Adventure & Travel Management & Health News Sex & Relationships

SeaDream – It´s yachting, not cruising

Bare navnet i seg selv er godt beskrivende; SeaDream - It´s yachting, not cruising!

#Sponset. Jeg har skrevet reiseartikler for Kamille, Eva, Reiseliv, Friuftsliv og publiserer også en del artikler på bloggen min. Denne artikkelen ble skrevet på oppdrag for magasinet Quintessentially i 2012 – om du ennå ikke har bestemt deg for sommerferie, hva med en drømmereise på SeaDream? Tekst/foto: Trude Helén Hole / New Spirit.

Det første som slår meg når jeg entrer SeaDream 1 der den ligger til kai i Civitavecchia, er at jeg blir rolig og avbalansert i det samme jeg setter mine bein om bord i båten – og rett og slett lykkelig, for jeg har gledet meg så lenge – og nå skal jeg endelig tilbringe en herlig uke på cruise fra Roma til Monaco. It´s a dream being real. SeaDream – en drøm på havet. Skjønner?

Bare navnet i seg selv er godt beskrivende; SeaDream – for vi føler praktisk talt vi entrer en drøm, for virkeligheten og resten av verden blir plutselig veldig fjernt i det vi ønskes velkommen av kaptein Johan Dyrnes som er norsk i likhet med de fleste andre offiserene i rederiet. Alt av stress og kaos ligger igjen nede på kaien i Civitavecchia. Også adrenalinet som herjet i kroppen da jeg kapret en buss full i turister som skulle på andre cruise med avgang fra den samme store havnen, er borte. Ja, jeg kommanderte sjåføren til å ta en lang avstikker til helt ut til SeaDream som absolutt ikke lå på hans rute, og han lystret etter litt mye om og men og mye fekting i luften med både armer og bein. Men i det øyeblikket han forstod jeg var fra Bergen og ikke hadde tenkt meg ut av bussen, skjønte han at slaget var tapt. Og nå er jeg her på SeaDream – nå er det ro og avslapning som gjelder en hel uke ute på det åpne hav, med deilig mat og drikke, hyggelige og interessante mennesker, fantastiske havner å besøke, spabehandlinger, ro og fred eller aktiviteter for de som måtte ønske det.

Det er nå tre timer til avgang. Vi takker ja til champagnen vi blir tilbudt og blir sittende et kvarter ved bassenget på dekk og bare nyte livet mens vi beskjedent lar Suri gi oss hodebunns- og nakkemassage. Vi takker også ja til Michael som tilbyr å rense solbrillene våre – ja, vi blir litt overveldet, men det føles helt riktig å ta i mot, så vi tar i mot. Og sånn skal det fortsette en hel uke. Skjønner?

Klokken er blitt fire på ettermiddagen. Den italienske solen varmer, den franske champagnen kjøler og de norske forventingene er allerede innfridd. It´s it pure happiness. Det handler om å leve, være tilstede og nyte. Alt er inkludert: utvendig lugar, gourmet måltider, vin til lunsj og middag, åpen bar, tips, bruk av vannleker, offroad sykler og golf simulator. I tillegg er båten godt utstyrt med forskjellige brettspill, bøker, musikkbibliotek og CD-er for dem som har glemt å ta med eget. Ingen mangler altså, bare gleder og opplevelser, og en av dem er SeaDreams berømte “champagne- og kaviar-splash” som vi skal få glede av å nyte ved bassenget noen dager senere.

Min fotokollega Gro og jeg blir fulgt til vår særdeles hyggelige lugar på hele 18 m² av skjønne Miley som personlig skal sørge for at vi har alt vi trenger på rommet. Vi har fått standardlugar ettersom vi bare er kollegaer og ikke akkurat er forelsket eller noe. Men lugaren ser allikevel ut som en minisuite, så vi klarer ikke å unnlate et lite romantisk gledes sukk når vi entrer rommet. Jeg spør derfor om Gro kan tenke seg å hete Knut den påfølgende uken, men hun vil ikke. Hun kan være litt kjip sånn. Skikkelig kjip, -nei, jeg heter Gro. GRO!! Svarer hun hver gang jeg spør, med trykk på GRO!

