Adventure & Travel Art & artists News

Art by Artist

Det er en stor glede å presentere kunstnerne i Feather Book, Wine & Art Gallery.

Jeg heter Trude Helén Hole og er denne bloggens eier. Jeg er også forfatter, journalist, kunstner, sommelier, foredragsholder, forlagseier, kurator og gallerist. De fleste kjenner meg nok best som forfatter – men jeg har faktisk vært interessert i kunst så lenge jeg kan huske. Da jeg var 12 år skaffet jeg meg jobb i butikk og brukte pengene jeg tjente på snop, en svær grammofonplate og mange gamle LP plater av Luciano Pavarotti og Gene Pitney – og kunst!

Og jeg tegnet absolutt hele tiden. Eksempelvis tegnet jeg et meget godt portrett (karikatur) av norsklæreren min på ungdomsskolen under norskeksamen i stedet for å besvare oppgaven. Jeg strøk. Og deretter gikk det som det gjerne gjør – livet førte meg inn på andre baner som eksempelvis hesteranch i Australia og en lang karriere som forfatter og bedriftseier.  

Ved skrivestuen og atelieret.

De siste årene derimot, har kunsten gledelig nok vendt tilbake til mitt liv. Og jeg har med det spisset både blyantene og børstet støv av malerkostene, og skaper både abstrakte og figurative tegninger og malerier inspirert av årstider og naturens skiftende humør, gjerne med små finurligheter og lekne detaljer. Jeg jobber med malerier, tegninger, grafikk, tresnitt og skulpturer – og kunsten jeg lager finner dere i Feather Book, Wine & Art Gallery og der finner dere også tre andre meget dyktige kunstnere som jeg er veldig stolt over å presentere; nemlig Thorvald Lund-Hansen, Torbjørn Endrerud og Knut Rellsmo. Her er en kort presentasjon. Vel lest og sett.

Thorvald Lund-Hansen

Thorvald Lund-Hansen begynte å male oljemalerier som 14 åring og maler klassiske figurative malerier med motiver av landskap, mennesker og dyr, gjerne med klare referanser fra kunsthistorien, dog med enkelte moderne elementer. Den unge kunstneren ble tidlig opptatt av lysets detaljer og hvordan lysets mangfoldig skaper forskjellige motiver og skiftende atmosfære i motivene. Få kunstnere i Norge har med like stort hell klart å gjenskape denne magien i sine bilder, som nettopp Lund-Hansen.

Torbjørn Endrerud

Torbjørn Endrerud er en nyskapende kunstner med særegen identitet. Som billedkunstner maler Endrerud med akryl og utstrakt fargebruk, og fremstiller malerier med et svært moderne utrykk innenfor pop-art sjangeren. Motivene fremheves med artistiske skiller og rette linjer som gjør “tendart” maleriene gjenkjennelige, spesielle og populære. Hans arbeid representerer ofte positiv energi samt det urbane, og gjenspeiler nåtiden med en touch av det sensuelle og moderne. Endreruds kunstverk har forøvrig grunnet hans store lidenskap for musikk i all hovedsak fått titler etter det legendariske popbandet The Beatles. 

Knut Rellsmo

Knut Rellsmo ble tidlig oppmuntret av Henrik Sørensen å satse på kunst og har deltatt i flere fellesutstillinger og tolv separatutstillinger blant annet hos Dalype Galleri, Ås kunstforening og KOLBEN Kulturhus. Rellsmo var også invitert som deltagende kunstner under Nord Norsk bluesfestivals i 2010 og Oppegård Nyttårskonserts i 2017. Hans kunst er innkjøpt av Oppegård kommune i 1999 og 2002, og av Gjensidige Nor Banken i 1991. Hans kunst kan også kjøpes gjennom Tjøme kunstgalleri i Oslo.

Trude Helén Hole

Trude Helén Hole har tilbragt det siste året på Asker Kunstfagskole, og har nylig blitt tildelt International Art Prize Paris 2022. Hun er også invitert til å stille ut en skulptur og et maleri under New York Exhibition 2022 i desember og var 1 av 3 norske kunstnere som ble invitert og stilte ut under Exhibition ARTQUAKE-10 at Art Niğde International (ANI) i Tyrkia med maleriet Mistress XXX. Hole er like ukonvensjonell i sin kunstform som i sitt forfatterskap, og varierer med bruk av olje, spray og akryl på lerret, samt bruk av elementer fra naturen. Malerier og motiver varierer fra enkle, nakne og rå, til komplekse, kraftfulle og energiske malerier til det skjøre og delikate – alle kontrastfylte variasjoner som finnes i vår egen natur. 

TIL FEATHER BOOK, WINE & ART GALLERY

Kontakt salg/nettgalleri: Trude Helén Hole: trude@newspirit.no 

BØKER  –  DIGITALE VINKURS  –  GAVEKORT

PRINT, GRAFIKK, SKISSER & TRYKK

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs