Wine

Gladnyhet; Moët Hennessy dropper ugressmiddel

Som sommelier, vinjournalist, foredragsholder og vinelsker, elsker jeg rett og slett denne type nyheter! Luksus-produsenten Moët Hennessy har nylig kunngjort at hele vinavdelingen skal være fri for ugressmiddel innen utgangen av året og har i tillegg til hensikt å investere 20 millioner euro i forskning på bærekraftig vindyrking. Ser man det? #Respekt

Trude, boklansering og vin

I en pressemelding informeres det om at vingårdene i Cognac vil være fri for ugressmiddel i 2021, og at det er gjort store investeringer i elektriske og robotstyrte maskiner til bruk i vinmarkene.

I tillegg til nevnte har Moët kunngjort at de vil investere €20 millioner i nytt forskningssenter i Champagne, som skal vies til vitenskapelig forskning om bærekraftig vindyrking.

Moët Hennessy, som nå igangsetter bruk av ny teknologi og vitenskap på sine egne vingårder, inngår også et samarbeide med sine drueleverandører der målet er å oppmuntre og støtte deres forsøk på å bli sertifiserte og bærekraftige leverandører av kvalitetsdruer.

Moët Hennessy deltok denne ukens på Wine Paris/Vinexpo i Paris hvor de gjennomførte en serie foredrag om temaer som bærekraft og biologisk mangfold, og som en del av den konstruktive omstillingen var hele paviljongen fullstendig resirkulerbar og “biobasert”.

Som en del av den nye satsningen på forskning på ugressfri fremstilling av druer, er målet for selskapet å også lage et ‘University of Living Soils’ for å oppmuntre bransjen til å spre kunnskap om vindyrking og etablere en best mulig bærekraftig praksis. 

What´s not to love? 🙂

Ønsker du å lære om vin, kan du nå laste ned mine videokurs til kun 129.- her.

TILBAKEMELDINGER VINKURS:

«Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.» Ann Irene Klo

«Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!» Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien

«Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole! Klem.» Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken

«Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!» Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo

«Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.» Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

«Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende «somalier». Karoline Storbråten, NHST Media Group

«Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne.» Morten Fahlvik, Education Research Manager Its Learning

Flere artikler om vin finner du her.

 

Innlegg om litteratur og mine bøker finner du her.

Spre kjærlighet og glede, så blir verden et bedre sted å være for oss alle! 

……….

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.