Adventure & Travel Art & artists News

Ikke gå glipp av utstilling med pop-art dronningen Marianne Bakkerud

Denne helgen kan du oppleve noe så sjeldent som en utstilling med den dyktige kunstneren Maria Ba!

Denne helgen kan du oppleve noe så sjeldent som en utstilling med den dyktige kunstneren Marianne Bakkerud og med det se de vakre maleriene hennes, for Marianne Bakkerud er også en velkjent kurator som har brukt de siste årene på å stille ut andres malerier inkludert mine i stedet for egen kunst. Denne helgen gjør hun et unntak i Galleri H-11 på Høvik, og godt er det! Utstillingen holder åpent fredag – søndag fra 12-16.00 frem til 18 desember, så ta gjerne turen dit.

Drev galleri i Dubai. Kunstneren Marianne Bakkerud etablerte MB Art som logo for sitt atelier og signatur på sine malerier i 1995. I 2008 åpnet hun sitt første galleri i Arabian Ranches, Dubai, de Forenede Arabiske Emirater og i 2011 åpnet hun galleri nummer 2 i Düsseldorfer Business Hub i Al Barsha, Dubai. Bildene under er fra utstillingen på Høvik.

Og det stopper ikke der i 2017 åpnet hun atelier på Kulturhuset Hovtun. Da hun overtok som dagligleder samme år, ble Storsalen i annen etasje gjort om til galleri og Peisestua Kulturkafé ble etablert. Fra tidlig i 2018 ble nærmeste alle ledige vegger i Kulturhuset fylt med kunst av ulike kjente og lokale kunstnere.

En klippe i Holmsbu. I mai 2020 flyttet MB Art Galleri og Mariannes atelier inn i annen etasje i Schulerudgaarden i Holmsbu, hvor hun drev galleriet Schulerudstuene frem til vinter 2022 da bygget ble solgt. Hver måned ble nye kunstnere invitert til vernissasje og utstilling, bokbad og intimkonserter. Grunnet pandemien og strenge restriksjoner måtte galleriet i 2021 holde dørene stengt for publikum og Marianne startet derfor med «Live»-sendinger via Facebook. Noen av kunstnerne stilte ut i 2021 var Anne Elisabeth Stålung, Cathrine Ulrikson, Trude Helén Hole, Trudy Wiegand, Birgitta Strobel, Jøran Juveli Marstrander, Hanne Sorteberg, Agnes Volent, Tove Hongslo, Sissel Forsberg, Grethe Kjøsnes, Jertrud Alise Eikås Eide, Grethe Kjensli, Marianne Bakkerud og mange flere.

Madonna – Smoking hot

Marianne er en herlig kvinne med mange talenter, ikke bare drev hun eiendoms- og næringsutvikling i mange år i Dubai, hun er også en ihuga naturelsker og tar gjerne opp kampen for miljøvern og dyrevelferd. I 2020 i Schulerudstuene viste hun for første gang sin utstilling «Et rop om hjelp» som handlet om utrydningstruede dyrearter, og noen av disse maleriene finner du denne helgen på Høvik.

Under sitt flerårige opphold i Dubai hadde Marianne full stilling som bedriftsutvikler for GRM/Green Concepts International og Babel Eventmanagement hvilket førte til at hun måtte begrense sitt kunstneriske virke til private portrett på oppdrag fra velstående mennesker. Hun ble blant annet en meget populær kunstner og portrettør blant de kvinnelige medlemmene i Emir familien.

I 2009 utviklet hun en type pop-art portetter hun kalte for Contrast Paintings, og noen av dem ser du under her. Kanskje er det nettopp Marianne Bakkerud velkjente Espen Eidborg med flere har hentet sin inspirasjon fra. Hun inspirerer i hvert fall meg. Og min kunst finner dere her.

Maria Ba – CV utstillinger:

2022 separaturstilling Galleri H-11, Høvik

2020 «Et rop om hjelp» en utstilling om utrydningstruede dyr i Schulerudstuene i Holmsbu

2019 GREEN FRIDAY i Asker Kulturhus

2019 Ombruksfestivalen i Asker 

2018 Sommerutstilling på Kulturhuset Hovtun 

2017 Juleutstilling på Kulturhuset Hovtun 

2015 «Limousine» okse utsmykning til åpningen av restaurant The Edge på Fornebu

2014 Auksjon av «Varg» på Veldedighetsgala for Norges Kreftforening i Oslo

2011 Separatutstilling på Babel Events, Dubai

2010 Art Festival i Jumeirah, Dubai

2010 Tribute to Michael Jackson i Dubai Mall

2009 Separatutstilling i Ibn Battuta Mall, Dubai 

2004 Utsmykning med vernissage i Bar Uniq i Oslo

1995 Fellesutstilling i Rådhuset i Bad Driburg, Tyskland 

1995 Utsmykning av Café San Remo i Bad Driburg, Tyskland

1994 Utsmykning av ODEON musichall i Bad Driburg, Tyskland

1985 Fellesutstilling i Kurhaus i Bad Sooden-Allendorf, Tyskland 

Her finner du Maria Ba sin hjemmeside med kontaktinfo. Hun tar også imot bestilling, og er du lur tar du turen til Høvik og Galleri H-11. Utstillingen holder åpent fredag – søndag fra 12-16.00 frem til den 18.12, så ta gjerne turen dit. God helg, dere, mvh Trude Helén Hole

………….@……………

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here, and here is my company.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or see my art or buy my books or wine courses – please do so. You will find all my SOME & sites at linktr.ee/trudehelenhole. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

TM / ©trudehelenhole

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs