Management & Health News Sex & Relationships

Si fra til mennesker du bryr deg om – å si fra er nemlig å vise kjærlighet

Hei dere. Jeg har ikke fått til å publisere daglig i vinter, og grunnen til det er jo at jeg holder på med Norges morsomste bokserie, hvilket har okkupert hele meg. Men å skrive denne type bøker er jo hyggelig, og det er langt mer enn hva 2017 har vært. Her er derfor en liten oppfordring om å ta vare på hverandre.

Det handler om å si fra til mennesker du bryr deg om – for å si fra er å bry seg og vise kjærlighet.

God jul!
Med ønske om en riktig god jul til dere alle!

 

Det hele startet i mai 2016. Et rent helvete. Akkurat hva trenger jeg ikke å gå nærmere inn på, men det stjal så mye av min tid, min energi og mine krefter – at det er underlig jeg ikke gikk på en smell igjen. Been there, done that! Og dette er nok en av mine svakheter; jeg er så standhaftig og utholdende, og jeg går så fullt og helt inn i saker at det blir totalt altoppslukende. Og det ble denne saken også.

Ja, jeg det var en sak jeg kjempet for. Den spiste opp et helt år av mitt liv – og spyttet meg ut på den andre siden, utslitt og x-antall kroner blakkere.

Det var jeg selv som omsider trakk inn håndkledet, og det gjorde jeg like før jeg sannsynligvis ville vunnet frem etter å fått nye mennesker inn i saken – men jeg valgte å trekke meg etter et års kamp, fordi saken kostet meg nettopp det – et helt år av mitt liv.

For saken gikk ikke bare utover meg. Den gikk også utover privatlivet mitt. En blir preget, og humør og fokus blir deretter.

Ja, det er rart med det, men jeg fikk altså en slags oppvåkning nøyaktig et år etter at det hele startet. Jeg så plutselig hva det hele hadde kostet målt i mer enn kroner, tid og ressurser – og aktet med det å ikke gi saken et eneste minutt mer av min tid. Det var slutt!

Så jeg sendte motparten en mail om beslutningen og ble svært lettet selv. Det var som  vinne i Lotto. Endelig kunne jeg begynne å puste igjen – begynne å leve! Det var som en mørk klo slapp taket i meg.

Budskapet mitt med å gå ut med dette er at vi må ta vare på hverandre – hele året. Jeg skulle så gjerne ønske jeg hadde folk rundt meg som kunne korrigert meg underveis, eller rådet meg til å ikke ta den kampen. For er man glad i noen, involverer en seg i det mennesket på både godt og vondt. En tar bladet fra munnen og sier fra!

Jeg har en svært god venninne som sier hun angrer på at hun ikke gjorde det. Selv om hun så hvilken vei det gikk og hvordan det hele tæret på, så sa hun ingenting før jeg fortalte at jeg hadde lagt det bak meg og endelig gått videre.

Jeg var også i et forhold den gangen – og heller ikke han korrigerte meg på noen som helst måte. Selv om han levde tett på det hele dette året, valgte han å forholde seg taus og stå utenfor. Så jeg var alene i kampen – og når en er alene ser en det bare fra én side – nemlig ens egen. Skylapper hindrer viktig sidesyn.

For meg er dette ubegripelig. Hadde dette vært min venninne eller min kjæreste, hadde jeg involvert meg. Jeg hadde kommet med mine meninger og betraktninger nettopp fordi jeg bryr meg om dem. Og spesielt når en begynner å se hva som blir liggende igjen i kjølvannet, bør en åpne kjeften – for de fleste av oss evner faktisk å lytte til innspill utenfra. 🙂

Vi er bare mennesker – vi trenger korreksjoner, for innimellom ser vi ikke klart selv. 

Hadde jeg fått litt innspill fra mine nærmeste for 1,5 år siden – for det trengte jeg virkelig, så hadde nok livet tatt en annen og bedre retning. I stedet ble livet mitt styrt av en mørk, klam og altoppslukende sak som tynget det hele, som nesten slukte meg helt. Jeg skulle så gjerne hatt flere øyne med meg det året. Da hadde jeg gjort ting annerledes.

Budskapet er klart; ta vare på hverandre, ikke bare i julen – men hele året. Så er du en god søster eller bror, en god venn, venninne eller en god kjæreste – så tar du bladet fra munnen og involverer deg. Det handler om å vise kjærlighet!

Involver deg i de du er glad i og si din mening om du mener vedkommende vakler ut på tynn is. Si klart i fra. Det er ikke sikkert vedkommende lytter – men du viser i det minste at du bryr deg. Og den følelsen trenger vi alle innimellom, ikke sant?

Kjærlighet er nemlig å bry seg.

Med dette ønsker jeg dere et riktig godt nytt år! 🙂

Les også; This is the person you should keep close to your heart

.
 Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.
.
Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram
.
Lote pocket trippel
.