News

Kjetting-Jan dumper tonnevis av kjetting hos kemneren som formueskatt

Jan Vindenes, som selger kjetting over hele verden, er så irritert på formueskatten, at han torsdag betalte den i form av 25 tonn kjetting utenfor kemnerkontoret i Fjell, i følge en artikkel på ABC Nyheter – og jeg simpelthen elsker det. For hvis vi i tillegg til skatt av rene penger skal betale skatt på eiendom, varer og produksjonsutstyr, med andre ord låst kapital hvilket kemneren anser som formue, så må jo kemneren kunne ta i mot dette som betaling, eller hur?

Skjermbilde 2017-09-05 kl. 15.49.32.png

– Det er ikke penger vi vasser i, det er massevis av kjetting, sier daglig leder og medeier i familiebedriften Sotra Anchor & Kjetting, Jan Vindenes, i videoen han har laget av et frodig stunt i diskusjonen om formueskatt:

Sist torsdag fikk han dumpet 25 tonn kjetting foran kemnerkontoret i Fjell kommune – som betaling for formueskatten han og de andre eierne av selskapet blir ilagt.

– Når kjettingen ligger her, har vi ikke penger til å betale formueskatt. Men vi kan levere 250 tonn kjetting til kemneren, så vi får betalt formueskatten vår  i form av kjetting, sier han.

Og mer er kjetting er på vei til kemneren:

– Fristen for innbetaling av skatten er 15. september. Så denne uka skal vi levere mer, sier Vindenes til ABC Nyheter.

Utestående formueskatt er på 1 million kroner, tilsvarende ti ganger så mye som de 25 tonn kjetting som nå ligger utenfor Skatteetatens kontor i Skjenet 11 i Straume. Med kjettingstuntet fronter Vindenes nå sitt syn på formueskatt på arbeidende kapital, det vil si at eierne av bedrifter må betale skatt på formue i form av bygninger, maskiner og annet som trengs i produksjonen.

– Høyre og Frp har frontet motstand mot formueskatt på arbeidende kapital. Det samme har Sp. Det er jo masse bønder som ikke har penger, men må betale formueskatt på grunn av store fjøs. Venstre og KrF er også på vår side, oppsummerer Vindenes overfor ABC Nyheter og legger til:

– Den største aksjonæren med 20 prosent eierskap i Sotra Anchor & Chain, en eldre kvinne som er enke etter en av grunnleggerne, får mer i krav om formueskatt enn hun får utbetalt i pensjon, sier Vindenes til Vestnytt.

Les hele artikkelen her.

Trallallaaaaaa, og slik drives AS Norge. Den høye formueskatten hindrer utvikling, vekst, nyvinning og investeringer. Og i mellomtiden forsvinner behovet for olje.

Don´t you just love it:-)

Og del gjerne innlegget – takk. 😉

Les gjerne også: Derfor stemmer jeg Sylvi Listhaug, Den ensomme, forbudte sorgenStikk fingeren i jorda, Norge er en del av EuropaThe mass attacks on women is violations on human rightsYtringsfrihet handler om retten til å si det en mener – uten å bli karakterisert og stempletSkal ikke kristne kunne hjelpe muslimer? Vi må lytte til «asylsøkerne», og ikke minst: La Mustafa og familien få bli i Norge.

Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre.

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Ønsker du å joine meg på YouTubeInstagramLinkedinTwitter eller Facebook, er du hjertelig velkommen til det. 🙂

Her kan du lese om mine bøker og mine online vinkurs, som du kan se hjemme hos deg selv.