News

Jens står til stryk, også i opposisjon

Noterer meg at Jens Stoltenberg er ute og rasler med “løftebrudd” begrepet, hele 49 dager inn i den blå regjeringsperioden. Det er nesten litt komisk, men det er ikke noe å le av. Vi får bare konstatere at det er lett å sitte i glasshus og kaste stein – spesielt når en ikke har noe annet fornuftig å gjøre.

Jeg skal i den forbindelse minne Jensemann om litt fra sin egen, lange regjeringstid, og ta for meg én sak som i årevis har gått for lut og kaldt vann under den røde regjeringen, og det er barn som er født med leppe og ganespalte.

Rundt 120 barn fødes årlig med leppespalte. 

Sykt helse Norge. Barn som er født med leppe og ganespalte må vente opp til 8 år for behandling de har krav på, noe også NRK skrev om i 2012. Over 300 ungdommer står i dag i kø, og stod i kø mens Stoltenberg for 49 dager siden og i årene før – slo seg på brystet i håp om å lure oss til å tro at det står bra til her til lands, også med helsa.

Men saken er den at vi har et sykt helse Norge. Og den røde regjeringen var, selv om de var lite villig til å innrømme det, ansvarlig.

Barn med leppe og ganespalte må altså vente i opp til åtte år. Hva dette gjør med språk, utvikling og sosialt liv disse viktige årene, kan vi bare spekulere i. Men det er ganske innlysende selv for oss ikke eksperter, at å ikke kunne kommunisere skikkelig, spesielt under oppveksten, gjør noe med et menneske.

Kommunikasjon er det viktigste vi har. Robin Kåås fra AP uttalte i 2012 at det var lite kontroll på ventelistene, men at det ikke var ansvarlig å kjøpe plasser i utlandet, fordi dette er avanserte operasjoner. Denne uttalelsen vitner bare om arroganse, uvitenhet og det jeg vil beskrive som noe som må komme fra en idiot.

Videre heter det at: Helsedirektoratet må ha på plass nasjonale retningslinjer for helsekø! Og dette får meg til å undre litt. Hva driver de egentlig med – folkene i Helsedirektoratet – flytter rundt på papirer og spiser lunsj? Burde ikke dette vært på plass for lenge siden? Vi lever tross alt i 2013. Hvor lang tid skal pasienter måtte vente i kø i dette landet før Nasjonale retningslinjer for helsekø er på plass rent teoretisk, og deretter iverksatt rent praktisk – for deretter å gi resultater i form av mindre helsekø? Åtte år til?

Hva med barn og unge, og kreftopererte som står i denne køen i dag – og som har stått der i årevis gjennom AP-regjeringen?

Barna jeg har skrevet om en rekke ganger nå, må altså vente opp til 8 år før de får den operasjonen de har krav på. Det er uakseptabelt et land som Norge.

Jensemann står til stryk – også i opposisjon. Jensemann må gjerne skrike høyt om løftebrudd etter 49 dager i opposisjon. Men vi vet at er det noen som mangler handlekraft og tilsvarende har stått for løftebrudd i løpet av sin lange regjeringstid, så er det Jens og co.

Jeg skulle gjerne sett dette engasjementet i forhold til disse barna og andre som må smøre seg med tålmodighet i helsekø, da Jens var statsminister, og oppfordrer forøvrig den blå regjeringen nå, med blanke ark –  å iverksette en del strakstiltak der de røde viste handlingslammelse – og kjøper operasjoner for disse barna hos private eller i utlandet.

Når den røde regjeringen hadde 500 millioner å gi Fru. Clinton sånn helt uten videre i 2012, og 1, 2 milliarder til prevensjon i Niger, så er det jo ikke akkurat mangel på penger det står på. Jeg regner med det er litt igjen, eller?

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

Følg meg gjerne på sosiale medier her:-)

Link til Hillary – norske kreftpasienter // 500-0.

0 comments on “Jens står til stryk, også i opposisjon

Leave a Reply