Guest Authors News

Northug på tryne, igjen

I dag gir jeg ordet til gjesteblogger Rune Chr. Tollefsen, og dette gjør jeg ikke for å dømme, men for å balansere inntrykket som nå ligger over det gjette land, hvilket er at “alle” støtter Petter Northug i sin kamp mot alkohol, narkotika, farts-idioti og seg selv. Det er viktig å holde fast ved at Northug utelukkende er skyld i eget uføre og har tydeligvis ikke lært – noe hans gjentagende handlinger bevitner. Noen ganger kan entydig støtte være det samme som aksept. Her er innlegget fra Rune Chr. Tollefsen for å balansere debatten.

Northug på tryne, igjen. Fredag ble Petter Northug stoppet I 168 km/t langs E6 på Ullensaker og mistenkt for å kjøre i påvirket tilstand. Politiet fant etter ransakelse i hans hjem i Oslo en « mindre mengde narkotika» kokain.

Når skal den gutten lære? Ja man må nesten skrive gutt for en mann med hans status, forbilde for barn, unge og mange voksne gjør ikke slike ting. Hele Norges ski- stjerne går ikke på tryne gang på gang uten å ta lærdom av det. Men det er nettopp det Petter Northug gjør. Det ser ikke ut til å affisere han at han bryter loven.

Først i 2014 der han kjører med 1,68 i promille, krasjer bilen, forlater åstedet og legger skylden på kameraten. Dommen 50 dager som sones hjemme med fotlenke. Bare dommen der viser at han slapp utrolig billig unna. Hadde dette vært mannen i gaten så hadde det ikke vært snakk om noe fotlenke. Det hadde vært rett i fengsel.

Og det er vel ingen som tror dette var første eller siste gangen han har kjørt påvirket? Det viser jo fredagens pågripelse tydelig. Han har tydelig skiftet opp i hierarkiet og gått over til rikmannsdopet kokain som han hadde et lager av hjemme.

Torsdagen var han på skiskole for barn i Trysil. Fredagen kjører han hjem tydelig ruspåvirket. Avisene er breddfulle av sympati. – Stakkers Petter. Dette er et rop om hjelp. Han har min fulle støtte. Osv. osv. TV2s sportskommentator Lersveen sier.

– Slik jeg ser det er dette et rop om hjelp fra en mann som har passert 30 år. For meg handler det om at mannen Petter må berges. Han trenger hjelp fra folk som kan det, og ikke ja-mennesker som han har hatt altfor mange av rundt seg, sier han.

Berges Lersveen? En MANN på passert 30 år med hans stilling, status og støtteapparat bør ha såpass impulskontroll at slike ting gjør man bare ikke. Når man begynner å bli voksen så tenker man over konsekvensene av våre handlinger før man setter seg i bilen og kjører i ruspåvirket tilstand.

Så beklager alle Northug fans. Det er dessverre ingen medlidenhet å hente her. La den gutten ta sin straff. Og jeg håper virkelig den svir både økonomisk og med noen måneder bak murene. Da kan muligens den gutten klare å se lenger enn nesetippen sin. For verden dreier faktisk ikke rundt hans navle.

Rune Chr. Tollefsen