Adventure & Travel News

Rondablikk Høyfjellshotell, ingen over og ingen ved siden av

Ingen fjell i Sør-Norge er som Rondane, Jotunheimen og Dovre, for i disse tre majestetiske fjell-massivene finner du topper som bokstavelig talt trollbinder deg, samt langstrakte fjellformasjoner som innbyr til vandring, for ikke å snakke om reinsdyr, moskus, troll og slike som Mette og jeg. Ja, Mette og jeg dukker opp overalt, når som helst og spesielt når du aller minst venter det. #AD

Rondablikk Høyfjellshotell – ingen over og ingen ved siden av! Det er august og året er 2020. Mette og jeg befinner oss på en liten mini-roadtrip. Målet er å komme oss ut i naturen – og da mener jeg ut i naturen – ikke natur slik den defineres i indre Oslofjord og Oslomarka. Vi ønsker oss variasjoner; dramatikk i alle former og fasonger; stort og smått, høyt og lavt – og det fant vi så det monner.

Første stopp var toppen av Kvamsfjellet som ligger i grei kjøre-distanse fra Oslo. Her finner du Hotel Rondablikk som med sin fantastiske utsikt mot vakre Rondane Nasjonalpark bokstavelig talt trollbinder deg. Her kan du ganske enkelt nyte det gode liv med mye frisk og ren luft, vakker natur å vandre i, en herlig innsjø å bade eller fiske i, ta deg en tur på sykkel eller ri på hest om du ønsker det – eller bare sitte og drikke et glass vin til nysgjerrige blikk fra alle de skjønne, og svært så sosiale og kosete sauene i området. 

Hotellet tilbyr; Gratis Wi-Fi og 75 hotellrom, derav 24 rom med privat balkong. Et hyggelig basseng som holder 26 grader, med en varm og god sauna i hver garderobe. Hesteridning, samt utleie av kano, ski og truger. En praktisk skistall med smørebod finner du også. Rondablikk er også meget ideelt for store familiesammenkomster, brullyp, kick-off og seminarer. I tillegg kan du om ønskelig leie det hyggelige Tinetunet som er den tidligere representasjonsboligen til Tine under OL i 1994. Tinetunet består av en stor stue med kjøkken, samt 6 soverom med sengeplasser til totalt 24 personer. Her kan du lage mat selv eller velge å spise på hotellet som fokuserer på lokale råvarer og norsk tradisjonsmat.

Akkurat nå er fjellet på sitt vakreste, så hvorfor ikke leve livet og ta en spontan tur opp i høyden og traske rundt i fjellheimen som Espen Askeladd? Høstferien er en annen nærstående mulighet for litt frisk luft i flott natur, samt mulighet til å oppleve sjarmerende sæterliv og sunne, fine fjellturer til fots eller på en firbeint. Ja, jeg tar antageligvis turen tilbake sammen med min datter Josefine for å ri turer i den vakre fjellheimen – å ri på hest i nydelig og variert natur bidrar nemlig til stor lykkefølelse i hver eneste celle i kroppen. 

Om du heller foretrekker ski på beina, er det bare å glede seg til vintersesongen, og er du som meg; lett klønete på ski – er truger et morsomt og fint alternativ for å oppleve naturen vinterstid. Jeg anbefaler uansett skotøy å ta en topptur til Sukkertoppen som ligger på ca. 1200 moh og som er lett tilgjengelig og ganske barnevennlig. Fra toppen kan du nyte utsikten over tre av våre fantastiske nasjonalparker, nemlig Jotunheimen, Dovre og Rondane. Ja, på Sukkertoppen vil du bokstavelig føle deg som Kongen på Haugen – enten du er 10 eller 80 år. En annen populær tur er Furusjøen rundt til fots, på sykkel eller med ski på beina – turen er 18 kilometer lang og har et flott og varierende terreng å by på. Det er heller ikke langt til elver med flotte raftingmuligheter om du liker frådende vannmasser og sitrende spenning.

Rondablikk er forøvrig også et naturlig og godt valg om du på et eller annet tidspunkt har tenkt å få med deg Peer-Gynt-stemnet, for hotellet tilbyr pakker som inkluderer både teater og konsert, overnatting, transport og mat. Jeg har denne opplevelsen på min egen “to do” liste, for Peer Gynt-stemnet inneholder kunstneriske produksjoner, opplevelser og aktiviteter av meget høy kvalitet, inspirert av temaer fra dramaet Peer Gynt – og med den dramatiske og vakre naturen som ramme og medspiller, kan det vel knapt bli bedre. Her finner du mer informasjon om Peer Gynt-stemnet.

Unike opplevelser og norsk natur på sitt beste. Jeg måtte selvsagt spørre unge Sigurd fra Førde om hva han likte best ved å jobbe på hotellet; – det er naturen, for naturen her er som en helt egen verden, og så er det møtet med gjestene. Når folk har fått gått litt i fjellet enten til fots, på ski eller til hest, blir både smil og positiv energi ganske smittsomt. Folk slapper av og koser seg. Det er veldig lett å komme i kontakt med folk og det er veldig hyggelig å slå av en prat. 

Når det gjelder trivsel og helse, har Odd Roar Tveiten som er daglig leder på Rondablikk Høyfjellshotell har en klar målsetning; – de ønsker å tilby unike opplevelser og norsk natur på sitt beste, hvilket ikke er spesielt vanskelig, for hotellet ligger som tidligere nevnt svært idyllisk til like over tregrensen på Kvamsfjellet med flott utsikt mot de mektige fjellene på Rondane og vakker norsk natur så langt øyet kan se.

– Rondablikk har gjennomgått en betydelig oppgradering den senere tid, og vi kan i dag tilby nyoppussede hotellrom i ulike størrelser som passer de fleste, og vi har også hyggelige familierom med egne kjøkken. Ønsker en heller å spise på hotellet, så er våre menyer godt forankret i norsk mattradisjon. Vi vil gjerne være et sted der gjestene blir tatt godt vare på og kan slappe av og føle seg hjemme. Et sted der ro, varme og gjestfrihet står i fokus. Målet er at folk kommer tilbake fordi dette er et godt sted å være, sier Tveiten.

Og jeg er veldig enig, for kort oppsummert syntes jeg at Rondablikk Høyfjellshotell er ideelt på mange måter. For det første vil du føle deg som hjemme; med andre ord slappe fullstendig av, og for det andre er hotellet veldig tilgjengelig fra de fleste kanter av landet, og for det tredje så er Rondablikk omkranset av utrolig vakker natur. Det er ikke så veldig mye som kan målbinde en bergenser – med det kunne altså utsikten fra Rondablikk Høyfjellshotell.

Mer informasjon om Rondablikk Høyfjellshotell finner du her.

…….

Om denne bloggen; bloggens eier heter Trude Helén Hole. Hole er kjent som Norges mest hardtslående blogger i følge Nettavisen og blant annet Norges beste jenteforfatter i følge Dagsavisen. Mer om hennes forfatterskap og bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

 TRUDE HELÉN HOLE

TIL  HOLES FORFATTERSIDE, BØKER OG MEDIA – KLIKK HER

GRATIS VINKOMPENDIUM OG ONLINE VINKURS – KLIKK HER

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Holes bøker – Holes TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Norges morsomste forfatter i følge media og lesere!