Adventure & Travel Chateau Reipå English Articles Management & Health News

Helgelandskystens Montmartre og Ècole de Paris!

Planen er å etablere Helgelandskystens Montmartre og Ècole de Paris, eller det vil si Ècole de Reipå! - og drive utleie til kunstnere, musikere og forfattere og andre naturglade sjeler.

Først en liten introduksjon til nye lesere – jeg er journalist, forfatter, kunstner og vinskribent, halvt bergenser og halvt nordlending. Jeg kjøpte bestemors gårdsbruk på Reipå i Meløy kommune på Helgelandskysten i 2022 og er snart ferdig å pusse opp hele herligheten. Gården har fått navn Bestemorhuset eller Château Reipå om du vil. 🙂

Planen er å etablere Helgelandskystens Montmartre og Ècole de Paris, eller det vil si Ècole de Reipå! – og drive utleie til kunstnere, musikere og forfattere og andre naturglade sjeler. Den store eiendommen grenser til Reipåvassdraget og jeg har både fiske- og jaktrettigheter. Mine første ukesgjester er allerede på plass, og jeg håper flere vil nyte min idylliske gård like mye som meg.

Jeg har som mål å tilbringe store deler av året nordpå og med det også “flytte” mitt virke som forfatter, sommelier og kunstner nordover, slik at min virksomhet kan smelte sammen med nordnorsk natur, kultur, tradisjoner og samfunn, og ikke minst det nordnorske “lynne” – og du er velkommen til å tilbringe tid sammen med meg – eller leie hele herligheten uten meg.

Jeg tenker altså litt stort, og ønsker å fremme norsk reiseliv nasjonalt og internasjonalt gjennom visuell kunst i alle former, samt musikk og litteratur. På min eiendom har jeg eksempelvis ubegrenset tilgang til store mengder naturleire som kan benyttes i egne skulpturer og/eller når jeg holder kurs, eksempelvis om vin, litteratur eller kunst – for jeg ønsker å skape følgende på bestemors gård som ligger idyllisk til mellom fjell og hav;

1. HELGELANDSKYSTENS MONTMARTRE. Tanken er å fremme visuell kunst i alle former og skape nytt liv i bygda ved å etablere et skriveverksted/atelier/galleri/bokhandel og møteplass for kunstnere og forfattere på Helgelandskysten, samt innbyggere og besøkende. Ormelet i Tjøme er en turistattraksjon med konserter/utstillinger og et godt eksempel på hva jeg ønsker å skape på Reipå.

2. ÉCOLE DE PARIS REIPÅ. Jeg ønsker å skape noe nytt ved å tilby et sted som kan bli tilsvarende Skagenmalerne, Parismalerne, Kragerø- og Holmsbumalerne – et samlingsted der kreative sjeler jobber hver for seg, men i felleskap. Mao et fristed for forfattere, musikere og kunstnere hvor de kan skrive, komponere og male, og jobbe med kunstprosjekter i ro og fred, eller i samarbeid med andre for inspirasjon og glede. Og jeg trenger vel ikke å nevne at lyset nordpå er magisk, hele året!

3. KURSVIRKSOMHET. Jeg ønsker også å tilby piano, vin og skrive- og malekurs for lokale og tilreisende, med undertegnede som instruktør, samt innleide lærere. Kurstilbud vil variere fra enkelte dager til flere dager/uker – lengre kursopphold suppleres med aktiviteter og naturopplevelser i nærområdet.

Kurstilbud vil legges ut senere på denne blogg. Her ser du enkelte bilder, så ser du hva Reipå har å by på.

KORT INTRODUKSJON AV MEG: Jeg er halvt nordlending og halvt bergenser, og jeg pendler mellom Reipå i Meløy kommune og Asker – i år har jeg tilbragt mer tid i Nordland enn i Asker. Av virke er jeg forfatter og forlegger, journalist, sommelier og bedriftseier – samt kunstner, kurator og daglig leder av Kulturtrollet kunstforening.

Jeg er nylig tildelt International Art Prize Paris og ble invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022. Jeg var også 1 av 3 norske kunstnere som ble invitert og stilte ut under ARTQUAKE at Art Niğde International i Tyrkia med maleriet Mistress XXX. I 2023 er jeg invitert som årets gjesteutstiller på NorthArt og Ås Kommunes årlige høstutstilling i Ås kulturhus den 20-23 oktober 2023. Komiteens begrunnelse er som følger;

Til årets arrangement ønsker vi å invitere deg Trude Helén Hole som både gjesteutstiller og forfatter. Med «FARGERIK» som tema synes vi du passer perfekt i årets utstilling, både som person, kunstner og forfatter. Du er en fargerik person som med dine interesser, evner og fargerike kunstverk vil være en stor berikelse for årets utstilling. Du vil bli tildelt en sentral plassering til dine malerier. I tillegg gir vi også plass til noen av dine skulpturer om ønskelig. Med din bakgrunn som både kunstner, forfatter m.m. håper vi også at du vil stille til intervju på en av våre scener, og intervjues da av journalist Rolf Otto Eriksen slik at publikum kan bli enda bedre kjent med deg, din kunst og ditt forfatterskap m.m. Til å foreta den offisielle åpningen av årets utstilling har vi fått kunstsamler, investor og forretningsmannen Christian Ringnes.

Jeg er også forfatter og skriver bøker fra Helgelandskysten. Jeg skriver både romaner, dokumentarer og fagbøker, men er mest kjent for de populære og satiriske bøkene om den ukonvensjonelle Lotte-Marie fra nettopp Bestemorhuset på Helgelandskysten. Bøkene omtales som Norges feminine og humoristiske svar på Harry Hole av Jo Nesbø og Varg Veum av Gunnar Staalelsen.

“Friskt språk og mange morsomme dialoger og scener. Hole har vel nærmest laget sin egen sjanger med disse bøkene.” Jan Ove Ekeberg, forfatter
“Bedre enn Bridget Jones.” Budstikka
“Norges beste jenteforfatter.” Dagsavisen
“Fun, fearless female.” Cosmopolitan
“Norges første chicklit forfatter.” Aftenposten
“Prinsessen av humor.” Askeravisen
“Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene.” BA

Mer om mine bøker, kunst og vinkurs finner dere her.

Ønsker du å feriere på mitt fantastiske landsted på Helgelandskysten? Da finner du flere artikler og mer informasjon her. Bestemorhuset eller Château Reipå om du foretrekker det, brukes av forfattere, musikere og kunstnere – og andre naturelskende sjeler. Det fantastiske lille bruket på Helgelandskysten er et minneverdig og jordnært sted å oppleve enten du er 5, 25, 50 eller 75 år. Her kan du skrive, male eller snekre – eller finne fullstendig ro og glede.

Les gjerne; Trude Helén Hole etablerer Helgelandskystens Montmartre

Mer informasjon og bilder, samt booking finner du på Finn.no, AirBnB og Booking.com. Eller du kan sende en e-post til forfatter og eier Trude Helén Hole på trude@newspirit.no

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs