crop man pouring red wine in glass in restaurant
News Wine

Norges første Côtes du Rhône-Villages på boks!

Det er høst, hele landet har lenge vært fargelagt med deilige høstfarger som nå holder på å falme, og mens noen landsdeler nyter skarp høstsol, må andre finne seg i å leve i tåke og regn - da blir det ekstra godt med noe godt i glasset. Her er et vintips til deg - Norges første Côtes du Rhône-Villages på boks!

Det er høst, hele landet har lenge vært fargelagt med deilige høstfarger som nå holder på å falme, og mens noen landsdeler nyter skarp høstsol, må andre finne seg i å leve i tåke og regn – da blir det ekstra godt med noe godt i glasset. Her er et vintips til deg – Norges første Côtes du Rhône-Villages på boks! Den sørfranske klassikeren La Vieille Ferme har nemlig fått et nytt tilskudd til familien – en BIB, og det kan sannelig vi nordmenn like, eller hur?

La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år, og nå har Perrin-familien lansert en vin i samme serie med enda høyere kvalitet og det på Bag-in-Box! Den velkjente hanen og høna er byttet ut med gåsemor og tre gåsekyllinger, og til tross for format og pris er La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB 2019 en vin med både eleganse og struktur.

Vinen er produsert på tradisjonelt vis, og er en meget anvendelig vin. Jeg forsøkte den eksempelvis til en tykk og kraftig ertesuppe, og det var som om himmelen åpenbarte seg i tåka her på østlandet. Det var yin og yang, han og henne, hånd i hanske og mer. La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages har en dyp, ungdommelig og klar mørkerød farge med blåskjær, og en intens, aromatisk og kompleks duft av mørke kirsebær, modne røde bær, pepper og rosmarin. Og i munnen begynner festen – for dette er en saftig, elegant og livlig vin med en myk, rund og fyldig munnfølelse med lette tanniner og god konsentrasjon. Sødmefulle bjørnebær, blå plommer, lakris og sorte oliven danser rundt i munner og ender ut i en lang, forfriskende avslutning. Jepp, I like it – for dette er en meget balansert og kompleks vin med god styrke både på smak og struktur, men den byr samtidig på myke tanniner som også gjør den til en flott kosevin.

SØR-RHÔNE I ET NØTTESKALL. Den berømte vinfamilien Perrin står bak noen av Sør-Rhônes aller beste viner, men vier like mye omtanke til deres nye kartongvariant som til sine toppviner, både i vinmarkene og i kjelleren. Kun en femtedel av Côtes du Rhônes mange vinmarker får æren av å legge til ordet «Villages» etter «Côtes du Rhône». Disse «Villages» vinmarkene har bedre beliggenhet med noe magrere og mer interessant jordsmonn, noe som gir lavere avkastning, druer med høyere kvalitet og dermed en mer kompleks, egenartet og konsentrert vin. La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages har dermed en klart høyere kvalitet enn en «vanlig» Côtes du Rhône, og er en ypperlig representant for det regionen kan frembringe av kvalitetsviner.

I likhet med sin fetter stråler også denne La Vieille Ferme-varianten med sin rene og friske fruktkvalitet, men med enda mer muskler og lengre utholdenhet. Syrah-andelen i vinen gir den et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône. I tillegg er vinen proppfull av moden og sødmefull frukt med en strålende konsentrasjon som gjør at den tar kraftig og smaksrik mat på strak arm, som eksempelvis ertesuppe!

EN REAL ALLROUNDVIN. Alt dette gjør La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages til den perfekte vin nå som høsten og vinteren står for tur, for dette er en real allroundvin som passer til alt av rike retter med rødt kjøtt, det være seg storfe, lam eller storvilt – men den fungerer også helt storveis til lysere kjøtt som svin, kalv og kylling, samt til pasta og pølser, gryteretter, tapas og grillet fisk. Eller hva med å ta en titt på etiketten og servere helstekt gås? La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB er også en deilig vin å drikke uten mat, for eksempel på en kjølig høstkveld foran peisen. La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB 2019 er tilgjengelig i bestillingsutvalget til en pris på 545 kroner for en treliter.

Vil du lære mer om vin kan du ta en titt på PÅ DRUEN digitale vinkurs – lær om vin i egen stue (eller hage) når du har tid og lyst, med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. På Druen er Norges første og mest populære digitale vinkurs, som du kan se når som helst – hvor som helst – og med hvem som helst! Enklere og smartere blir blir det ikke. Hole har arbeidet med vin i 25 år, hvorav 6 år med vinimport og 19 år som vinskribent for forskjellige medier. Hun er i tillegg en erfaren kurs- og foredragsholder, og produserte Norges første TV serie om vin, samt Norges første digitale vinkurs. Ved kjøp får du også tilsendt På Druen, et lettfattelig og rikt illustrerte vinkompendium. Mer info finner dere her, eller dere kan kjøpe vinkurs direkte her på bloggen. Lykke til. Mvh, Trude Helén Hole

…………….@……………

Mvh. Trude Helén Hole

Live your life through joy, generosity and love – then the world becomes a better place to be for all of us. 

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Follow this link to my media agency, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

Nå kan du også kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs