altså drømt om denne toppen siden jeg var liten jente. 840 moh, og hele familien, store og små, up we went, med fare for skiftende vær…

Jupp again – we made it!! Det var ikke lenge vi nøt utsikten, for det var da voldsomt til vær som kom da! Ble liksom litt snakk om å overleve, ikke nyte utsikt og spise niste. Men fjellet er alt – og det er hva som gjør fjellet så spennende og livet mer levende, ikke sant?

Jeg har forresten nylig vært i Gudbrandsdalen også, i Vendalen for et par uker siden, tror det er i Gudbrandsdalen, på en fjelltopp med min kjære, for å holde utekonsert for rypene. Det kom 8 stykker, noen lemen og en mus, og noen reinsdyr med dotter i ørene. Men jeg har ikke bilder derfra som egner seg på trykk, sett slikt? Kun av denne snøuglen som kom flyvende og hilste på oss da vi skulle bade naken i mudderet, helt sikkert som et tegn på at vi også innehar visdom. Stor visdom.

Ps 1, trenger du coaching? I Himmelstigen utsatte jeg meg selv for to av mine største fobier – høydeskrekk og klaustrofobi. Jeg gjør dette med jevne mellomrom. Ikke fordi jeg skal forsøke å bli kvitt fobiene mine, for det har jeg lite tro på, men fordi jeg skal minne meg på at jeg mestrer situasjoner. Jeg har trent hjernen min opp til å ta kontroll i situasjoner som presser meg, enten det er klaustrofobi, høyder, løpske hester, mesterskap, foredrag eller lage middag.

Skjønner? Vi kan styre følelser og handlinger ved å ta kontroll. Men for å kunne ta kontroll må du kunne gjenkjenne situasjoner og følelser som begynner å løpe løpsk. Du må vite hva du skal gjøre og hvilke mentale knapper du skal trykke på. Dette kan jeg hjelpe deg med, so get out of your comfort zone – that’s where the magic happens!

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Ps 2, grunnen til at jeg kan padle, klatre, skrive og ta bilder i dag, (etter akutt senebetennelse i begge armer og muskelsmerter i ryggen på forsommeren) er fordi jeg bl.a har tatt laserbehandling her: Imcella.no Bare et lite stalltips der altså, om du sliter med tilsvarende. 🙂

Flere artikler om reiser finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s