brown and beige house and path
Adventure & Travel News

1 av 10 hytteeiere bruker hytta mindre enn én uke i året

1 av 10 hytteeiere bruker hytta mindre enn én uke i året, hvilket er lite bærekraftig

En landsdekkende spørreundersøkelse gjennomført av InFact viser at de fleste av de i alt 445 500 hyttene i Norge står ubrukt mer enn 300 dager av et normalår. Det utgjør årlig over 130 millioner ubrukte hyttedøgn, skriver Hytteavisen.no.

– Fritidsboliger som brukes lite er et stadig større miljøproblem, sier Johanne Rosness i utleieplattformen Landfolk gjennom en pressemelding. Den landsdekkende undersøkelsen med de oppsiktsvekkende tallene er gjennomført av InFact på vegne av utleieplattformen Landfolk.com og gir en oversikt over hvordan nordmenn bruker og forvalter hyttene sine i dag.

– Totalt er det over 445 500 hytter og fritidsboliger i Norge, som er et stort antall sett i forhold til folketallet. Nordmenn elsker hyttelivet, men til tross for dette viser undersøkelsen at mange hytteeiere bruker hyttene svært lite. Vi kan anslå at over 130 millioner årlige hyttedøgn ikke benyttes, sier Rosness.

Om du ønsker å leie denne bloggens eier, Trude Helén Holes idylliske feriested på Helgelandskysten – klikk her.

1 av 10 bruker hytta mindre enn én uke i året

I undersøkelsen fra InFact svarer 67,7 prosent at de bruker hytta mindre enn åtte uker i året. 34,8 prosent – eller mer enn hver tredje hytteeier – oppgir at de bruker hytta mindre enn fire uker i året. Så mange som 8 prosent bruker hytta mindre enn én uke i året. 7 av 10 hytteeiere oppgir dermed at hytta står tom mer enn 300 dager i året.

– Dagens situasjon er svært lite bærekraftig, og skjer samtidig som det planlegges og bygges ut stadig nye hyttefelt, noe som gir oss enda mer ubenyttet bygningsmasse. Det er på tide å tenke nytt rundt bygging, bruk og utleie av private norske hytter, sier Rosness.

Svært få leier ut

Undersøkelsen fra InFact viser også at åtte av ti hytteeiere aldri har leid ut egen hytte. Adm. dir. i Landfolk, Christian Lausten mener dette er en høy andel, men noe vi trolig kommer til å se en endring på i tiden som kommer.

– I dag finnes det knapt noen kultur for utleie av private hytter i Norge, men dette er i ferd med å endre seg. Ikke bare er nordmenn mer komfortable med delingsøkonomien enn tidligere, men også de økonomisk vanskelige tidene gjør at stadig flere er åpne for å leie ut.

– I forbindelse med lanseringen av Landfolk.com i Norge har vi undersøkelser som viser at svært mange dansker og tysker gjerne vil feriere i flotte norske hytter. Derfor har vi stor tro på at det norske utleiemarkedet for hytter kan vokse betydelig, avslutter adm. dir. i Landfolk, Christian Lausten.

Les hele artikkelen her.

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs