Books & Literature Interviews News

Hole + Nesbø – en snodig kjærlighetshistorie… schukk ;-)

Jo Nesbø lærte meg å elske! Jeg må jo le litt selv av den setningen, men enn så klisjeaktig det høre ut, så er det faktisk sant. Vel, tidligere i år gikk jeg ut og fortalte at Nesbøs siste bok Tørst, der kvinner på Tinder blir drept i sine hjem, er bygget på min idé. Dette handlingskonseptet foregår nemlig i serien om Lotte-Marie, Norges morsomste humorserie. Og før dere trekker konklusjoner – dette kan jeg dokumentere skriftlig og med vitner. Les mer her.

Trude Helen Hole, forfatter modell og fotograf.
Trude Helen Hole, forfatter, modell og fotograf. Bilde: Se og Hør ved Morten Eik/2017.

Vel, Nesbø og jeg holdt sammen i tre årog for nye lesere;  vi diskuterte både plottet og Lotte-Marie serien, så da Nesbø kom ut med Tørst ble jeg ganske satt ut ettersom han satte meg i en kinkig situasjon i forhold til min egen bok som stod på trappene. Hadde Nesbø imøtekommet mitt ønske om dialog, hadde saken sannsynligvis forblitt mellom oss to. Å stikke hodet i sanden er sjeldent lurt i saker som dette. Å stå oppreist og ta ansvar for egne handlinger er betraktelig bedre. Jeg ble skikkelig forbannet og gikk derfor ut med sannheten.

Les mer om saken her.

Vel, den gangen ønsket jeg å forholde meg til selve saken og ikke gå inn på mer enn nettopp det. Men ettersom jeg fortsatt får så mange spørsmål rundt forholdet vårt, har jeg nå besluttet å fortelle litt ettersom katta uansett er ute av sekken – og da er min blogg den naturlige arenaen å gjøre det på. So here it goes – med mine ord.

jo-og-meg
Trude Helén Hole og Jo Nesbø 2015

Nesbø og jeg, en godt bevart hemmelighet. I tre år hadde vi altså et hemmelig forhold. Jeg ville ikke være «dama til Jo» eller noen andre for den saks skyld – for jeg er meg – og fokus rundt meg og mitt skal være på hva jeg produserer – ikke hvem jeg er med! Men noen fikk selvsagt nyss om oss og tipset media, men henvendelser ble av nevnte grunn ikke besvart, og kun få av våre nærmeste visste.

Det hele startet med et bok-møte på Kaffebrenneriet i 2010. Jeg hadde uken tidligere spurt Nesbø om han ville bli med meg som gjest i vinprogrammet På Druen, en vinserie jeg skulle produsere. Øvrige gjester var blant annet Lars Bohinen, Adam Douglas, Ørnulf Høyer, Ingjerd Østrem Omland (Moi), Jan Vardøen, Karen Eriksen, Torgrim Holte, Gaute Ormåsen, May Liss Myrvang og Tommy Fredvang. Dere finner serien her og her finner dere mine online vinkurs.

Nesbø takket nei, men visste godt hvem jeg var, skrev han – jeg hadde tross alt skrevet Norges (den gang) morsomste bok, og han ville gjerne møtes til en kopp kaffe for å ta en prat om bøker. Etter Kaffebrenneriet inviterte han ut på et glass vin, og deretter utviklet dette seg meget raskt til å bli et forhold som varte i litt over tre år, og litt på og av i 2014.

 

Jeg så vårt forhold før vi møttes. Det som er litt spesielt i denne saken er at jeg kan se ting som hender i fremtiden, ja, du kan få tro akkurat hva du vil om den saken, det blir ikke mindre sant om du ikke tror det – men jeg får opp tydelige bilder – og jeg så også Jo og meg, et bilde som var så tydelig og sterkt at jeg holdt på å kaste opp da jeg fikk “synet” 13 år før vi møttes! Det var i 1997, i bok-kiosken på Gardemoen med min aller første Nesbø bok i hånden.

Cover - 2016 The Story med terningerDet var ironisk nok min eksmann som ga meg boken. Vi skulle til Hellas og han hadde nettopp lest Flaggermusmannen og mente at Nesbø, som jeg ikke hadde hørt om, var en bra forfatter. Vel, jeg var ikke interessert i å lese om blod, gørr og faenskap. Jeg ville finne noe morsomt å lese, men tok allikevel imot boken, og da jeg så bildet av Nesbø på baksiden, holdt jeg på å kaste opp, for bildet/synet jeg fikk var så utrolig sterkt.

Jeg så alt og alle følelsene; frustrasjonen, lidenskapen, sårheten, det ville temperamentet mitt og tålmodigheten hans, nærheten, avstanden, styrken i oss begge og det sterke ubrytelige båndet mellom oss, sexen, kjærligheten, sorgen, fortvilelsen, latteren, gleden og lykken – jeg så alt.

Mer om dette er beskrevet i boken The Story som kom ut i 2013.

…..

Et svært lidenskapelig, romantisk og sterkt forhold. Og det ble som jeg hadde sett. Vårt forhold var altså veldig lidenskapelig og sterkt. I starten var vi ganske like – vi speilet hverandre. Vi var forfattere begge to. Vi var begge evig single og ingen av oss var interessert i forhold. Vi digget vår frie tilværelse, de samme bøkene og de samme filmene og de samme skuespillerne.

Men Jo lærte meg å grave i meg selv – finne frem følelser jeg har skjult helt siden jeg var liten jente.

Så forholdet ble etter et års tid ganske turbulent, for følelsene jeg etterhvert oppdaget ble ganske overveldende. Jeg skiftet fra “sol til blest” som han beskrev det så fint, både titt og ofte, mens han selv forholdt seg rolig og stødig hele veien. Ja, i tre år holdt han ut med meg og mine snodige utbrudd.

Og nettopp derfor – fordi han holdt ut med meg alle de gangene jeg viste meg fra min  absolutte verste side, begynte min kjærlighet for ham og oss to som en enhet å blomstre. Og selvsagt, at han holdt ut med meg så lenge forteller mye om hans ståsted i forholdet – det var ubrytelig.

Med tiden begynte jeg altså å kjenne på det å kunne elske og bli elsket – noe som var helt nytt for meg.

TJENE_MILLONER_PA_MIN_BOK_large

Jeg begynte med denne erkjennelsen å mislike tanken på å være “evig singel”, en tanke jeg hadde vernet om et helt liv. Å leve alene fremstod ikke lenger som noe spennende, men heller som et fattig liv. Etterhvert fant jeg ut at jeg ikke lenger ville stå i forholdet vårt slik det var – jeg ble frustrert fordi jeg ville så veldig mye mer enn det vi var klar for den gangen.

Så jeg gjorde det slutt rundt åtte ganger. Selvsagt hendte dette når jeg følte det ble for nært og uoverkommelig, og raste da fra meg som en vill orkan – for jeg er jo rimelig temperamentsfull og i tillegg var de nye, ukjente følelsene som boblet i meg ganske vanskelig å håndtere. Men når støvet hadde lagt seg og jeg trodde jeg hadde ødelagt alt forn oss – stod Jo fortsatt der stødig som en klippe, min klippe – og jeg ble verdens lykkeligste jente igjen. Og slik gikk dager, uker og år! 🙂

Men den niende gangen jeg sa stopp – mente jeg det. Vi kom nemlig inn i en alt for dårlig og lite konstruktiv sirkel – vi lot våre to store egoer komme i veien for hverandre. Det kunne ikke fortsette.

Men forholdet vårt ser jeg tilbake på med glede i hjertet. Det var nemlig en morsom tid. Nesbø er en interessant mann med mye kunnskap og det har jeg også – så diskusjonen våre fremmet selvsagt både undring og refleksjon – og ikke minst tilstedeværelsen vår var ekstremt sterk. Jeg kan faktisk ikke huske én eneste gang at vi så på mobilen når vi var med hverandre.

Og selvsagt var det mye latter, mest fordi jeg er så utrolig morsom og fordi han har så dårlig humor. 🙂

Vi hadde altså vårt eget lille og herlige univers, og i den var det bare oss to. Våre små skriftlige kjærlighetserklæringer skal forbli mellom ham og meg, forbli en del av fortiden. Jeg skattet tiden vår høyt den gang og det vil jeg nok alltid gjøre – men tilbake til fortiden vil jeg altså ikke. Vi skulle nok lære noe av hverandre og det har vi gjort.

Et år etter at vi gikk fra hverandre fikk jeg kjæreste. Dette ble et forhold jeg ikke trengte å holde skjult for omverdenen og det føltes totalt befriende og herlig. Også dette forholdet varte i tre år før det tok slutt i juni og vi gikk hver til vårt. Om det ikke var for min kjære Nesbø, hadde jeg nok fortsatt i samme spor – vært evig singel og ikke sluppet noen inn.

Så alt i alt har jeg mye å takke Nesbø for – han hjalp meg videre og ut av skallet når det gjelder kjærlighet og forhold. Når det er sagt – så er vi nå historie. Punktum. Vel, nå som jeg omsider har vært litt privat og personlig – så akter jeg ikke å svare på flere spørsmål rundt Nesbø og meg, og håper det respekteres. 🙂

Mer om boktyveriet kan du lese her.

Matchmorder omslag

Til info: Boken Lotte-Marie og Matchmorderen som Tørst er bygget på, er nå ute. I bok nr 3 setter romanfiguren Lotte-Marie livet på spill i sin iver etter å hjelpe den sexy etterforskeren, selveste Barry Hole, Norges superhelt nummer én, og Varg Lærum med å oppklare de mystiske Matchmordene. Det går som det vanligvis gjør med Lotte-Marie, litt over styr.

“Kle deg naken og legg deg i sengen med bind for øynene, for nå kommer jeg og tar deg!”

Om du liker det litt heftig, rått, sexy, spennende, perverst og morsomt – then she is the right girl for you!! Dette er en bok om sex, fantasier og følelser. Det å sette grenser og det å bryte grenser, og ikke minst er dette en bok om ensomhet, sårbarhet, lengsel og å møte veggen i 100 km/t.

“Kort oppsummert: Friskt språk og mange morsomme bilder og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg

“I dag har jeg gjort noe så sjeldent som å lese en bok med perm på. Lotte-Marie og Matchmorderen fenget fra ca 50 shades og fra da av måtte jeg bare lese resten. Dyktig forfatter; jævla morsom og treffende i flekkene. For ikke å snakke om erotikken som formidles. Anbefales varmt.” Gro Storteig

“Trude Helén Holes siste prosjekt «Lotte-Marie og Matchmorderen» er vellykket. Big time! Hole kjeder aldri. Hun tar mange (alle?) midler i bruk for å holde på oss: Her er spenning, humor, craziness, politiske vurderinger, tematisk informasjon – seriemordere: I loved it! Og sex! Hole tar´n helt ut! Og ære være folk som tør å by på seg selv for sine lesere! Hva vi ønsker oss mer av i neste bok om Lotte-Marie: mer av alt!” Øyvind Fygd

Lydbøker, e-bøker og papirbøkene finner du her.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin og lattermild lørdag. 🙂

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs