Adventure & Travel Management & Health Sex & Relationships

13 tips til et bedre liv med deg selv og alle rundt deg

Det er viktig å stikke fingrene i jorden for å finne ut hvor langt du er kommet i din livsreise, og hva du ønsker mer og mindre av i fremtiden din - og deretter følge opp med handling. #indrereise

Ja, nå er vi altså et stykke på vei inn i 2023 allerede, og som vi vet gir et nytt år mange nye muligheter. Jeg håper 2022 for deg som for meg, var et lærerikt år som ga deg ny kunnskap om deg selv og andre som du kan ta med deg videre i livet. På bakgrunn av dette håper jeg du har laget deg noen nye kjøreregler for det nye året – det gjør jeg hvert år. Det er nemlig viktig å innimellom stikke fingrene i jorden for å finne ut av hvor langt du er kommet i din livsreise, og hva du ønsker mer og mindre av i fremtiden din – og deretter følge opp med handling. #indrereise

img_2542
Følg drømmen din. Bildet er fra SeaDream, på cruise i Middelhavet – les mer her.

Her får du 13 tips til et bedre liv med deg selv og alle rundt deg. De av dere som har fulgt meg en stund, vet godt hva mine kjøreregler går ut på. Her kan du, vel og merke om du er interessert, lese mine 13 kjøreregler for å få det bedre med deg selv og alle andre rundt deg. Kanskje har du allerede laget deg tilsvarende liste? Hvis ikke, er mitt tips for 2023 å gjøre nettopp det, og inspirasjon finner du her.

13 tips til et bedre liv med deg selv og alle rundt deg

 1. Hva andre tenker og mener om meg, er ikke mitt problem – så det bryr jeg meg ikke om.
 2. Fortiden kan vi ikke gjøre noe med, annet enn å trekke gode minner og erfaringer til bruk i fremtiden. Så ikke forbli i fortiden – det ødelegger fremtiden.
 3. Du er din egen lykkes smed – ta det ansvaret.
 4. Vær tro mot deg selv!
 5. Spre positiv energi og kjærlighet – ikke negativitet og hat.
 6. Snakk til, ikke bak – snakk opp, ikke ned!
 7. Du må si det du mener og mene det du sier!
 8. Livet kan være en dans på roser, men livet har også mange spisse torner – dette må vi lære oss å leve med. Å stå i det, gjør oss sterkere.
 9. Lær deg å tilgi andre! For husk, vi er bare mennesker – det er lov å feile. Vi «driter på draget» som noen sa en gang. Vet ikke hvem. Tror ikke det var Ibsen. Muligens det var Bjørnson? Han med hatten? Eller kanskje det var meg.
 10. Lær deg å tilgi deg selv. Vi må ikke være så streng med oss selv – vi gjør alle feil i blant, eller i hvert fall du. Ikke jeg. Vi må lære oss å tilgi og lære av våre feil – det er derfor vi gjør dem. Ikke jeg, da, men du.
 11. Ikke lev for andre – lev for deg selv! Alt for mange drukner i andres behov og krav. De mister seg selv og undergraver egne liv ved å spille biroller i stedet for hovedroller. Dette er totalt meningsløst.
 12. Om du omgås mennesker som ikke vil deg godt eller som stjeler din energi og som stadig skuffer deg – kvitt deg med dem!
 13. Ta kontrollen tilbake og spill HOVEDROLLEN – det er DITT liv – ditt ANSVAR!

I egen film er det altså DU som skal spille hovedrollen! Hvorfor jeg skriver at du vil få det bedre med deg selv – og alle rundt deg – om du følger disse tipsene, er fordi alle rundt deg vil føle din energi og utstråling som selvsagt vil bli bedre når du følger eget hjerte og steller godt med deg selv, enn det motsatte. Folk rundt deg vil også bli tryggere på deg fordi du ved å følge nevnte vil stå stødigere i deg selv.

Dessverre er det alt for mange som spiller birolle i eget liv. Så skriv et manus der du har hovedrollen, sal opp og ri inn i solnedgang. Et nytt år gir mange nye muligheter, og fokuset i 2023 bør være DEG!

Begrens SOME – les gode blogger i stedet, og lev mer!

Et annet tips for 2023, kan være å trappe ned SOME og spesielt Facebook, for som vi vet er ikke Facebook som er et sensurorgan et blivende sted å være lenger – les mer om hvorfor her. Jeg følger mine egne råd og er ikke lenger på FB, hvilket er befriende og deilig – om dere derimot vil følge bloggen min i stedet, er tipset å registrere dere, så går dere ikke glipp av noe fra denne kanten. Bloggen min er delt opp i flere kategorier, og omhandler alt fra politikk og næringsliv, til helse- og reisetips, samt kunst og litteratur, til sex og samliv. Skjønner? 🙂

Her er 9 gode grunner til hvorfor det er lurt å følge denne bloggen;

1. Adventures and travel tips. Jeg har skrevet reiseartikler siden 2003 for forskjellige medier og skriver artikler for deg som vil mer enn bare reise. Her på bloggen finner du mange gode reiseartikler, og i fremtiden kommer jeg til å gå mer «live» også her.

2. Ledelse, trening, bevissthet og selvutvikling omhandler nettopp dette til inspirasjon og glede. Jeg har vært trener i 15 år innen både bredde- og toppidrett, hovedsakelig svømming, samt daglig leder i tre svært vellykkede bedrifter i 15 år. Jeg er også coach og holder inspirerende foredrag, eller en til en samtaler/coaching om det er ønskelig.

3. Sex og samliv. Sex is great, men jeg tror den blir bedre om vi stenger tips, råd, fjas og mas om alt som kan gå gærn´t i akten og resten av omverdenen ute, og heller lærer oss å slappe av i stedet, for sex handler ikke om prestasjoner – tvert om. Det handler om å gi seg hen til den andre. Så dropp råd og tips og fjas fra andre – råd og tips og fjas får du nok av her. 🙂

4. Mine bøker – om litteratur og bokanmeldelser. Jeg er i all hovedsak forfatter og skriver både dokumentarer og romaner. Jeg er også forfatter av Norges morsomste serie, nemlig bøkene om Lotte-Marie, en serie som leses av både menn og kvinner. Les mer her.

Over ser du video om min siste bok – Lotte-Marie og Matchmorderen, og researchen jeg gjorde i den forbindelse på Match.no. #Morsomt&perverst 😉

5. Vinprogram, vinreiser, vinkurs og vintips. Jeg drev vinimport i seks år og produserte også Norges første vinprogram på TV, På Druen. I denne TV serien besøkte jeg fem land med tre gjester i hvert program. Vinprogram og vinartikler finner du  her på bloggen og på min YouTube kanal.

I tillegg til nevnte har jeg vært vinskribent i over 20 år for forskjellige medier og i samme periode holdt en rekke vinkurs over hele landet. Jeg har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen – men nå med ny vri:

På Druen digitale vinkurs ser du når og hvor du vil, og med hvem du vil – når du har tid og lyst!

Med mine online video-kurs kan du sitte hjemme i egen stue sammen med venner og vinklubber, eller alene om du foretrekker det – og lære om vin via alle skjermer inkludert tv. Vinkurs og gratis vinkompendium finner du her.

6. Film, kunst og restaurantanmeldelser. Ja, her på denne bloggen får du gode tips. Jeg har vært anmelder i 20 år og syntes dette fortsatt er hyggelig  å holde på med. #Follow your passion. Enough said.

7. Aktuelle saker. Kategorien Aktuelt her på bloggen omhandler politikk, næringsliv og samfunn, og ikke minst aktuelle saker i media. Jeg skyter fra hoften og er ikke redd for å være ukonvensjonell og ikke bli likt. Jeg er tross alt fra Bergen og skulle strengt tatt ikke vært i live slik jeg har levd – at noen ikke liker meningene mine bekymrer meg derfor svært lite. Jeg mener det jeg sier og sier det jeg mener.

8. Gjestebloggere. Med jevne mellomrom har jeg svært gode gjestebloggere på besøk som leverer spennende og utviklende artikler til deg og meg.

9. Intervjuserien – Tett på! Mine intervjuer av andre er rett og slett skikkelig rockenroll. Ja, jeg har opp i gjennom årene intervjuet en del mennesker, både kjente og ukjente, og intervjuene publiseres også her, med spenstige bilder til. Under er fra intervjuet med Øystein Wiik. Flere intervjuer kommer etterhvert. 🙂

Øysten Wiik skriver på sin nye blodige krim, og jeg er hans muse……..

Annet moro – jeg er forøvrig også produsent, regissør og tidligere programleder. Jeg utviklet og produserte som nevnt Norges første vinprogram På Druen, en vinreise i Europa, og har produsert og regissert fem musikkvideoer. Jeg har også spilt i flere tv serier og norske filmer, og er tidligere finalist i Årets Fotofjes og Miss Univers hvor jeg fikk sparken fordi jeg visstnok hadde mer mellom ørene enn mellom beina! Sett slikt? 🙂

Vil du bruke meg som modell eller har bruk for andre av mine tjenester – er det bare å ta kontakt: trude@newspirit.no.

Nå har du altså fått 9 gode grunner til å registrerer deg for å følge denne bloggen. Jeg regner med å publisere minst fire ganger i uken i 2023 og setter stor pris på at dere leser bloggen, og deler – og vil du være gjesteskribent sender du meg det du har på hjertet. Til slutt: vil du annonsere, send mail til trude@newspirit.no.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig herlig nytt år! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs