News Reviews Wine

Vin til skrei

Skrei er som torsk mild på smak, så det kan virke opplagt å velge en balansert hvitvin, men det er like viktig å velge en vin etter hva slags tilbehør du serverer. Jo fetere det er, jo mer syre bør vinen inneholde. Går du for rødvin, er det viktig å unngå viner med mye tanniner i. Det kan gi deg en metallisk smak i kombinasjon med lever. Husk å servere rødvinen lettere avkjølt, ideelt sett nede i 12-13 grader. Nå som vi fyrer i peisen og generelt sett har det varmt innendørs stiger temperaturen på vinen fort også. (Kilde: Interbrands Norway AS)

skrei

Rød italiener. Valpolicella er utgangspunktet for de mer anerkjente ripasso- og amaronevinene. Fordelen med denne vintypen er at den passer til veldig mye typisk norsk mat. En Tommasi Valpolicella DOC 2015 til et tradisjonelt skreimåltid med tilbehør som lever og rogn, persillesmør, kokte poteter og smørdampede gulrøtter er en perfekt match.

Tilgjengelig amerikaner. Mens Valpolicellaen kan være den beste makkeren til deg som velger det tradisjonelle, er denne amerikanske pinot noiren for deg som er litt mer eksperimentell i mat- og vinvalget. Stonewood Pinot Noir er den rimeligste pinot noiren fra USA, og USA er det vinlandet som har vokst mest i Norge hva angår salg de siste 12 månedene. Dette er en lett tilgjengelig vin. Den er litt mer kjøttfull i stilen og passer bedre hvis du har en litt saltere rett.

Jeg har bl. annet brukt Stonewood Pinot Noir i mitt online Nybegynnerkurs om vin, som du finner her.

Frisk og velbalansert portugiser. Foretrekker du hvitvin, er portugisiske Ramos Alvarinho et ypperlig valg. Planlegger du å servere skrei eller torsk med tilbehør som ertepuré eller andre grønnsaker eller med en fløtebasert saus har denne vinen en god syre, som du trenger for å bryte ned de vegetabilske fettstoffene. Syre renser ganen, slik at du slipper følelsen av at maten vokser i munnen på deg.

Skjermbilde 2017-02-19 kl. 08.11.05.png

Tommasi Valpolicella DOC 2015

Vinrankene der druene til denne vinen vokser i DOC-området i Valpolicella. Tradisjonell vinifikasjon med syv dagers gjæring i ståltank, etterfulgt av fire måneders lagring på ståltanker og to måneder på 65 hl slavonske eikefat. Vinen har en rubinrød farge med frisk duft av kirsebær. Smaken er moderat med smak av kirsebær og hint av urter. Vinmonopolnummer: 3053301. Pris: 145 kr. Les mer: http://bit.ly/tommasivalpolicella

STONEWOOD Pinot Noir

Stonewood - Pinot Noir

Stonewood er en 100 % Californiavin laget av druen Pinot Noir. Den er lett å like som en god hverdagsvin. Den har ingen årgang og kan lett bli en favoritt. Stonewood Pinot Noir har det klassiske aroma- og smaksbildet av bringebær og kirsebær, med myk og behagelig finish. Den har en tradisjonell vinifikasjon. 12 måneders lagring på 2-3 år gamle brukte eikefat. Vinmonopolnummer: 5468701. Pris: 139.90 kr

João Portugal Ramos Alvarinho BIB


Laget på Alvarinho-druen og derav en sitrusgrønn farge. Vinen har en frisk aroma av sitrus, gule epler og mineraler. Den er tørr med middels fylde og velbalansert med god frukt og syre. Lang ettersmak. Vinmonopolnummer: 3879306 (Bestillingsutvalg). Pris: 459.90 kr.

……….

Flere artikler om vin finner du her.

PS!! Sjekk ut mine online vinkurs. Nå kan du lære alt du trenger å vite om vin på video – for jeg har også laget vinkurs på video til deg. Her finner mine online vinkurs som du kan se på video i din egen stue – når du har lyst og når du har tid!

Mine bøker, mitt bloggkompendium og På Druen vinkompendium finner du her. På Druen TV-serie om vin finner du her.

Skjermbilde 2018-01-27 kl. 11.03.10.png

.
Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram
.

Skjermbilde 2018-01-27 kl. 11.19.03.png