man holding baby s breath flower in front of woman standing near marble wall
Guest Authors Management & Health News Sex & Relationships

Narsissister og psykopater fanger deg med “kjærlighet”

Dagens gjesteblogger er Anita Nita Sweeney, forfatter av blant annet Sannheten seirer, når maskene faller – som omhandler nettopp det å være med og oppleve narsissister.

Dagens gjesteblogger er Anita Nita Sweeney, forfatter av blant annet Sannheten seirer, når maskene faller – som omhandler nettopp det å være med og oppleve narsissister. Bøkene hennes om temaet finner du her.

romance-1934204__480

En narsissist er et “vakkert” monster

Narsissister kan ikke ta ansvar for sine handlinger om de gjør noe galt, kriminelt eller urett mot andre. Om de mishandler deg, barna sine eller slektninger, er de feilfrie og uten skyld. Narsissister og psykopater pleier ikke å true og bruke vold for å underlegge seg nye ofre de vil ha over tid, de bruker «kjærlighet». De bruker “godhet”, “”omsorg, “empati” og “hjelpsomhet”. De bruker “smiger”, de smiler, er blide og er kanskje både morsomme og sosiale.

De kan overøse deg med gaver, glitter og stas, intens intimitet og nærvær du aldri har opplevd før. De kan være den stille og beskjedne jenta som rødmer i en krok og virker litt skjør og tafatt, men aldri lager bråk. Hun du gjerne slår armene rundt for å hjelpe og beskytte. Eller de kan være kjekkasen som er super-sjarmerende, karismatisk, strutter av selvtillit og er magnetisk. Han du mer enn gjerne gifter deg med eller vil ha i din indre krets.

Narsopater flest beiner ikke etter oss og truer oss på livet, de smyger seg innpå oss som en sval sommerbris med smiger, godord og idealisering. Og det er her de fleste ikke forstår at de har med en potensielt skadelig person å gjøre, fordi de spiller knirkefrie, «verdens beste» mennesker utad i verden og overfor den de vil fange i nettet. Dessuten ser de ikke ut som et monster eller troll, de ser ut som deg og meg og går midt i blant oss.

De bruker behagelige og oppløftende ord og falsk kjærlighet som kopler seg til våre følelser og skaper en tilknytning til dem. Og dette vet narsopatene, de vet hvordan de skal spille på våre menneskelige emosjoner de selv mangler, som empati, samvittighet og kjærlighetsevne. Uansett hvor gode de er til å spille at de elsker oss av hele hjertet, er det og blir det et skuespill. Et skuespill som kan få fatale konsekvenser for den som lar seg lure. For narsopatene elsker ingen, de eier ikke den evnen, men de eier evnen til å manipulere og bedra oss til å tro det.

I dette foredraget snakker jeg om hva som gjør narsopaters falske kjærlighet skadelig og farlig og hvorfor vi ikke skjønner at deres idealisering og kjærlighets-bombing av oss er store røde flagg. For dette er grooming de utsetter både voksne og barn for slik at vi skal tro at de er de beste på jord mens de mishandler og misbruker oss i «kjærlighetens navn». Anita Nita Sweeney.

Les også; Jeg var sammen med en narsissist.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs