Jeg støtter prinsesse Märtha Louise fullt ut!

Og det tror jeg mange gjør. Men skytsene mot henne er så øredøvende og kraftige at det nok desverre ikke merkes. Men jeg håper inderlig at Märtha Louise vet det – at hun har støtte og at vi trenger slike som henne.

Jeg har skrevet om mobbing en rekke ganger. Mantraet er at vi skal bekjempe mobbing for det er en uting – men her i Norge er takhøyden så liten, gangene så trange og rommene så små at det ikke er plass til mennesker som tenker og er annerledes enn mainstrem – det er kun plass til små, usikre og uvitende mennesker som gjør seg større ved å tråkke på andre. Det er ganske utidig.

Det ufyselige gufset blir større når enkeltmenneskers mobbing på sosiale medier begynner å samle seg i flokk, og dertil løftes av mennesker som i en eller annen sammenheng har en posisjon i samfunnet. Journalist Ingeborg Senneset er en av dem. Hun mener blant annet at prinsessen profitterer på ukritisk tenkning. Dette sier litt om hvor misforstått begrepet «kritisk tenkning» er – for er et menneske som står opp for seg selv og sine tanker og meninger, og som følger sin egen overbevisning som er mot strømmen og med det risikerer å bli ledd ut – en som tenker ukritisk?

Eller kan det tenkes at mennesker som automatisk føyer seg i gemene flokken og kaster seg på fy-bølgen over alt og alle som tenker annerledes – i virkeligheten er den som ukritisk?

Å være tro mot seg selv, eller One commitment only – be true to yourself, som jeg pleier å si. Märtha Louise mener i likhet med meg og en del andre at vi må være tro mot vår egen overbevisning, egne opplevelser og eget liv – og finne mot til å kunne gjøre nettopp dette.

Dette er for de fleste mennesker med unntak av Senneset og co, fornuftig. Å følge sin egen overbevisning og sin indre stemme er ikke ukritisk tenkning – tvert om. Å derimot følge flokken som Senneset gjør, og hakke løs på alt en ikke forstår, er hva jeg vil kalle ukritisk tenkning som følges opp med en tilsvarende lite konstruktiv handling – nemlig mobbing og uthenging.

Sannhet er subjektiv – din sannhet er din sannhet, ikke andres. Märtha Louise mener ganske fornuftig at hun forholder seg til sin sannhetikke andres. Så hvem er vi som skal kreve noe annet av henne? Til dette følger Senneset opp med følgende usaklighet: At noe er «sant for oss» betyr ikke at det er sant – eller at det er greit.

En må jo da spørre Senneset om hva som er sant og hva som er greit. Mener hun eksempelvis at vi skal ta til takke med naboens sannhet eller Sennesets for den saks skyld, og ikke vårt eget liv? Hvor er fornuften i dette? Når Senneset så avslutter med å koble inn de kjedsommelige konspirasjonsteoriene oppi det hele, så blir hele innlegget kun nok et usaklig innspill som ikke gjør annet enn å fremstille enkeltmennesker i dårlig lys med dårlige argumenter basert på kunnskapsløshet og trangsynthet.

Religion, lidelse og statsstøtte i milliardklassen. Vi kan, for å løfte dette litt opp, eksempelvis ta for oss den norske kirke som mottar fire milliarder årlig fra det offentlige, mens 230 millioner går til andre livssynssamfunn. Ganske mye av våre skattekroner gis altså bort i ren støtte til religioner der penger, krig, makt, overgrep, undertrykkelse og lidelse har vært nøkkelfaktorer.

Märtha Louises livssyn representerer kjærlighet, toleranse og åpenhet – tenk litt på det.

Hun tjener pengene sine selv og mobber ikke dem som måtte mene noe annet. Hun viser, i motsetning til den norske kirke og HEF som får statsstøtte – raushet. De tre biskopene Jan Myrseth, Pettersen og Tor Berger Jørgensen har flere ganger vært ute med sine kritiske innspill i media. Sistnevnte mener kontakt med døde kan gi store, ukjente innvirkninger på folk og advarer på det sterkeste – som om ikke kristendommen har praktisert dette i flere tusen år med grove trusler om at Satan og evig skjærsild venter om du ikke tror på Gud.

Märtha Louise, derimot, truer og tvinger ingen til å tro på noe som helst, og det må være lov å tenke at folk i dag er i stand til å ta egne selvstendige beslutninger om hva de vil tro på og ikke. Vi lever tross alt i 2014.

Eller er det slik at toleranse og frihet er ord vi bare har til pynt i dette landet?

HEF – et annet luftslott betalt med våre skattekroner. Generalsekretær Kristin Mile i Human-Etisk Forbund er en annen som elsker å kritisere Märtha Louise. Hun uttaler følgende: – alternativmarkedet suger penger fra folk i desperate situasjoner.

Vel, det må i denne forbindelse løftes frem at HEF i de senere årene har stått for en rekke utidige forsøk på å kneble all form for selvstendig og alternativ tenkning, og fremstår i samfunnsdebatten som nærmest fanatiske der argumentasjon ikke er av betydning og mobbing desto et viktigere virkemiddel.

For meg er denne fremgangsmåten lite human og lite etisk, og særdeles underlig fra et forbund som mottar 60 millioner kroner i statsstøtte av våre skattekroner. At Kristin Mile beskriver mennesker som søker indre ro og styrke, og som bruker verktøy som meditasjon for å kommunisere med hjerte, kropp, jorden og universet for å finne sin indre kraft – er desperate mennesker, er noe utidig og vitner om manglende toleranse, for ikke å snakke om manglende kunnskap – tydeligvis også om egen organisasjon i og med at HEF selger seg selv som bærer av følgende livssyn:

«Humanismen er et demokratisk, ikke-teistisk og etisk livssyn som fremholder menneskets rett til og ansvar for å forme og gi mening til sitt eget liv».

Kristin Mile bør kanskje lese akkurat det et par ganger, så kanskje det sitter.

«Menneskets rett til å forme og gi mening til eget liv» – «full religionsfrihet for alle». HEF går til tross for sin visjon altså hardt ut og kritiserer og trakasserer enhver form for selvstendig og alternativ tankegang – inklusive alle trosformer rundt om i verden som ikke sammenfaller med HEF – dette stikk i strid med sine fagre ord og visjoner. HEF er med andre ord en stor bløff og fortjener ikke en krone i statsstøtte.

Bare ta en titt på hjemmesiden og HEFs kampanje «Ingen liker å bli lurt», samt diverse blogger og websider drevet av HEF´s medlemmer der selvstendige tenkende mennesker direkte mobbes, trakasseres og henges ut. Det er rimelig innlysende at HEF lurer oss og tydeligvis liker det, for hadde de levd opp til sin visjon om frihet og selvstendighet for alle, hadde de i likhet med Märtha Louise – vist raushet og toleranse for alle.

Det gjør de altså ikke – og viser oss det motsatte hvilket nevnte er et eksempel på. Med andre ord selger HEF et luftslott som mottar 60 millioner kroner av dine og mine skattekroner for å kneble den selvstendige tanke og individets rett til å velge selv.

Dette bedraget lever altså med et sugerør ned i statskassen. Det samme gjør den norske kirke, som skal ha oss til å tro på en Gud, oppstandelse fra de døde og Jomfrufødsel. Tenk litt på det, du som mener at det å tro på seg selv er fy, fy.

Märtha Louise selger foredrag, og holder kurs rundt sin erfaring og sin kompetanse, og dette er etter min mening en ærlig sak. Dette er vi mange som gjør, inklusive meg. Hun er utdannet fysioterapeut og er terapeut i rosenmetoden, og systematiserer sanseinntrykk for å lese andre – hvilket en del coacher, livstilveiledere, leger og psykologer også gjør – jeg trenger ikke ramse opp flere for jeg regner med du skjønner hvor jeg vil.

Kjærlighet, varme og omtanke er verdier som fortjener støtte – ikke kritikk. Så jeg forstår rett og slett ikke kritikken som florerer der ute. Jeg har møtt prinsesse Märtha Louise ved et par anledninger og sjeldent har jeg møtt et menneske som er så åpen, inkluderende og imøtekommende. Hun fremstår for meg som harmonisk, humoristisk og klok – et menneske som fremmer kjærlighet, varme og omtanke for alle.

Hun mottar ikke millioner av den norske stat i støtte slik HEF og den norske kirke gjør – hun driver en ærlig virksomhet. Folk får like det eller ei.

Så spørsmålet som er viktig å stille i denne sammenheng – er om vi skal tolerere at enkeltmennesker, forbund og religioner tråkker på andre. Vi må spørre om det skal være ok å mobbe enkeltmennesker offentlig – bare fordi vi ikke tror på det samme – eller om vi skal si fra at nok er nok, at vi ønsker toleranse og frihet for alle!

Avslutningsvis vil jeg spørre om det er mindre fornuftig å kontakte og søke trøst hos våre forfedre og kjenne på energiene i og rundt oss for å finne vår indre styrke – enn å tro på Jomfrufødsel, oppstandelse fra de døde, å gå på vannet, samt prate med en usynlig «Gud» hver søndag. Derfor – om det å søke sin indre kraft og snakke med engler/avdøde er svindel, så får vi jaggu ta et oppgjør med de andre religionene også, inklusive HEF – som ikke tror på annet enn seg selv. For de er i hvert fall langt fra troverdig!

Å kaste stein i glasshus var det en som sa en gang… tror det var meg.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Følg meg gjerne på sosial medier🙂

Les også: Kjetil Rolness ut mot Gunhild StordalenTjomlid viser dobbeltmoralisme i saken mot Sofie EliseSandra Borch, et stort menneske & Skal Northug være alles syndebukk?

Time spent with good books is never wasted. (2)

Skjermbilde 2019-03-26 kl. 16.06.46
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s