Management & Health News

Hva skal det stå på graven din når du er død?

Dette innlegget skrev jeg for en tid tilbake, da en jevngammel venninne døde brått og uventet, og min kjære kusine like etter døde på sin bursdag etter å ha vært syk i lang tid. Døden kryper med andre ord stadig tettere på oss – den viser oss at den er der. Det er bare å telle ned, for en vakker dag skal vi alle slå følge med Aina og Tone. Vi skal dø!

Bilmerke.jpg

Men er døden noe å være redd for? Bør vi ikke heller tenke litt mer over hvordan vi lever?

For tenker du i det hele tatt over hvordan du er som menneske? Er du snill, raus og glad? Er du takknemlig? Er du tverr, sur og bitter? Er du utakknemlig? Snakker du mennesker opp – eller ned? Snakker du til – eller bak?

Drives du av positive eller negative krefter?

Hva du sier og skriver – forteller mye om deg! Mange av oss lever et liv fylt opp med egenprodusert dritt. En del mennesker forpester egne liv i tillegg omverdenen med drittsnakk. Det er forunderlig.

Om mennesker kunne snakke positivt om hverandre, i stedet for negativt – ville verden blitt et bedre sted å være og vokse opp i, og vi kan i så måte alle bidra. Så neste gang du hører noen slenge dritt om andre mennesker kan du si at du ikke er interessert i å høre denne type baksnakkelse, for negativitet er noe du ikke ønsker i livet ditt. Da gjør du verden til et bedre sted å være for alle, også for den som slenger dritt – for alle trenger korreksjoner for å bli bevisst egen adferd og for å bli et bedre menneske.

Sosial medier er en sosial søppeldynge – vær bevisst din adferd. Bare ta en titt på kommentarfeltene i sosiale medier som i så måte er et godt eksempel. Dette er en egen bedriten og sterkt forurenset verden. At folk kan rusle rundt i møkken som befinner seg der, blant stinkende nett-troll, mobbing og trakassering og et hav av negativ energi, forstår jeg ikke – for dette er en særdeles ugrei verden å være i.

Finn et renere hav å ferdes på, er mitt råd – for dette påvirker deg, river ned dine sosiale antenner og tærer på din moral og anstendighet, for husk, du kan ikke endre kulturen der. At du blir en del av den negative kulturen er dessverre mer sannsynlig. Så dropp å bruke tid i kommentarfelt om den ikke drives av positiv og konstruktiv energi – bruk i stedet tiden på å leve og det som bringer deg glede.

Du kan med andre ord velge din verden og hvordan du vil være.  Som jeg har skrevet før, jeg tror ikke på Gud, jeg tror på mennesket, på tanker, ideer og handlekraft, og på valg og energier. Og for å kunne velge seg “et liv” må en bevisstgjøring til. Vet du hvem du er? Liker du den du er?

Hvis ikke, hvorfor liker du ikke deg selv? – og kan du forvente at andre skal like deg om du ikke gjør det selv? Kan du gjøre noen endringer som gjør at du vil begynne å like deg selv litt bedre?

Det kan være viktig å huske på at omgivelsene dine reflekterer energien du selv sender ut. Er du en negativ ladet person – er dette hva du får tilbake.

Kjærlighet – du kan velge å bære solen i ditt hjerte. Kjærlighet er størst av alt. Du kan velge deg et liv fullt av kjærlighet ved å spre kjærlighet. Jeg forteller ofte mine barn at de bærer solen i sine hjerter – at solen er fylt med kjærlighet, raushet og godhet som vi kan bruke når det er grått og kaldt, og at vi kan bruke solen i våre hjerter til å skinne på andre som trenger lys og varme. Og dette forteller de videre til sine venner, som igjen forteller det til sine venner.

Dette er å fokusere på, spre – og bruke postitiv energi.

Ofte ser jeg som nevnt desverre det motsatte. Folk spytter og håner hverandre. Nok en gang er sosiale medier et godt eksempel på hvordan mørke krefter slippes fri og mennesker krymper i verdighet. Det er trist, vær deg selv bevisst – ikke vær en del av det.

Noen av oss er altså skyggekastere og drømmeslukkere. Mennesker som bruker tiden sin på å slenge dritt i kommentarfeltene, snakke bak ryggen på folk, og fortelle andre hvordan de bør leve, tenke og mene – og mennesker som eksempelvis holder deg nede med sine handlinger og ord, er mennesker jeg kaller skyggekastere og drømmeslukkere.

Slike små mennesker har jeg ikke i nettverket mitt. De negative energiene er luket ut og jeg ferdes ikke der mørke og destruktive krefter råder, som f.eks i kommentarfelt. Dette er et bevisst valg jeg har tatt. Jeg vil ganske enkelt ikke omgås folk med gråstein i hjertet. Min omgangskrets består i dag av kloke mennesker med positive energi og klare budskap – dette gir meg et godt liv og bekrefter hvem jeg er.

For å kunne velge deg et godt liv – må du altså være bevisst dine positive og negative energier, og hvilke omgivelser du omgås. 

Så tilbake til deg: bærer du på solen i ditt hjerte – eller er du en skyggekaster? Om du ønsker å bli et bedre menneske og bruke dine positive energier, er det derfor viktig å fjerne elementer som kan hindre deg – så rydd opp i nettverket ditt og kvitt deg med skyggekastere og drømmeslukkere.

Jeg tror nemlig på energi som en universell kraft som er overalt, en energi du kan velge å bruke i det daglige, positivt eller negativt. It is your choice – du får hva du gir. Her er noe å strekke seg etter:

  • Vær generøs, smil og gi glede til alle du møter på din vei, store som små, tobeinte som firbeinte.
  • Vær omtenksom og tålmodig.
  • Snakk mennesker opp – ikke ned.
  • Snakk til – ikke bak.
  • Unn andre glede, frihet, fremgang og lykke.
  • Bruk det gode i hjertet ditt.
  • Kjærlighet er gratis og alle har det – vær raus.

Lever du etter disse enkle linjene vokser du som menneske. Kjærligheten du da får til deg selv og andre vil spire og gro slik at du kan høste av den i det uendelige. For med dette vokser også ditt selvbilde, din selvfølelse og din selvtillit.

Du forstår at hvem og hvordan du er – er viktigere enn hva du gjør.

BE someone that makes YOU happy!

DSC_0962

Velger du dermot å bruke negativ energi som nevnt i eksemplene over – så krymper du som menneske og forpester både deg selv og omgivelsene. Å være en drittsekk gir deg nemlig ingenting i retur, bortsett fra dritt – så tenk litt på det neste gang anledningen byr seg. Hvem er du? Bærer du på solen – eller er du en skyggekaster?

Så tenk litt over det, og tenk litt over hva du vil skal stå på gravsteinen din når du er død. På min enkle stein skal det stå kun noen enkle ord, ja, det blir kun en minnestein, fordi jeg skal spres over alle vinder til dit jeg hører hjemme:

Til minne om Trude Helén Hole, en positiv kraft som var seg selv fullt & helt.

Hun brukte solen i sitt hjerte & smilte til alle.

Hva skal det stå på din?

Del gjerne.

Les også 10 Toxic People You Should get Rid of. Flere liknende artikler finner du under kategorien Ledelse, selvutvikling og bevissthet. Vil du følge denne bloggen, trykk på Skjermbilde 2016-03-20 kl. 20.47.18 knappen til høyre. Følg meg gjerne også på Facebook. Jeg ønsker med dette alle en fin dag:-)

To do or not to do, that´s the question!!

Da er det vel bare å ønske dere en riktig fin dag. Spre kjærlighet og glede!

Vil du lære om musserende vin kan du laste ned GRATIS kompendium her.

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (2).png