Adventure & Travel News

På bølgan den blå med Fine Line Yachting

Jeg er ikke vant til båtliv. Da jeg vokste opp, hadde vi ikke båt, men hele familien drev med svømming – så hver sommer ble stort sett tilbragt på Kyrketangen i Bergen, byen mellom de syv fjell ute ved havet. Jeg elsker simpelthen hav og sjø, det selv om jeg må anse meg selv for å ha vært en landkrabbe som ung. Men nå er det andre tider, jeg er jo liksom voksen, og det er ingen grunn til at ikke jeg også skal ha båt, så i fjor holdt jeg på å kjøpe meg en Saga 23, en liten, gammel snekke som jeg og barna kunne lære oss litt opp i, men jeg kom ikke så langt, for plutselig var sommeren over. Sett slikt? #delvissponset.

Min kjære sønn:-) Konfirmasjon på sjøen.

I år derimot, har jeg bestemt meg for å komme meg mer ut på sjøen – men uten å kjøpe båt, så da handler det om å benytte seg av anledningene som dukker opp. Min eldste sønn Herman stod konfirmant for to uker siden. Vi er en liten familie. Min mor og min far kom over fra Bergen, og min kjære Lisbeth og Johanne kom fra Helgelandskysten/Glomfjord. Og så var det min søster med familie, samt meg og mine tre troll. 12 stykker i alt. Jeg forhørte meg litt rundt på restauranter, men syntes det var rimelig stive priser som ble tilbudt – og dette kun for å sitte i ro noen timer – kanskje med mat en ikke syntes er helt i vater. Jepp, slikt kan fort bli litt kjedelig for både små og store, og spesielt for meg som har lopper i blodet.

Så jeg fikk plutselig en idé om at det kunne vært hyggelig å feire konfirmasjonen til sjøs, og sendte følgende melding ut på FB: -Jeg trenger å leie en båt, er det noen som kan anbefale noe?

Fire gode fettere og god stemning:-)

Jeg fikk anbefalt Fine Line av en tidligere svømmekompis, Knut-Henrik, samt Kjersti, mor til Nikolai i Hermans klasse, begge er to mennesker jeg stoler 100% på. Jeg er nemlig litt redd for å bi lurt, eller velge noe som ikke er bra – for det hender ganske ofte, serru:-) Vel, jeg kontaktet Fine Line og forklarte hva jeg ønsket, en liten båttur ut på fjorden, seile litt, og deretter finne en lun vik og spise. Jeg fikk et fint tilbud på pris som føltes fornuftig med tanke på hva en får tilbake av totalopplevelse i forhold til et ordinært restaurantbesøk.

Store firmaer – små familier – samme service. Dog, det avgjørende var faktisk mailkorrespodansen med Otto, kapteinen som driver Fine Line. Han satte nemlig alltid Herman i fokus i mailene. Otto skrev at de gledet seg og så frem til å feire dagen sammen med Herman og vår lille familie, og ville sørge for at konfirmanten fikk en uforglemmelig opplevelse på sjøen – å oppleve denne ekte interessen fra et velrenommert utleiefirma som driver med event for store firmaer, opplevde jeg som noe veldig fint noe.

Barna i fokus. Otto ga meg altså trygghet i at dette ville bli en god opplevelse, selv om det skulle bli rufsevær hvilket var meget sannsynlig – og han ga meg trygghet om at barna var i fokus – og det var de under hele båtturen, og da er jeg happy. Otto var altså en super kaptein. Alle fikk prøve seg ombord, styre, heise seil, ta inn og ut fendere, legge til og fra kai. Alle som ville fikk “jobbe litt” og alle som ville fikk “vind i håret”, og de som bare ville sitte og nyte reisen og det gode selskap – kunne gjøre det. Hva mer kan en ønske seg?

Sterke krefter – vakker idyll. Utpå var det litt vind, for dette var jo tre dager etter lune, varme april – slik at den 50 fots store seilbåten fikk vist litt av hva den er i stand til. Og det kan jeg jo bare si, for jeg har faktisk seilt litt med min kjære eksmann, at det å heise seil og slå av motoren – når du hører maskineriet stilne og vinden tar over, og båten følger naturkreftene – det er et kick!

Og etter litt sterke naturkrefter og vind i håret, er det ingenting som overgår det å søke inn i en lun, idyllisk vik og legge seg til på svai i den vakre kveldsolen, ja, for den brøt omsider gjennom de klare, kalde og grå skyene. Deretter var det å nyte verdens beste, hjemmelagde reinsdyrgryte! Vi kunne nemlig velge mellom fiskesuppe og reinsdyrgryte. Som restaurantanmelder skal det litt til før jeg lar meg begeistre, og her i Norge blir jeg ofte mer skuffet enn begeistret – men dette var bare nydelig. Virkelig nydelig – og jeg visste det – at serveringen ville innfri. Jeg visste det! Blir glad av sånt, jeg – ettersom jeg vanligvis tar feil.

Deretter var det kaffe og kaker som vi hadde medbragt, og litt snacks. Barna koste seg på båten, løp litt rundt både ute og inne, og nøt livet akkurat som vi voksne. Slow living – nice talk, og akk, så deilig. Returen tilbake mot Vollen i kveldinga, gikk gjennom den berømte Melkevika, ja, jeg vet det ikke heter Melkevika, men det er hva jeg har kalt den så lenge jeg har bodd her i Oslo… dere vet hva jeg tenker på…. I know, jeg er akutt senil når det passer seg slik. Brønnøysundet?

Vel, poenget er at dette kan jeg virkelig anbefale. Herman var storfornøyd, ja, til og med min gamle far var fornøyd – så jeg kommer til å bruke Fine Line i flere sammenhenger fremover, både på jobbsammenheng og privat – for skal denne uforglemmelige turen på sjøen få terningskast, så får den 8 av 6 mulige, for slik er det bare – enkelte ting overstiger forventingene.

Så stor takk til Otto for vel gjennomført og særedeles hyggelig reise på bølgan den blå – den gjorde Hermans konfirmasjon til en unik opplevelse. For pris og info, sjekk ut Fine Line Yachting. Ps. Ikke glem at Norge er et fabelaktig ferieland – i sommer skal jeg og trollene opp i fjellheimen:-)

Flere artikler om reiser finner du her.

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7

0 comments on “På bølgan den blå med Fine Line Yachting

Leave a Reply