Adventure & Travel News

Hotel Christiania Teater er mer enn du tror

Nå har jeg fått gleden av å bo hele fem dager på Hotel Christiania Teater, og når jeg skriver glede er det fordi det var en sann glede fra første stund.

Nå har jeg fått gleden av å bo hele fem dager på Hotel Christiania Teater, og når jeg skriver glede er det fordi det var en sann glede fra første stund. Det unike og ærbødige inngangspartiet gjorde nok sitt, for jeg følte en slags forelskelse med det samme, og gleden som følger med en forelskelse skal en selvsagt ikke underdrive.

Text and photo by Trude Helén Hole

Jeg må vel kanskje også innrømme at jeg har en hemmelig og livslang forelskelse mot alt som går i retning historiefortelling og teater. Dette er for meg et fascinerende univers, og som forfatter lar jeg meg lett inspirere av vakre bygninger og omgivelser med spennende undertoner og variert historie.

Derfor var det med et stort smil om munnen at jeg entret hotellet, og da jeg ble møtt av smil like bredt som mitt gikk gleden over i ren lykkerus. Gledesrusen ble ikke mindre da jeg gikk opp trappene – ja, jeg tar vanligvis trapper om jeg kan, for med det fikk jeg sett kunst i form av fantastiske skulpturer, malerier og flotte fotografier. Og som kunstner som er litt over middels interessert i kunst, ble hjertet mitt varmt av glede!

Jeg anbefaler derfor alle til å ta beina fatt på Hotel Christiania Teater, og bruk gjerne litt tid slik at du også får med deg alle de fantastiske vakre interiørdetaljene.

Et boutiquehotell med noget attåt

Hotel Christiania Teater er ganske enkelt et landemerke som har vært vitne til mer enn et århundre med kultur, historie og følelser. Det praktfulle bygget i Stortingsgata ble innviet i 1918 i nordisk nyrenessanse-stil, og gjennom årenes løp har den vakre bygningen hatt mange ulike roller – det har vært en konsertsal, et teater, en kino og til og med Norges første operascene. I dag er bygningen et imponerende hotell og et hjem for de store følelsene.

Hotellet beskriver det slik på sine hjemmesider; Alle er velkommen! På Hotel Christiania Teater kombinerer vi glamour fra en svunnen tid med dagens komfort. Opplev vår unike blanding av det sofistikerte og det lekne, vintage og modernitet, fortid og nåtid. Enten du stikker innom for tårer og latter i teateret vårt, en middag i tre akter på restaurant Teatro, eller en episk reise gjennom vinkartet i vinbaren vår, kan vi love deg én ting: her slutter aldri dramaet.

Hotel Christiania Teater er nylig pusset opp, og det hviler en slags 20-talls eleganse over det hele. Rommene er romslige, innbydende og delikate, og restauranten og baren likeså. Og med hotellets fantastiske historie som du kan lese mer om her, vil jeg nok beskrive det hele som et boutiquehotell med noget attåt.

Her vil du nok nyte alt fra interiørets fargesammensetninger til kunst i verdensklasse, til fantastiske lamper og små elegante dekordetaljer som drar deg tilbake i tid.

Når det er sagt – du vil merke den avslappede atmosfæren rimelig fort, og med det kan jeg garantere at skuldrene senker seg like fort!

Byens beste beliggenhet

Hotel Christiania Teater er kjent for sin unike beliggenhet i det historiske kvartalet som vokste frem rundt flere av Oslos eldste teatere. Her er noen raske fakta det kan være greit å vite om Hotel Christiania Teater:

Beliggenhet: Hotellet ligger i hjertet av Oslo sentrum, like ved Nationaltheatret og Oslo Sentralbanestasjon. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt å utforske byens severdigheter, shopping, restauranter og uteliv. På noen minutter kan du gå til flere av byens mest besøkte attraksjoner og områder som Slottsparken, Slottet, Aker Brygge, Akershus festning, Tjuvholmen, Vippetangen, Stortinget og Rådhuset.

De populære handlegatene Karl Johans gate og eksklusive Bogstadveien ligger også i gangavstand fra hotellet.

Historie: Hotel Christiania Teater har en lang historie som går tilbake til 1900-tallet da det fungerte som et teater. Den historiske atmosfæren preger fortsatt hotellets innredning og design.

Fasiliteter: Hotellet tilbyr moderne fasiliteter og komfortable rom. Det er en restaurant og bar på stedet, samt møte- og arrangementslokaler for forretningsreisende eller private arrangementer. Ønsker du å trene, får du gratis trening på SATS under oppholdet.

Chambre Séparée: Hotellets Chambre Séparée vært et hemmelig tilfluktssted i over et århundre. Det er den perfekte scenen for fester og private sammenkomster, med vinflasker som pryder veggene og en liten, privat bar til din disposisjon. Ser du etter et spesielt sted for å arrangere vinsmaking, afterwork, workshop eller bursdagsfest?

Hotel Christiania Teater hjelper deg gjerne med å tilpasse arrangementet ditt for opptil 18 gjester, slik at det blir en intim og minneverdig opplevelse.

Rom: Hotellet tilbyr et utvalg av elegante rom og suiter, noen med utsikt mot Studenterlunden, Spikersuppa og Karl Johans gate. De store flotte vinduene er lydisolert, så støy forekommer ikke. Rommene er smakfullt innredet og utstyrt med moderne bekvemmeligheter.

Restaurant og vinbar: Hotellets restaurant, Teatro, tilbyr en moderne og avslappet atmosfære samt en variert meny med norske og internasjonale retter. Den flotte baren er et populært sted å nyte en cocktail eller et glass vin. Dykk gjerne ned i hotellets dype kjeller for en kveld med vin og drama, og smak deg gjennom en omfattende vinkart med rundt 1400 nøye utvalgte alternativer og 50 viner tilgjengelige per glass. Er ikke vin din lidenskap? Fortvil ikke, cocktailmenyen er like herlig.

clear wine glass with liquid in focus photography

Teateropplevelser: Hotellets beliggenhet ved siden av Christiania Teater gir gjestene en unik mulighet til å delta på forestillinger og kulturelle arrangementer rett utenfor døren. Og forestillingene finner du her.

Service: Hotel Christiania Teater er kjent for sin gode service og gjestfrihet, med vennlig personale som imøtekommer gjestenes behov. Til og med hunden din er hjertelig velkommen.

Kort oppsummert; Hotel Christiania Teater tiltrekker seg både forretningsreisende og fritidsreisende som setter pris på kombinasjonen av historie, kultur, komfort, vakker innredning og en meget praktisk beliggenhet midt i Oslo sentrum. Og ikke minst – slike som meg!

For som hun sa, damen som sjekket ut da jeg sjekket inn; – Vi har hatt det helt supert! Nydelig hotell, god mat og fantastisk service. Vi kommer nok igjen!

Art of Living – travel & adventure, wining & dining, literature & art – Trude Helén Hole

Tekst og foto; Trude Helén Hole

Denne artikkelen er skrevet av Trude Helén Hole som er forfatter, journalist, sommelier og bedriftseier. Hole eier og driver mediebyrået New Spirit Communication med fokus på markedsføring av reiser og opplevelser, samt digital historiefortelling og innholdsproduksjon. Hole som også er foredragsholder, samarbeider med både norske og internasjonale destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Flere reiseartikler finner du her.

My latest posts – please enjoy, and share if you want to

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my media agency.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at WhatsAppYouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate, please feel free to contact me at truhole@hotmail.no

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs

Discover more from TRUDE HELÉN HOLE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TRUDE HELÉN HOLE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading