Art & artists News

Jeg skal delta som årets gjesteutstiller på høstutstillingen

NorthArt har invitert meg som årets gjesteutstiller på høstutstilling i Ås kulturhus, hvilket bringer meg glede!

I dag fikk jeg en veldig hyggelig invitasjon som jeg selvsagt sa ja takk til – jeg skal med det delta som årets gjesteutstiller på NorthArt og Ås Kommunes årlige høstutstilling i Ås kulturhus. Høstutstilling i år har fått beskrivelsen «Fargerik» og varer fra 18. oktober til og med 22. oktober, og lørdag den 21. oktober, som forøvrig også er min bursdag, blir det konsert med Haugesund gruppa Vamp, og det blir stas!

Her er invitasjonen med begrunnelse;

Til årets arrangement ønsker vi å inviterer deg Trude Helén Hole som både gjesteutstiller og forfatter.

Sted:                                 ÅS Kulturhus i Ås sentrum

Antall utstillere:             27 utvalgte, pluss gjesteutstiller

Antall kunstverk:           Ca. 150 verk (malerier, grafikk og fotokunst)     

Med «FARGERIK» som tema synes vi du passer perfekt i årets utstilling, både som person, kunstner og forfatter. Du er en fargerik person som med dine interesser, evner og fargerike kunstverk vil være en stor berikelse for årets utstilling. Du vil bli tildelt en sentral plassering til dine malerier. I tillegg gir vi også plass til noen av dine skulpturer om ønskelig. Med din bakgrunn som både kunstner, forfatter m.m. håper vi også at du vil stille til intervju på en av våre scener, og intervjues da av journalist Rolf Otto Eriksen slik at publikum kan bli enda bedre kjent med deg, din kunst og ditt forfatterskap m.m.  

Til å foreta den offisielle åpningen av årets utstilling har vi fått kunstsamler, investor og forretningsmannen Christian Ringnes.

Med «FARGERIK» som tema for årets utstilling synes vi Christian Ringnes passer perfekt inn. Han er en fargerik person som med ekte interesse, engasjement og kunnskap om kunst. Christian er også i likhet med NorthArt opptatt av å få kunst ut til folket og å løfte fram unge kunstnere.    

Her er informasjon fra arrangøren om selve arrangementet; Høstutstillingen i Ås som varer i fem dager er et samarbeid mellom Kunstnernettverket NorthArt og Ås Kommune hvor målet er å skape en god opplevelse for folk i Ås og Follo regionen. Utstillingen er kjent langt utover regionen og tiltrekker seg også folk fra store deler av Viken og Stor-Oslo. I 2022 hadde utstillingen opp mot 2000 besøkende. I år er det tredje gangen vi arrangerer utstillingen i Ås Kulturhus og vår femte utstilling siden oppstarten i 2019.   

Høstutstillingen er mer enn en kunstutstilling. Til Høstutstillingen som i år har fått tema «FARGERIK» deltar erfarne og anerkjente billedkunstnere sammen med unge lovende, fremadstormende kunstnere. Men Høstutstillingen omfatter også musikk og litteratur, og Ås Kulturhus ivaretar denne kombinasjonen på en optimal måte. Med tre scener til disposisjon lar vi publikum oppleve en helhet der musikk, litteratur og billedkunst smelter sammen og skaper en unik opplevelse.

Flere av våre kunstnere vil donere et maleri og/eller grafisk verk hvor inntektene av salget går uavkortet til organisasjonen «Redd Barna» sin innsamlingsaksjon i NRK 2023.

I forbindelse med våre utstillinger støtter vi en veldedig organisasjon. I fjor var det organisasjonen «Mental Helse Ungdom» og i år vil vi støtte «Redd Barna» i samarbeid med årets TV -aksjon. I tillegg bidrar vi med inntekter til Ås fotball gjennom deres dugnad i forbindelse med vår årlige høstutstilling. Vi ønsker å gjøre samtidskunst lett tilgjengelig ved å komme vanlige folk i møte. Vi drifter helt uten noen form for offentlig støtte og våre arrangementer er gratis for publikum.

Arrangementet i år varer fra onsdag 18 til søndag 22 oktober og konsert med Vamp. Utstillingen åpner med forhåndsvisning og offisiell åpning for inviterte gjester onsdag. Programmene fra scenene disse dagene består av musikk, intervjuer med kunstnere, litterære innslag og intervju av forfatter m.m. Vi arbeider også med å få til et frokostseminar for bedriftsledere fredag kl. 08:00 med tema: Kunst på arbeidsplassen. I tillegg til våre to scener disponerer vi også kino/konsertsalen som har plass til 466 personer. Her blir det konsert med Haugesund gruppa Vamp lørdag kveld. 

Årets tema: FARGERIK

Med «FARGERIK» som tema har vi valgt et tema som gir assosiasjoner til både noe positivt og energisk, men som også kan dreie seg om livets såre kontraster. Liv (indre og ytre), person, opplevelse, felleskap, kunst, person, natur og landskap m.m. er noen stikkord til årets kunstnere. «Fargerik er et spennende tema å få formidle igjennom kunsten. I en tid hvor mange opplever hverdagen som skremmende, har hverdagen mistet noen av sine positive farger. Krig, naturkatastrofer, klimakrise, fattigdom, folk på flykt, miljø- og energiutfordringer m.v. preger mye av folks hverdag. Vi tar hele kulturhuset i bruk disse dagene og uteområdet vil også dekoreres med spesielle effekter.  

Til konserten lørdag kveld vil vi ta betalt. Resten av arrangementet er gratis for publikum. All kunst som stilles ut er til salgs, og det vil også være kafe. Under er bilder fra fjorårets arrangement med blant annet Maud Angelica Behn som stilte med sin kunst og Frøydis Grorud som sto for musikken under åpningen sammen med Anne Gravir Klykken.

Mer om NorthArt

NorthArt representerer i dag 34 kunstnere bosatt forskjellige steder i Norge. Gjennom våre utstillinger har vi bidratt til at unge kunstnere som: Håkon Børs-Lind, Einar Sandvold, Ella Alise Rogne, Nikolas Courtney Francombe Norrgrén, Maud Angelica Maud og Lavrans Borgen alle har fått stor oppmerksomhet og en fin start på sin kunstnerkarriere.  I år har vi igjen funnet fram til et par unge spennende kunstnere som vi vil presentere på årets utstilling.  

Vi ønsker at vårt publikum skal få en helhetsopplevelse med kvalitet og nærhet. NorthArt-utstillingen i Ås er en kunstutstilling utenom det tradisjonelle, og intimiteten og atmosfæren gjør høstutstilling til en unik opplevelse for publikum, artister og kunstnerne. I fjor var tema for utstillingen «Lykke». Utstillingen fikk stor oppmerksomhet i riksmedia og vi har fått kjempegode tilbakemeldinger fra både deltakere og publikum. 

NorthArt vil etter hvert også åpne opp for samtidskunstnere med virke i Danmark og Sverige, hvilket bidrar til at kunstnerne som stiller ut har forskjellige inspirasjonskilder og representerer forskjellige kunstuttrykk som igjen gir en spennende dynamikk i våre utstillinger. Vi ser med spenning fram til å høre fra deg. 

………….@…………..

Jeg er både ydmyk og beæret over å bli invitert som årets gjesteutstiller, og gleder meg stort til å ta fatt på å male nye bilder og lage flere skulpturer til Høstutstillingen Fargerik med NorthArt og Ås kommune som arrangør. Det blir stas, og selvsagt vil også jeg donere et maleri til Redd Barna! Mer om meg som kunstner finner dere her og mine malerier finner dere her. Jeg håper vi sees i oktober.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs