Adventure & Travel News Wine

Du flyr rimelig høyt med en deilig Pflüger i glasset

ALEXANDER PFLÜGER er tredjegenerasjons eier og vinmaker på den vakre gården Weingut Pflüger i Pfalz. Navnet Pflüger betyr (han som) pløyer, og vitner om en familie med lang historie som bønder. Vinmarkene ble sertifisert økologisk allerede i 1989, og familien var blant pionerene innenfor økologisk jordbruk i Tyskland. På 2000-tallet tok de det hele et steg videre og la om til biodynamisk drift. I dag er Weingut Pflüger den produsenten i Tyskland med størst antall hektar Demeter-sertifiserte vinmarker.

Da Alexander tok over etter far sin i 2010 eide de 15 hektar, og lagde 50 viner. Nå eier “Alex” 50 hektar og lager 15 viner. Med andre ord – kvalitet foran kvantitet, og det kan jeg sannelig like!

Alex er den produsenten i Tyskland med størst vinmarksareal under biodynamisk sertifisering, hvilket innebærer blod, svette og helt sikkert en del tårer, for det er ikke et rent lite regelverk å forholde seg til om de skal beholde sertifiseringskravene. Å høre hvordan driften er lagt opp, og alt som må passes på når Alex prøver å fortelle meg det, tar nesten pusten fra meg. Det høres nemlig ut som et rent helvete, og da er det jo godt at jeg har noe i glasset som smaker himmelsk.

For vindunderet Pflüger Michelsberg Riesling 2017 som jeg fikk gleden av å drikke en magisk kveld i mai, er nemlig fra en “Grosse Lage”-vinmark med vinstokker plantet i 1980 som også er det året Alex ble født. Ja, han er sånn ca like gammel som meg, for jeg er bare rundt 40 jeg også om jeg legger godviljen til. Og det gjør jeg som regel ganske ofte.

Å plante en ny vinmark når et barn i familien er født, er forøvrig en tradisjon Alex har videreført med sine tre døtre; da river man opp en vinmark og planter på nytt til ære for den siste tilveksten til familien.

Området Michelsberg er på totalt 5 hektar, og Alex eier 1,5 hektar av selveste indrefileten som ligger midt på og i det bratteste terrenget. Vinmarken er sørvendt, og den øverste delen består av terrasser. Pflüger Michelsberg Riesling 2017 er meget elegant, slank og frisk i stilen. På duft finner du et delikat preg av eple, sitrus og krydder, samt et hint av mineraler både på duft og i ettersmaken. Vinen finner du på bestillingsutvalget og er rett og slett vindunderlig!

Jeg smakte også på Pflüger Buntsandstein Riesling som du finner i basislisten på polet og som år etter år får topp score, også av meg. For druen Riesling er en av mine hvite favoritter i tillegg til Sauvignon Blanc, men skal en Riesling få topp score av meg, skal den være like elegant som Sofia Loren! Dette er en meget god og rik Riesling med fyldig rieslingduft med snev av petroleum og mineraler. I munnen seiler den sin egen sjø, og du er med. Jeg ble rett og slett henført av både Alex og Pflüger Buntsandstein Riesling som du finner her og som du kjenner igjen på den flotte etiketten. Et meget godt kjøp!

Se video her – slik SABLER du champagne!

TILBUD PÅ DIGITALE VINKURS – LAST NED NÅ, SE NÅR DU VIL

Don´t be a wine snob – be a wine lover! 

På Druen – Norges første og mest populære digitale vinkurs! Se når som helst – hvor som helst – og med hvem som helst! Lær om vin i egen stue når du har tid og lyst med forfatter og sommelier Trude Helén Hole. Enklere og smartere blir blir det ikke. Hole har arbeidet med vin i 25 år, hvorav 6 år med vinimport og 19 år som vinskribent for forskjellige medier. Hun er i tillegg en erfaren kurs- og foredragsholder, og produserte Norges første TV serie om vin, samt Norges første digitale vinkurs. Ved kjøp får du også tilsendt På Druen, et lettfattelig og rikt illustrerte vinkompendium. Nå kan du også kjøpe GAVEKORT på digitale vinkurs.

NÅ KUN 149,00 FOR EN REKKE VINKURS. LAST NED NÅ – SE NÅR DU VIL 

TILBAKEMELDING FRA FORNØYDE KURSDELTAGERE.

“Og her kommer den største takken til dere som gjorde helgen til en suksess: Tusen takk Mona Sletengen Halvorsen som årets kuleste konfransier, Kjersti Løken Stavrum som ikke leser bruksanvisning, Trude Helén Hole som fikk en 10 er på en skala fra 1-6 for sitt vinkurs!” Trine-Lise Jagge, Dynamic People og arrangør av Karriereweekend Geilo

“Tusen takk. Vi var en vennegjeng som så Rødt i glasset, og vi hadde en veldig hyggelig kveld med kurs. Vi var alle enige om at den siste vinen, Yellow Tail Shiraz var den beste.” Undis Ellevog

“Far min fekk eit gåvekort til eit av dei digitale nybegynnar-kursa. Eg, far min og kjernefamilien enda opp med å sjå modul 1 (utan gåvekortet) saman i påsken. Den kvelden vart verkeleg eit av høgdepunkta å sjå tilbake til. Veldig kjekt kurs du har laget, og veldig hyggeleg.” Daniel R.

“Har gått gjennom hele modul 1 nå, og jeg blir å se den flere ganger. Så kjøper jeg modul 2 og 3 senere. Fantastisk kurs.”Ann Irene Klo

“Tusen takk for et helt fantastisk vinkurs. Det var en suveren opplevelse i en rocka innpakning. Både når det gjelder din kunnskap som du så raust deler, formidlingsevnen, historiefortellingen, humoren og stemningen. Skjønner godt at du fikk så unison god tilbakemelding. Det skal du virkelig ta til deg, og vi som fikk oppleve dette, sier bare; Tusen Takk!” Tone Nygård, Head of HR Development Sporveien

“Tusen takk for meg! Det var veldig praktisk, lærerikt og morsomt! Du er flink Trude Helén Hole!”  Wenche Steen, daglig leder og eier Hud og Hår Klinikken

“Vil bara sända ett tack mail i samband med karrierweekend på Geilo. Vin provningen du arrangerade var verkligen ett gott innspel som bjöd på massa skratt och ny kunnskap! Du har en härlig personlighet som skapar engagemang.” Pierre Wilhelm Jansson, Customer Relations Frogner House

“Så gøy at vinene fikk menneskelige egenskaper. Veldig lærerikt og koselig. Godt utvalg av viner og en inspirerende “somalier”. Karoline Storbråten, NHST Media Group

“Dette var en hyggelig opplevelse. God atmosfære og fint utvalg med viner. Mange gode tips til eget kjøp. Særegen stil og god formidlingsevne.” Morten Fahlvik, Education Research Manager It`s Learning

“Takk for god service! Er veldig fornøyd med kursene.” Mvh Monica 

“Et veldig bra digitalt vinkurs som jeg kommer til å anbefale til andre.” Ann E. Hansen 

“Takk for raskt svar og flott service. Min kone og jeg har gledet oss og kjøpt inn viner! Nå har vi vært gjennom de hvite, dette var veldig moro!” Bent F. 

“Tusen takk. Min samboer har bursdag og med koronaens begrensninger måtte jeg være litt kreativ, så da blir det deg på storskjerm hjemme i et lite lag.” Hege H. 

Mvh Trude Helén Hole, forfatter, kunstner, sommelier og foredragsholder

……………………@………………………

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us. 

Nå kan du kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs