Books & Literature Laughter News

Bergens-dialekten er Djevelens verk

Eier av denne blogg er meg, Trude Helén Hole, forfatter, sommelier og foredragsholder fra Bergen. Jeg kom over dette fantastiske avisutklippet i Nordlands Framtid av 29.06.87, skrevet av Cathrine Neslein Bugge – og innholdet er så utrolig bra og morsomt at jeg må gjengi det her. I hvert fall deler av det, og det går som følger;

Vi må ta turen til Bergen og folket og dialekten der. Enhver som har hørt bergensk bymål grøsser og forferdes. Noen tenker at dette “sprog” ikke kommer fra Gud eller er menneskenes eget verk. En slik angstinngytende og helsefarlig ulyd kan kun stamme fra Djevelen selv. Jeg står klippefast på den tro at Bergens-målet er utviklet og testet gjennom mange tusen år i Helvetes eget lyd-labatorium. Satans dyktigste lydteknikere har jobbet døgnet rundt for å fremstille den mest fullkomne ulyd. Resultatet ble overmåte vellykket sett fra ondskapens synsvinkel, Bergensmålet.

Men Djevelen gjorde ikke regning med Gud da han satte i gang med sitt prosjekt. Allerede tusener av år før Djevelen kom på sin skjebnesvangre idé, satte Gud sine mottiltak i verk. Rundt det som skulle bli byen Bergen reiste han syv mektige fjell. Dette skulle forhindre at Satans støy skulle spre seg og forpeste livet til resten av menneskeheten. Fjellene skulle stå som en uimotståelig mur og forpurre Djevelens forurensningsplaner. I dag kan det se ut som Gud har tapt. Bergensk kan til alles gru høres overalt og mange mister kanskje troen på Gud p.g.a av dette.

Vi som fremdeles holder fast ved Gud må snarest overtale bergenserne til å legge av seg sitt sprog og slutte å bekjempe Gud.

Her må kristne bergensere gå foran i kampen. Gud velsigne dere!

……….

Ja, jeg har ledd godt flere ganger av denne! Innlegget er altså noe forkortet, men skrevet av Cathrine Neslein Bugge og publisert i Nordlands Framtid 29.6.87. Det er litt vanskelig å vite om dette er humoristisk ment, eller om hun virkelig er seriøs i sitt skriv. Dette er etter min mening uansett svært morsomt og ganske genialt skrevet. En god latter ikke bare forlenger livet – det forbedrer det. Just saying! Og vil du lære om vin i egen stue, klikk her!

Ønsker alle med dette en riktig herlig dag! Spre kjærlighet og glede! Da blir verden et bedre sted å være for oss alle. 

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine DIGITALE VINKURS og gratis vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

pacc8a-druen

NORGES MORSOMSTE SERIE (3)

Don't Panic, It's Organic. (3)-kopi