Management & Health News

Klarer du å si UNNSKYLD uten forbehold, vinner du din tapte respekt tilbake

Unnskyld er et magisk ord. Det er så magisk at mange av oss ikke klarer å si det. Jeg har dessverre opplevd at alt for mange mennesker som gjør andre urett ikke evner å si unnskyld. Jeg har også møtt mange mennesker, også nære meg – som ikke evner å se i seg selv, men utelukkende skylder på andre og gjør seg selv til offer.

Jeg har også opplevd at disse menneskene på toppen av dette ofte lirer av seg usannheter, taler bak andres rygg og til og med sverter andre som aldri har gjort vedkommende noe vondt – dette fordi de ikke evner å se i seg selv, se sine dårlige egenskaper og sannheten om hvorfor de selv mislykkes – som ofte er dem selv.

Dette gjør tydeligvis så vondt for dem at det blir enklere der og da å skylde på andre og servere usannheter bak andres rygg for å løfte seg selv ut av sin egen miserable verden.

Dette er det største selvbedrag! For hver eneste gang denne type mennesker sverter andre, synker de i dritten de selv står i. Denne type mennesker evner altså ikke å se konsekvensene av sin egen adferd.

De ser ikke den urett de gjør andre, og dermed også seg selv.

Men noen ser, og det er da ordet unnskyld skal brukes, og det skal sies uforbeholdent. Det er da en skal si;

– Jeg beklager. Jeg har oppført meg som en drittsekk og tar det hele og fulle ansvaret. Kan du tilgi meg?

Klarer du å si unnskyld uten forbehold, vinner du nemlig din tapte respekt tilbake. For vet du? Vi mennesker har lett for å tilgi – for vi gjør alle både små og store feil. Derfor er det rart at så mange finner det vanskelig å si unnskyld, for ordet unnskyld er magisk – det kan slette ut en forsøplet fortid og la de involverte begynne med blanke ark med fornyet respekt.

Ordet unnskyld viser evne til selvinnsikt, selvkritikk, modenhet og mot.

Det ligger kjærlighet i det å be om unnskyldning – og det ligger kjærlighet i det å tilgi.

Så om du er en av dem som har problemer med å si unnskyld, la 2018 bli et nytt og bedre år. Tilgi deg selv for å trampe i klaveret, trekk lærdom slik at det ikke var forgjeves og si unnskyld til den eller de det gjelder slik at dere kan begynne på nytt.

Du vil oppleve at det ikke er så vanskelig – det er faktisk veldig deilig!

Ha en riktig fin dag, dere! 🙂 

Les også; Kjærlighet er å bry seg – si fra! og Ti trinn til ekte kjærlighet, og This is the person you should keep close to your heart

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Mitt firma – Blogg – Bilder – Vinkurs – Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Kjøp to bøker og få Timewise Firming Eye Cream med på kjøpet Verdi_ 459.-