Adventure & Travel Management & Health News Sex & Relationships

10 trinn til ekte kjærlighet

Elsker du deg selv høyt nok, får du et større og rausere perspektiv på alt – inklusive partneren og forholdet ditt. 

Det er jo ikke så ofte jeg får publiserte noe her, for jeg kom ut med ny bok for noen uker siden, så tiden har ikke strukket til. Men når jeg først skulle skrive noe i dag, måtte det selvsagt bli om kjærlighet som er det største som finnes, i følge enkelte. Og nå som jeg selv har fått oppleve det å elske og bli elsket – må jeg si meg helt enig. Jeg vil gjerne oppleve det en gang til, og mer fullkomment enn før. Men hvordan? 🙂

Elsk deg selv først! Alle ønsker vi å finne en partner der alt stemmer, og få oppleve ekte kjærlighet. Men før vi kan det, må vi først finne kjærlighet til oss selv – om du ikke er glad i deg selv, om du bryter deg selv ned i stedet for å bygge deg opp, om du føler deg underlegen og uverdig – vil disse følelsene komme til overflaten med jevne mellomrom og sannsynligvis kanalisere seg negativt mot partneren din.

Vi er mestere i å lure oss selv; mangel på egenkjærlighet kan mao resultere i dårlig energi og konflikter med partneren din i den grad at du tror det er henne eller han som er problemet, mens det i sannhet kommer fra deg. Og fordi kun du har eierskap til deg selv, dine følelser, tanker og meninger – er det også du som sitter på løsningen. Ikke partneren din.

Du må derfor dyrke egenkjærlighet. Elsker du deg selv høyt nok, får du et større og rausere perspektiv på alt – inklusive partneren og forholdet ditt. 

True love!

Om du er glad i deg selv og ser din egenverdi, står du stødig på egne bein og vil med det sannsynligvis også stå trygt og stødig i et forhold, hvilket er svært ønskelig. Med dette vil du;

  • Ønske å bygge partneren din opp – ikke bryte han/henne ned.
  • Ønske det beste for partneren din – også uten deg (til stede).
  • Få et tryggere perspektiv på forholdet.
  • Investere langsiktig i forholdet og partneren din.
  • Dyrke positive energier og være løsningsorientert.
  • Se ting i større perspektiv og med det overse uvesentligheter.
  • Og ikke minst – våge å ta den ubehagelige dialogen om den er nødvendig.

Kjære, vi må ta en prat. Det siste punktet anser jeg som svært viktig om et forhold skal overleve. Vi må våge å ta den vanskelige dialogen – og dette vil bli lettere om en er glad i og trygg på seg selv! De fleste mennesker og forhold har nemlig områder som kan forbedres, og i et forhold handler det om å gi og ta. Om du mener noe ikke fungerer kan det være ubehagelig å ta dette opp, men den eneste løsningen er å legge kortene på bordet.

Om du i slike situasjoner ikke elsker deg selv godt nok, føler deg underlegen, uverdig og utrygg på deg selv og forholdet – kan det å ta opp et problem og snakke ut føles veldig ubehagelig, med det resultat at ting eskalerer og du kommer med en skitten bombe i stedet for å fremme problemstillingen på en saklig og rolig måte. Ingenting fungerer uten kommunikasjon. Dette har jeg skrevet mye om, både her på denne bloggen og i fagbøker. Ta en titt i kategorien Ledelse, Selvutvikling og Helse.

Her er 10 punkter som kan øke dine sjanser til å lykkes i kjærlighetslivet.

Ingen av oss er glansbilder, og takk og lov for nettopp det. Tipset er altså å starte med deg selv – lær å elske deg selv med alle dine feil og mangler. Ingen er perfekt. Du er god nok! Du er unik og du er verdt å elske! Husk det, og les dette;

1. Vær tro mot deg selv. Vær bevisst dine egne verdier og interesser. Ulikheter kan være interessant i starten av et forhold, men kan fort vise seg belastende. Det er lettere å få til et konstruktivt og langsiktig forhold med et menneske som har samme verdigrunnlag og interessefelt som deg selv.

2. Ta uforbeholdent imot kjærlighet når den kommer. Når noen faller for deg og viser deg interesse – så dyrk det og nyt det fullt og helt uten tanke på morgendagen. Husk at du er verdt det. Go with the flow, ikke legg ut en spikermatte.

3. Ikke vær redd for å gi kjærlighet når du føler det er riktig. Ikke hold tilbake. Gi uforbeholdent. Ingen vet hva morgendagen bringer – men holder du igjen risikerer du at morgendagen med den du elsker ikke kommer.

4. Ikke dra tidligere forhold inn i ditt nye forhold. Det er hverken attraktivt eller smart å snakke om alle eksene dine eller å sammenlikne forhold. Et nytt forhold er blanke ark – dette skal du fargelegge sammen med den nye partneren din, ikke eksene dine.

5. Slipp kontrollen. Kjærlighet kan ikke styres. Kjærlighet i et parforhold er ren energiutveksling mellom to individer – la den flyte og vokse av seg selv. Ikke forsøk å styr den inn i rammer, betingelser og krav. La kraften flyte fritt og vis den i betingelsesløse handlinger og ord.

6. Ikke vær redd for at forholdet ikke vil vare. Vi har aldri noen garantier for at et forhold skal vare. Kjærlighet er tidløs, den kommer når den kommer og i forhold til tid er den hensynsløs. Kjenn din besøkelsestid; ta i mot når den kommer og gi tilbake. Det er bedre å ha vært der fullt og helt, enn å aldri få oppleve ekte kjærlighet fordi du var redd den skulle forsvinne.

7. Involver deg i partneren din. Involver deg i de du er glad i og si din mening om du mener partneren din vakler ut på tynn is. Si klart i fra. Det er ikke sikkert kjæresten din lytter – men du viser i det minste at du bryr deg. Og den følelsen trenger vi alle innimellom, ikke sant? Kjærlighet er nemlig å bry seg!

8. Sett grenser! Ikke la partneren din overkjøre deg, snakke nedlatende til deg, heve stemmen eller slå i bordet. En partner skal gjøre livet bedre for deg – ikke verre. Vær tydelig på hvor grensene dine går både fysisk og mentalt tidlig i forholdet, og om han/hun ikke respekterer dette – gå!

9. Vær tro mot deg selv – lev ditt eget liv, selv om du er i et forhold. Tips nummer 9 henger sammen med det første. Ikke glem deg selv i et forhold! Vær fortsatt tro mot deg selv. Dyrk dine egne verdier og interesser, selv om du er i et parforhold. Om partneren ikke vil bli med deg på fjellet eller på kunstutstilling – så gå selv, enten alene eller sammen med andre som vil. Et forhold består av to forskjellige individer og det er nødvendig med luft og avstand for å bli et konstruktivt og optimalt forhold for begge parter.

10. Kjære, vi må ta en prat. Igjen – om noe ikke fungerer må vi våge ta den vanskelige dialogen, og det skal du gjøre av respekt og kjærlighet til deg selv! Det er ikke farlig å snakke ut om hva du føler, tenker og mener – tvert om! Om et forhold skal være levedyktig på lang sikt er det viktig at partneren din vet hvordan du tenker og har det. Så ta den praten, spesielt om forholdet er noe du ønsker å ta vare på.

…….@……..

“Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts.

Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again.

Love is the only thing in this world that does not hurt.”

Liam Neeson.

Del gjerne. 🙂

Les også; Kjærlighet er å bry seg – si fra! og This is the person you should keep close to your heart

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs