Management & Health News

Ytringsfrihet handler om retten til å si det en mener – uten å bli karakterisert og stemplet

“Nå må vi våkne”, skriver Geir Tangen i et innlegg i BT 9.12.15. Jeg forstår hvor han vil, men Tangen glemmer en viktig detalj, og det er at demokrati og ytringsfrihet handler om retten til å velge og si det en mener uten å bli karakterisert og stemplet som noe en ikke er. For det er ikke slik at det bor en haug med fasister i Norge, slik enkelte nå tydeligvis vil ha det til.

I innlegget står følgende å lese: “Donald Trump vil nekte alle verdens muslimer adgang til USA. Tilbake i Norge ser vi Norges fremste islamkritiker, en fanatisk kvinne plassert langt til høyre for våre nåværende politiske partier, lede stort i avstemningen om å bli årets navn i VG. Ja, jeg er våken nå – og jeg er sint, fortvilet, trist og forbauset over det norske folk og det amerikanske folk sin totale mangel på historiekunnskap. Dette er fascisme!

Hører dere meg? Å skille mennesker etter rase, religion, legning eller kjønn. Å merke mennesker av en spesiell gruppering med gule stjerner eller andre papirer. Å ta fra dem menneskerettigheter. Nekte dem adgang. Sette fyr på boligene deres når de flykter fra sine terrorregimer. Å omtale dem som avskum, rotter, udyr, og pestlignende sykdommer. Å dyrke mennesker som begår alvorlig kriminelle handlinger, og som er villige til å drepe uskyldige uten rettmessig dom, er fascisme. Slutt å skjule dette bak fine ord som islamkritikere, innvandringskritikere, konservative kristne og terrormotstandere“.

Tangen avslutter sitt innlegg med å referere til Øverland.

Arnulf Øverland ba oss våkne og se hva som skjedde i Europa i 1936. Den gangen var jødene de notorisk kriminelle rottene og den krypende pesten som måtte bære gule stjerner og se hjemmene sine stå i brann. Enhver kriminell handling begått av en jøde ble sett på som terror fra alle jøder, eller som et bevis på at disse menneskene ikke hadde livets rett. Kjære medmennesker i Norge. Nå må dere våkne! Jeg roper med siste pust av min stemme – vi har ikke lov til å gå her å glemme!

………….

Vel, jeg ser altså godt hvor Tangen vil med dette utspillet, men syntes budskapet leveres i en urimelig pakke. For Tangen påstår rett ut at vi i Norge  “dyrker mennesker som begår alvorlig kriminelle handlinger og som er villige til å drepe uskyldige uten rettmessig dom“.

Jeg vil påstå at Tangen bommer grovt. Dette er i hvert fall ikke det Norge jeg kjenner til. Ekstremister og idioter finnes i alle samfunn og samfunnslag, men jeg håper og tror at de fleste her i Norge ønsker å bidra og hjelpe menneskene rundt oss som nå trenger det, det være seg nordmenn eller flyktninger. Tangen er glad i betegnelsen fascisme, et ord som brukes flittig i innlegget. Det må han gjerne gjøre om han finner det formålstjenlig – men jeg syntes han drar det utidig langt når han i samme kurv slenger islamkritikere, innvandringskritikere, konservative kristne og terrormotstandere, ja kort og godt alle som hever kritiske røster fordi vi ser hva som foregår rundt oss av fanatisme og hva dette resulterer i av økt terror og vold. Jeg tror heller ikke nordmenn flest omtaler eller tenker på flyktningene som: “avskum, rotter, udyr, og pestlignende sykdommer”, slik Tangen påstår. De fleste oppegående mennesker tar avstand fra slike uttalelser. Påstandene bidrar derfor til å fordumme en viktig debatt.

At vi derimot må følge med i timen er innlysende – men det gjelder begge veier. 

Jeg er derfor enig i Tangen i én ting – og det er at NÅ MÅ VI VÅKNE! Det er på tide at folk begynner å våkne opp og se hva som hender med Europa, for Norge er INTET UNNTAK! Integrering har feilet totalt – i Norske moskeer foregår fanatisme og radikalisering, og fremdyrking av vold og hat, mens naivitet og misforstått snillisme råder utenfor.

Norske myndigheter må nå våkne opp og vise handlekraft. Muslimer og andre som beviselig ikke vil integreres i det norske samfunnet, som beviselig støtter steining, vold og nedverdigelser av barn og kvinner, og terrorhandlinger – bør sendes ut av landet med umiddelbar virkning. 

Dette er ikke rasisme eller fascisme, slik Tangen hevder – dette handler om å beskytte våre verdier og forholde seg til den virkeligheten vi faktisk lever i. Denne type hersketeknikk og forsøk på knebling som Tangen her praktiserer har lite i en konstruktiv debatt om situasjonen vi nå befinner oss i, å gjøre. Tangen har tydeligvis glemt hva demokrati og ytringsfrihet handler om – nemlig retten til å velge og si det en mener uten å bli karakterisert og stemplet som fasister eller annet av mennesker som ham.

Og ved å gjøre dette, gjør han nettopp det samme som han kritisere en rekke mennesker for. At det singler i glass, er ganske så sikkert. Noen bør få hodet opp av sanden.

Les også disse; Hva skjer i moskeene? Våkn opp – Norge er en del av Europa! The mass attacks on women is violations on human rights, We need to stop war NOW, Vi må “lytte” til asylsøkerneRegjeringen feirer jul med å hylle krig og død? Skal ikke kristne kunne hjelpe muslimer? og La Mustafa få bli i Norge.

Del gjerne.

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger i følge Nettavisen og blant annet Norges beste jenteforfatter i følge Dagsavisen. Mer om hennes forfatterskap og bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

 TRUDE HELÉN HOLE

Til Holes forfatterside og tilbakemeldinger fra media – klikk her

Gratis vinkompendium og online vinkurs – klikk her

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Holes bøker – Holes TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!
GraTis kompendium om vin (1)
One-Time
Månedlig
Årlig

If you like my content and my articles on this blog, you are welcome to support my writing. For example; I would be very happy if you would buy me a cup of coffee so that I can continue. Thank You so much! Love from Norway!

Make a one-time donation

Choose an amount

30,00 Kr
90,00 Kr
600,00 Kr

Or enter a custom amount

Kr


Your contribution is ver much appreciated.

Donate