Adventure & Travel News

Havnekontoret i Bergen er byens beste!

Det er jo ingen hemmelighet at jeg elsker Bergen. Og det er ikke fordi jeg er bergenser, men fordi byen ute ved havet mellom de syv fjell, simpelthen er fantastisk fin og koselig, for ikke å snakke om morsom, hyggelig og spennende! Her er det faktisk “fart i trompeten” hele tiden, som enkelte bergensere sier det. Jepp, det er direkte umulig å kjede seg i Bergen, til det er det for mye å gjøre selv når det regner. Og ikke nok med det, Bergen by, som har Norges desidert kuleste historie og Norges beste beliggenhet å by på – har muligens også Norges kuleste hotell! #Sponset

 

Nettopp derfor bør du ta turen til Bergen, og når du først er der, bør du bo på historiske Clarion Collection Hotel Havnekontoret som er et meget unikt hotell i mange sammenhenger. Hotellet, som befinner seg i fantastiske omgivelser midt på Bryggen i Bergen, ligger kun en liten spasertur fra Fisketorget, Fløibanen og Mariakirken. Med byens beste beliggenhet og en eleganse preget av lokal historikk og nybarokk arkitektur, fremstår hotellet i dag som Bergens mest fasjonable hotell.

Skjermbilde 2019-10-17 kl. 11.10.25

Se film fra hotellet her.

Bo i Tusen og en natt. Hotellet, som faktisk er Bergens gamle Havnekontor, har bevart husets historie ned til detaljnivå! Her vil du kjenne energier fra flere hundre år tilbake i tid. Byggets robuste eleganse, samt husets mange staselige rom med originale mosaikkfliser og fantastiske utskjæringer i tre, vitner villig om byens storhetstid og spennende sjøfartshistorie. 

Bygget i seg selv er faktisk så vakkert og umettelig at du simpelthen ikke får nok! Den samme følelsen gjelder også det usedvanlig vakre interiøret – så tre netter på Havnekontoret var aldeles for lite. Josefine og jeg svevde lykkelig rundt i korridorene, i trappene og den vakre hallen, og oppdaget stadig noe nytt og vakkert å hvile øyene på, og ikke minst noe å lære av.

For å beskrive det hele; det var som å være med i Tusen og en natt!

 

Bergen byr på byliv, historie og kultur, og ikke minst sjøliv og fjell. Det er nærliggende å tenke fisketorg, brygge og sjø når en er i Bergen, men jeg vil anbefale alle å ta turen opp Stoltzen eller gå Oppstemten som er bygget av sherpaer fra Nepal, og som altså er de nye bytrappene opp til Ulriken. Begge disse turene er ganske enkelt helt fabelaktig! Og når du er tilbake på hotellet, kan du nyte husets vafler og en god bok foran peisen eller i det vakre biblioteket – og les gjerne en av mine. 🙂

Les også: Hvorfor dra til Paris når du kan dra til Nordens Paradis? og Bergens-dialekten er Djevelens verk

Helt siden 1700-tallet har Slottsgaten blitt regnet som en av Bergens mest eksklusive gater. Med sin storslagne arkitektur full av barokk og rokokko ble gaten betraktet som en av byens perler, og slik er det fortsatt. For å se litt stort på det hele, så ta gjerne trappene fra den historiske Hallen opp til hotellets tårn og les om byens historie på veien. Fra tårnet kan du se 360 grader over Bergen sentrum – og gjør det gjerne på ettermiddagen når solen farger himmelen rød i vest eller på kvelden når by-lysene speiler seg vakkert i Bergen havn.

Les mer om hotellet og finn tilbud her.

 

Havnekontoret er uten tvil Bergens mest fasjonable hotell. Med byens beste beliggenhet og en eleganse preget av lokal historikk og nybarokk arkitektur, fremstår hotellet som Bergens mest fasjonable hotell og ikke nok med det, hotellet byr på mer enn de fleste. Her får du Afternoon Sweets og Evening Meal inkludert i prisen – og Evening Meal er ganske enkelt middag som smaker så godt at faren for å overspise er rimelig stor. Du er herved advart!

Hotellet har også en meget ekslusiv og lekker lobbybar hvor du kan nyte et godt glass eller to, og få deg noe godt å spise bestående av lokale råvarer. Jeg anbefaler også bergensere til å ta seg en tur hit for en drink eller to, om dere ikke allerede har gjort det.

#ByensFlottesteLounge

 

Latter, smil og glede. Havnekontoret tilbyr altså overnatting i et av Bergens flotteste byggverk og i fantastiske omgivelser. Men jeg må også få fremheve de ansatte som gjorde oppholdet til en uforglemmelig opplevelse, for de ble nesten som en familie å regne. Spesielt ble vi glad i Roza Linn, for hun summerer ganske enkelt opp det herlige bergenske lynnet som alltid er sol og glede til tross for litt regn i luften!

Tusen og en natt, latter, glede og ro i sjelen er i så måte en grei oppsummering for vårt opphold på byens kuleste og mest sjenerøse hotell. Josefine og jeg har funnet vårt favorittsted i Bergen og det er altså Havnekontoret – og jeg er rimelig sikker på at det vil bli ditt også!

Ønsker alle en riktig fin dag! Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle!

  

Flere reisetips finner dere her.

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.