Books & Literature Guest Authors News

Min bok – Vikingarven

God formiddag, dere:-) Vi fortsetter presentasjonen av Indieforfattere ettersom norsk presse har en lei tendens til å neglisjere oss selvstendige forfattere, så her på bloggen min i tiden fremover vil en del Indieforfattere presentere seg selv og sine bøker – og med dette får dere som er glad i å lese bøker anledning til å møte nye spennende forfattere med bein i nesen og stå på vilje – og ikke minst gode bokprosjekter å by på. I dag møter vi Jan Ragnar Nymoen som har skrevet Vikingarven som ble utgitt i 2016 og som er hans første bok.

En DNA-test ga Jan Ragnar Nymoen ideen til en spenningsroman hvor slektskap med vikinger og russisk mafia vikles inn. Vikingarven er en Indiana Jones-aktig spenningsroman hvor faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid. Hovedpersonen Malte Moddy jakter på en gammel skatt med røtter tilbake til vikingtid. Inn i historien vikles elementer som slektsforskning, DNA-testing, russisk mafia og Krim-krisen.

viking

Anmeldelser: “Støkurs i spenningens farvann! Malte Moddy, nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Hun er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet. Utenfor terminalbygningen på Gardermoen springer hun ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd.

Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus. Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner. Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham. Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test.

Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt – med røtter tilbake til vikingtid – spiller hovedrollen. Faktiske historiske hendelser forbindes med nåtid, russisk mafia og Krim-krisen. Boken får en høyst overraskende slutt. – Terningkast 5!Anmeldt i Harstad Tidende 29. juni 2016.

Tilbakemeldinger fra lesere:

«Da er Vikingarven lest og jeg har levd meg gjennom flere riker og tider i spenning med helten (eller er det antihelten?) Malte Moddy. Jeg liker fortellinger med spennvidde mellom nåtid og bakover i tid og her var den knyttet elegant sammen med moderne DNA-teknologi attpåtil. Vingård i Ukraina? Den fortjener nesten en fortsettelse for seg selv … Dessuten ligger sympatien min hos vinbondens datter heller enn hos en moderne amerikansk jente. Ble særlig glad i den første setningen i boka: “Den steile sydspissen av Table Mountain” – da var vi der liksom. Rett i handlingen – helt topp. Og herfra dro vi videre og fulgte med på Maltes eventyrlige opplevelser. Skildret knapt og presist. Veldig bra! Fengslende til siste side – og nå vil jeg vite; hvor lenge er det til neste bok kommer? I’m waiting …» Karin B. Løvli.

«Skulle begynne på Maestro i dag, men lurte litt på de første sidene på den nyankomne Vikingarven, og kunne ikke legge den i fra meg. Det jeg har lest til nå (side 123) er dritbra. Jeg kommer nok til å være vanskelig å få tak i de nærmeste dagene, for her skal det leses. I går fikk jeg en fredelig dag, og leste den ferdig. Lå en stund før jeg sovnet, fordøyde boken. Litt trist å være ferdig med den, hvis du forstår hva jeg mener. Det er fremdeles en av de beste bøkene jeg har lest, slutten var ekstra ja, uventet. Hadde ikke lyst å forlate brødrene enda. Vel skrevet, Jan Ragnar.» Anne M. Leivsdatter Bringeland

«Norges svar på Dan Brown? Eller Nordens? Eller Europas? En ting er sikkert. Denne forfatteren har kommet for å bli! “Vikingarven” av Jan Ragnar Nymoen er en spenningsroman helt utenom det vanlige.  Historiene som fletter seg i hverandre gir leseren en følelse av selv å delta i hendelsene. Tekstene i kursiv innimellom, gir dessuten en illusjon av at personene snakker direkte til leseren. Det var bebudet en overraskende slutt. Og det var det. Makeløst overraskende til og med! Kan også røpe at oppfølgeren er under arbeid! Jeg frydes!» Haldis Halmrast Moi.

“Boken er skremmende realistisk og reel. Den er aktuell og tar for seg vikingtiden som en forhistorisk gåte. Terningkast 6!” Boktimmy, Simen Ingemundsen, bokblogger.

kjop-boken-her

Litt om forfatteren. Forfatter Jan Ragnar Nymoen (1952) er opprinnelig fra Gratangen i Sør-Troms, og bor nå i Kongsberg. Nymoen jobbet som lærer på Kongsberg videregående skole før han gikk av med avtalefestet pensjon i sommer. Endelig fikk han bedre tid til å skrive, som er den store hobbyen. Boken «Vikingarven» er utgitt på eget forlag, Araltes forlag og førsteopplaget er på 500 bøker.

Vikingarven fra 2016 er altså hans første bok. Forfatteren er med i DIS Kongsberg, den lokale slektsforskerforeningen. Nymoen har brukt mye tid på å forske på egen slekt – noe som også kommer fram i denne boken. Faktiske hendelser tilbake i tid bindes sammen med nåtiden. Russisk mafia og Krim-krisen er et par stikkord. De eldste hendelsene er fra 1041 og 1042. Les mer her i DIS Buskerud.

Intervju med Jan Ragnar Nymoen kan du lese her.

uten-navn

Med ønske om en riktig god dag.

Hilsen Ragnar Nymoen, forfatter og forlegger.

lysbilde1