Vel, alle lugarene er utvendige med store vinduer slik at du praktisk talt får sol, blått hav og idylliske havner inn i lugaren om du ønsker det. Jeg slenger meg ned på den brede deilige enkeltsengen og konstaterer at den myke dundynen og den bløte puten omsorgsfullt vil dysse meg inn i drømmeland etter kommende deilige og begivenhetsrike dager. 

Moderne luksus. Baderommet er utstyrt med massasjedusj, og frottébadekåpe og tøfler venter på å fylles. På bordet ved den romslige sittegruppen finner vi en vinkjøler med en fristende champagneflaske og en hyggelig velkomsthilsen fra rederiet. Men vi bestemmer oss for å vente, for vi vil inn i bikini og nyte solen i de balinesiske solsengene oppe på øverste dekk og det så fort som mulig. Etter en lang vinter vil vi bare være ute i solen, don´t we all?

Oppe på øverste dekk finner vi oss en hyggelig dobbelseng med utsikt mot de andre, gigantiske cruiseskipene i havnen – de som er for landsbyer å regne, og bretter utover de store, myke frottéhåndkledene som ligger der og venter på oss. Like etter kommer José og spør høflig hva vi vil ha og drikke.

– Champagne selvsagt! Svarer vi i kor etter litt beskjeden, norsk betenkningstid. José smiler vennlig og returnerer straks med to fristende glass. Dette er rett og slett livet. Vi har alt og mer til, føles det som. Alt vi ikke har og må gjøre når vi kommer hjem er glemt og fortrengt. Vi ligger nå på øverste dekk på SeaDream mens yachten gjør seg klar til å legge fra kai, nyter solen og et nytt glass med kjølig champagne og har plutselig fått tildelt det mest verdifulle av alt, nemlig ro og tid til å nyte. Dette er rett og slett luksus, og champagne er derfor selvskreven akkurat nå.

Før vi dro fra Norge tok vi en tur innom rederiets hovedkontor på Billingstad i Oslo for å høre med eieren av SeaDream Yacht Club, Atle Brynestad om hvordan han og rederiet definerer moderne luksus.

– Ombord på SeaDeam er det kun plass til 112 personer og disse blir skjemt bort av en besetning på 92 personer, forklarer Brynestad mens han skjenker i kaffe, -moderne luksus er jo ett vidt begrep, men for vår del er det tid og frihet til å velge. Vi har svært mange gode tilbud, men våre gjester velger selv om de vil benytte seg av dem. Å kunne velge å være sosial er jo et godt eksempel, forklarer Brynestad som mener at Seadream Yacht Club tiltrekker seg aktive reisevante mennesker som ønsker en ferie i uformelle omgivelser, med høy fleksibilitet og utmerket service. Kort og godt bevisste mennesker som vet hva de vil ha.

– Yachtene ligger ofte over natten ved kystperler som Portofino, St. Tropez, Capri, Sorrento, Taormina, Rio de Janeiro eller Belem i Brasil, fortsetter han i rolig tempo, -og mens store cruiseskip har faste tidsrammer for avgang med tilhørende stress og køer, blir vi gjerne bli over en ekstra natt om forholdene passer seg slik, forklarer han og tar en liten pause. Det er liksom ikke noe stress over Brynestad. Han utstråler en god og genuin energi, noe som gjenspeiles både på kontoret på Billingstad og ombord i SeaDream.

– Når vi legger til kai kan du bli med kokken når han gjør innkjøp på det lokale markedet eller dykke sammen med kapteinen rundt de eksotiske øyene, eller ta en sykkeltur i Toscana eller rundt på en Karibisk øy. Vi har også et stort utvalg av vannsportaktiviteter til fri benyttelse, sier Brynestad og forklarer videre at den største forskjellen på Seadream Yacht Club og andre cruise er at Seadream er lagt opp til at du skal føle at du er om bord i en Yacht som navnet tilsier, og ikke et cruise. Alt er forhåndsbetalt i motsetning til andre cruise som har en stor andel av inntektene sine via salg om bord. Og grunnet båtenes størrelse får du en følelse av å være på sjøen i motsetning til de store cruisebåtene som gjerne kan være 15 etasjer høye med tusenvis av gjester om bord, understreker Brynestad med hendene.

– Vi tar vare på våre gjester på individnivå. Vi driver ikke masseturisme og det er luksus i seg selv, påpeker Brynestad. Og vi kan konstatere at han har helt rett her vi ligger i solsengene våre og nyter livet, den luksuriøse atmosfæren og tilværelsens utholdelige letthet. SeaDream 1 beveger seg nå sakte utover mot det åpne hav, og passasjerene i de gigantiske skipene som minner mer om landsbyer, vinker oss av gårde mot en ukes eventyr og yacht-liv i Middelhavet.

Avslapping, lek og frihet til å velge. Om sommeren opererer rederiet i Middelhavet med forskjellige ruter. Og om vinteren er det lekre Karibien som besøkes. Med SeaDream kommer du til små, hyggelige og lokale havner som er utilgjengelig for større cruiseskip, og kapteinen kan om nødvendig endre kurs etter værforhold og eksempelvis besøke idylliske Calvi på nordsiden av Korsika i stedet for Portoferraio, nettopp for å skåne oss for en ubehagelig overfart grunnet vind og høy sjø. SeaDream Yacht Club er preget av uformell perfeksjonisme der absolutt alt gjøres med hensyn til passasjerenes beste – all the time.

SeaDream tilbyr en rekke leker for oss voksne ungdommer. På yachtens nedfellbare sportsmarina kan du låne vannscooter, kajakk, snorkleutstyr, zodiak for vannskikjøring og bananbåt. Og offroad syklene gir deg mulighet til å utforske nye anløpshavner i fred og ro og i eget tempo, eller du kan bli med kapteinen på noen av de organiserte sykkelturene.

Å dra på ekspedisjon i de små havnebyene er et valg, men anbefales virkelig. På vår rute fra Roma til Monaco var vi innom idylliske Bonifacio og Calvi på Korsika, strandbyen Viareggio og vakre Portofino i Italia, samt hyggelige St. Tropez før Monaco i Frankrike. Om ikke båten ligger til kai, så går SeaDreams egen shuttlebåt bortimot hele døgnet. Og etter en innholdsrik utflukt er det er særdeles deilig å komme tilbake til båt, mannskap, basseng, jacuzzi og deilige solsenger. Og hver gang du returnerer til båten blir du møtt med et ekte smil og setningen -Welcome home, og det er da du føler det, du er hjemme og du er velkommen.

Ønsker du en roligere dag gir SeaDream deg den perfekte mulighet til avslapning. På de balinesiske drømmesengene på toppdekket som vi allerede har nevnt, kan du lese en bok, slappe av under solen eller simpelthen bare nyte utsikten utover det blå havet eller innover mot land mot kupert landskap og vakre, pittoreske småhavner.

Utendørssengene på toppdekket er så gode at hvis du ønsker å tilbringe en natt under stjernene, supplerer besetningen deg gjerne med pute og dyne. Og det er virkelig å anbefale. Min kollega Gro og jeg hadde hele fordekket for oss selv og tilbragte natten utenfor vakre St. Tropez under åpen stjernehimmel. Det var rett og slett veldig romantisk, så jeg spurte Gro atter en gang om hun kunne være så snill å skifte navn, ikke til Knut, men til Geir – kun for en natt, men hun ville ikke. Kjipa!

Avslappet luksus. Stemmingen om bord er altså meget avslappet til tross for den eksklusive følelsen som preger cruiset. SeaDream har med dette introdusert begrepet yachting som står for frihet, intimitet, spontanitet og kvalitet. Frihet betyr at du spiser når det passer deg og velger selv hvem du spiser med. Det går selvfølgelig an å nyte maten alene, men vi anbefaler å sitte sammen med andre i ny og ne for å bli kjent med øvrige passasjerer. Det vil berike ferien din betraktelig og bidra til å skape god stemning og atmosfære om bord i båten.

Maten nytes enten i spisesalen eller ute på dekk med utsikt over hav, havner og solnedgang, noe som gir måltidet en ekstra dimensjon og gjør opplevelsen uforglemmelig. Frihet betyr også at det ikke er noen spesiell kleskode om bord. Det er casual yachting, noe som innebærer at det ikke er nødvendig å ta med smoking eller gallakjole! Skjønt, det er alltid hyggelig å kle seg opp når en først har muligheten. Norge er jo ikke akkurat skapt for korte kjoler og småsko, eller omvendt.

En internasjonal frisone. SeaDream appellerer først og fremst til yngre og middelaldrende par som setter pris på luksus i ett intimt og avslappet maritimt miljø utenfor masseturismen. Gjestene om bord på vår rute er stort sett fra Canada, USA, England og Scotland, samt et par fra Danmark ? en meget fin mix både når det gjelder alder og land. Men den største gruppen på akkurat denne turen var uvanlig nok fra Norge. Nordmenn har nemlig vært lite representert på denne type cruise, sies det. Det er som om vi ikke har oppdaget det ennå, eller foretrekker å stå i kø og drikke dårlig vin.

– Dette er et romslig og deilig skip i småcruise klassen, sier Bonnie Niemi som er Master Cruise Counsellor i Canadas største reisebyrå Vision 2000. Hun og mannen Gary skal denne våren tilbringe en del uker på forskjellige cruise i Middelhavet, og vi finner dem om bord i SeaDream som såkalte hemmelige cruiseagenter. Kun jeg vet at hun er her for å vurdere båt, mannskap og reise.

– Dette cruiset passer egentlig for voksne i alle aldre, sier hun, – eldre fordi alt er tilrettelagt, tilgjengelig og fleksibelt. Og for yngre som ønsker tid sammen, som liker aktiviteter og holde seg i form og leke litt. Det er også unikt at båten kommer inn til små, vakre havner som er utilgjengelig for større båter, påpeker hun, – og dermed slipper vi unna den stressende masseturismen og kan ta det med ro i stedet, sier hun mens mannen Gary nikker bekreftende. Jeg spør henne hva som er mest uforglemmelig, og da svarer hun uten å nøle og nøyaktig det samme som har slått meg, personalet!

– The staff is wonderful, absolutely wonderful! They make you a part of the family, forklarer hun mens mannen nikker og påpeker at hun også syntes maten er eksepsjonelt bra og flott presentert både i buffeer og på tallerkener. En fryd for både øye og gane, mener hun. Om hun finner noe som trekker ned, sier hun:

– Perhaps the entertainment was a bit thin, begynner hun med et lurt smil, og fortsetter, – but you, my dear Norwegian girl, were entertaining and did a great job bonding people together, sier hun muntert og legger til med en litt mer alvorlig tone; – which is important on a small ship like this. You know, you can meet friends for life on a ship like this. Jeg må smile litt jeg også, for jeg skjønner jo hva hun mener og takker for komplimentet, jeg prater liksom med folk, jeg! 🙂

På den annen side, du velger ikke SeaDream for underholdningens skyld. Du velger SeaDream for å leve å være tilstede i ditt eget liv. Bonnie Niemi og mannen Gary forlater oss i St. Tropez, og jeg tar en prat med et par fra Bergen, nemlig Silja og Ole Peter Duus som for første gang satte sine bein om bord i et cruiseskip for 18 år siden, et stort cruiseskip i Karibien.

Ole Peter og Silja Duus er like forelsket.

– I forhold til dette er det som natt og dag! Det var direkte usjarmerende å være på stor båt, forklarer Silja og rister på hodet, – vi måtte gå og stå i kø, og fant ikke plasser å sitte oss ned. Det var bare stress og etter den turen har vi utelukkende valgt små cruiseskip for det er mye mer personlig og avslappende, bedyrer hun og mannen hennes Ole Peter supplerer.

– Dette er noe helt annet, og vi er helt overveldet over SeaDream. Her er servicen helt unik. Veldig profesjonell, men samtidig uformell og avslappet slik at det går an å ta en spøk og tulle litt, og det begge veier. Det er rett og slett bare hyggelig, påpeker han, og lar fruen fortsette: – og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Alt er på stell. Og det er så romslig om bord, sier hun og nipper til den leskende hvitvinen hotellsjefen Pierre Van Der Merwe nettopp har servert henne.

– Du finner alltid et sted å være og velger selv om du vil være sosial eller for deg selv. Du finner virkelig roen, sier Ole Petter som vanligvis er høyt og lavt i følge fruen.

– Ja, jeg kjenner han nesten ikke igjen, sier hun og ler, mens mannens tar over med et smil: – det er helt sant. Jeg har virkelig landet, forklarer han med pen bergensk dialekt og fortsetter: – jeg bare nyter livet om bord, inntrykkene, menneskene og atmosfæren. Bare det å sitte her for meg selv på øverste dekk ved baren og nyte morgenkaffen alene mens Silja sover, lese en avis eller i boken – det er bare deilig. Og vet du? Silja og jeg var sånne som bare lo av cruise før i tiden. Men dette er virkelig ferie for oss, poengterer Ole Petter. Jeg spør om de har benyttet seg av noen av tilbudene i land.

– Nei, svarer de omtrent i kor, – vi er her for å nyte båten og bare kose oss, svarer Silja og fortsetter: – men vi var med SeaDream for noen år siden i Kroatia, og da fikk vi ordnet oss en gummibåt med egen kaptein til en privat utflukt og fikk med oss alt vi trengte av komfort, mat og vin. Og det kan jeg si deg, at den lunsjen husker vi enda. Vi manglet ikke noe! Avslutter hun med et smil.

Prisbelønnet cruise. SeaDream har de siste årene vunnet flere anerkjente priser innen reisebransjen og beskrives av Berlitz som “Utterly Exclusive”. Rederiet som har 5 stjerner skal by på en tilnærmet privat og eksklusive Yacht følelse, og alle de store internasjonale prisene de har mottatt er en god bekreftelse på at dette er en god strategi og at varene leveres. Seadream Yacht Club har blant annet mottatt følgende priser: Prisbelønnet

– Verdens beste Cruise World´s Best Travel

– Leisure Utterly Exclusive above Luxury

– Berlitz Ocean Cruising and Cruise Ships World´s Best Top Scoring Cruise Line

– Condé Nast Gold List World´s Best Small Passenger Shipping Line

– Condé Nast Traveler Reader´s

It´s yachting, not cruising, er slagordet til SeaDream som i løpet av 2013 begynner med helt nye seilinger i Panama kanalen og Costa Rica. Og at dette er yachting kan vi skrive under på. Helt på slutten av uken på vår fantastiske drøm på havet, spør jeg Chip M. Mahan, Vise president i American Express som fikk anbefalt reisen av en av sine ansatte som har vært om bord hele fire ganger, om han er enig i prisene som er utdelt.

– Absolutt, sier han uten å nøle. – Absolutt! Jeg foretrekker fleksibilitet og det får du her. Om du ønsker å dra inn til St. Tropes nå klokken halv ti på kvelden, så kan du det. På store båter må du være om bord klokken fem eller syv, fordi de vil ha lommepengene dine. I tillegg er det fantastisk god og personlig service her. Mannskapet er ekte og du ligger merke til at de også har genuin omsorg og respekt for hverandre. Og ikke minst, det er lett å komme i kontakt og bli kjent med andre gjester om du ønsker det.

Og det er helt riktig. Jeg har blitt kjent med alle om bord i båten, både ansatte og gjester. Og det som slår meg er at svært mange av de ansatte har arbeidet på SeaDream i en årrekke, og de fleste av gjestene har vært om bord i SeaDream før. Gjestene kommer tilbake som jeg også vil komme til å gjøre det i fremtiden – for reisen, havnene, båten, den fantastiske maten, gjestene, det usedvanlige mannskapet og den unike atmosfæren. Det er alt du kan drømme om – det er SeaDream.

Her finner du flere av mine reiseartikler.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

 

0 comments on “SeaDream – It´s yachting, not cruising

Leave a Reply