Adventure & Travel Management & Health News

2018 – vær et menneske som gjør DEG glad

#IndreReise. Ja, så er vi her igjen – årets siste dag står for døren, og i morgen begynner et nytt år med blanke ark. Har du tenkt litt på hva du vil fylle det året med? Det kan være greit å lage seg noen leveregler om hvordan du vil leve og være som menneske, for gjør du det, følger gjerne handlinger som kan føre deg ut på eventyr.

be-someone (1)

Og dere som har fulgt meg en stund, vet jo godt hva mine regler går ut på – det er som følger;

  1. Først og fremst – hva andre tenker og mener om meg er ikke mitt problem, så det bryr jeg meg ikke om.
  2. Fortiden kan vi ikke gjøre noe med – annet enn å trekke gode minner og erfaringer til bruk i fremtiden. Så ikke bli i fortiden – det ødelegger fremtiden.
  3. Du er din egen lykkes smed – ta det ansvaret.
  4. Vær tro mot deg selv!
  5. Spre positiv energi og kjærlighet – ikke negativitet og hat.
  6. Snakk til, ikke bak – snakk opp, ikke ned!
  7. Og husk, vi er bare mennesker – det er lov å feile.

Vi «driter på draget» som noen sa, vet ikke hvem. Tror ikke det var Ibsen. Muligens det var Bjørnson? Han med hatten? Vel, vi må ikke være så streng med oss selv – vi gjør alle feil; vi tar innimellom feile beslutninger, og vi både gjør og sier ting vi ikke burde. Vi må lære oss å tilgi og lære av våre feil. Det er derfor vi gjør dem.

Seven

Ikke lev for andre – lev for deg selv! Som jeg har skrevet før, en del mennesker føler de lever for å tilfredstille andres behov og krav. De mister seg selv og sine drømmer og undergraver egne liv. De spiller biroller i stedet for hovedroller.

Dette er trist og totalt meningsløst. Så ta kontrollen tilbake – dette er ditt liv og ditt ansvar. I egen film er det altså DU som skal spille hovedrollen!

Jeg er, for å ta et eksempel, bare den jeg er – og det er jeg fullt ut. Jeg følger min indre ledetråd, og er svært lite opptatt av å bli likt av andre – det er faktisk ikke derfor jeg er her. Jeg sier det jeg mener og mener det jeg sier, og så dør jeg. Ding, borte! So what´s the big deal?

Hvorfor skal vi være så redd for å uttrykke oss og vise hvem vi er? Speak out!

Det er også lettere for andre å forholde seg til deg når du er ærlig på hvem du er og hva du vil. Jeg hører stadig vekk fra folk at de syntes jeg er «modig» som sier og skriver som jeg gjør uten å tenke på reaksjonene, med andre ord sier de at jeg er modig fordi jeg er meg. Men dette handler altså ikke om mot – det handler om sunn fornuft og om å være seg selv.

At vi i oppveksten på mange måter blir opplært til å ignorere oss selv – er derfor i mine øyen en stor urett. Vi må ikke glemme at en dag er vi borte – så hvorfor være redd for å leve fullt og helt? Hva er det verste som kan hende om vi tar eierskap til oss selv og våre liv – at vi blir lykkelig og glade?

Hva er det verste som kan hende om du sier hva du mener og lever som du vil – at noen er uenig? Og hva så?

One commitment only – be true to yourself. 

Elsk deg selv og vær raus – spre dine vinger og din kjærlighet. Vær et menneske som gjør DEG glad! Vi må altså ikke ta oss selv så høytidelig og heller fokusere på hva godt vi kan gjøre mens vi er her. Eksempelvis kan vi spre mer kjærlighet og glede i stedet for hat, misunnelse og bitterhet. Bare ta en titt på sosiale medier – hvorfor er det så mye hat der ute? Hvorfor må folk spy ut eder og galle?

Er det fordi de er små bitre mennesker som føler seg mislykket fordi de vingeklipper seg selv, ikke er tro mot seg selv eller har tro på seg selv? Som i stedet for å gjøre noe med nettopp det – heller sprer hat og negativ energi, som om det er en god løsning?

Lev som du vil bli husket. Jeg skrev et innlegg en gang om ettermæle med tittelen «Hva ønsker du skal stå på graven din?» Og dette er noe vi alle bør reflektere litt over. For hvordan ønsker du å bli husket?

Jeg tror altså at lykke ikke handler om penger i banken. Jeg tror at så lenge du lytter til deg selv, er trygg på deg selv og hva du står for, så lenge du sier det du mener og mener det du sier, så lenge du er ærlig mot deg selv og andre – står du stødig i deg selv og finner indre fred. Og når du gjør det, blir du både lykkeligere og rausere som menneske – også med deg selv.

Og igjen – hva andre måtte tenke og mene om deg er underordnet. 

Be you!

Skjermbilde 2017-12-31 kl. 10.52.34.png

Vel, da ønsker jeg alle en deilig og innholdsrik aften. Jeg håper du gir deg selv tid og rom til refleksjon og ettertanke om hva som er viktig og ikke i livet – for tiden går fort, og fortere går den jo eldre vi blir. Tenk over hvordan du vil være som menneske overfor deg selv og andre. En dag er vi borte 🙂

Ha et riktig godt nytt år dere! 🙂 

Les også; Kjærlighet er å bry seg – si fra! og Ti trinn til ekte kjærlighet, og This is the person you should keep close to your heart

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Lit-kopi

.