Adventure & Travel News Wine

Har du lyst å utforske Italia`s hemmelige vinskatter sammen med meg?

Har du lyst å utforske Italia`s hemmelige vinskatter sammen med meg og sommelier Einar Zakariassen? Den 11-15 oktober drar vi til Umbria og Marche i Italia, og du kan være med. Her skal vi sammen lage og nyte “slow food” laget fra bunnen av, bli kjent med lokale produkter og møte herlige mennesker, få kunnskap om før-romersk historie og ikke minst oppleve kultur og det søte liv – all inclusive. Er du med, eller? 😉

italia

På bildet; min gode kompis Lars Bohinen og meg. Vi er i Montepulciano og spiller inn TV serien På Druen.

Som sommelier og vin-importør reiste jeg mye rundt i verden. Jeg produserte også Norges første TV program om vin, På Druen, en reise gjennom Europa – du finner TV serien her. Jeg har lenge vurdert å starte med vin- og opplevelsesturer. Og vet dere, like før jul ble jeg kontaktet av en dyktig kollega, nemlig Einar Zakariassen som eier Vin & Matglede, så vi har nå diskutert litt rundt vinreiser. Einar er som meg utdannet sommelier/vinkelner fra Gastronomisk Institutt.

Som skrevet om før, du kan nå bli med Einar og meg til Portugal i mai og Italia i oktober. Vi skal nyte herlige viner og selvsagt også berike oss med spennende og gode matopplevelser, og ikke minst; få mange minnerike naturopplevelser. Dato for Portugal er 2-6 mai, info, program og påmelding her – obs, kun få plasser igjen. Dato for Italia er 11-15 oktober, info, program og påmeldinger her. Turene er fem dager og «All inclusive».

Italiaturen – Marche og Umbria regionen byr på spennende og  karakteristisk middelalderhistorie, vakker u-utforsket natur og fine kyststrekninger. Vi kan nevne de vakre byene, Assisi, Urbino samt Ascoli Piceno –  og flotte  strandbyer som Grottamare, Portonovo eller Sirolo, med sin pittoreske bydel som ligger ca 100 m. over havet.

Inne i landet finner vi de sjarmerende middelalderbyene oppe på åsryggene, omkranset av vakkert grønt landskap og idylliske vingårder.

På denne turen skal vi nyte det vakre landskapet, drikke gode viner og spise på de hyggelige osteriene. Vi skal på kokkekurs og lære å lage pasta – og i tillegg bli kjent med mange av de flotte og varme menneskene som tilhører denne regionene. Fullt program finner du her.

Om turene – du ønsker en uforglemmelig  reise hvor god mat, øl og vin er viktig, har du nå kommet riktig! Vi hjelper deg med å lage en tur som blir en fest for smakssansene. Våre primære turområder er Italia, Frankrike, Spania, Portugal, Ungarn, Romania, California og Sør-Afrika m.fl.

La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve. Vi vektlegger unike steder som oftest går utenfor masseturismens nedtråkkede stier – og nøye utvalgte overnattingssteder.

Helst små koselige hotell, lokale gårder eller gamle slott.

Rød tråd er å oppdage det spennende og ukjente, det nye og uventede. Vi ønsker å treffe dyktige vinprodusenter, og ikke nødvendigvis de mest kjente, for å prøve deres viner og ta del i nye kulturer. Turene passer for alle og man trenger ingen forkunnskaper om vin eller mat!

Og husk – du kan allerede 2-6 mai bli med oss til Portugal. Få plasser igjen.

Les mer om reisen til Portugal her.

Vin og Matglede tilbyr vin, øl og temareiser. Sjekk reisemål og meld din interesse her og hils fra meg. 😉 Med dette ønsker jeg dere alle en riktig «fino» aften! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Online vinkurs og GRATIS vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2)