Adventure & Travel Chateau Reipå News

Bårstua restaurant – en munnfull lykke i havgapet

Lykke i havgapet! Jeg anbefaler alle å ta en tur til Bårstua restaurant og Gladlaksen pub i Selsøyvik på Helgelandskysten. En opplevelse fra A til Å i fantastiske flotte, historiske omgivelser. Trenger du mel, kjøper du det i den koselige «gammeldagse» butikken, og i restauranten får du mat som fortjener en stjerne eller to i Michelinguiden!

Vi spiste Lakseplanke, og det må jo sies at når tre nordlendinger og en bergenser blir stum – så skjer gjerne dette kun når maten de spiser er så bra at de blir målløse! Og dette fenomenet forekommer som vi alle vet meget sjeldent. Her ble vi alle stum av smakene! Vertskapet Jesper og Rudi er også en opplevelse i seg selv, som sprer humor og glede! #Lykke

Her er litt mer informasjon om det hyggelige handelsstedet Selsøyvik som befinner seg like nord for Polarsirkelen, og som føyer seg inn i den lange rekken av fantastiske flotte historiske perler: Inne i det idylliske og lune Selsøyviksundet, med Rødøyløva i nord, Svartisen i øst og Hestmannen i sørvest, ligger de hvite og rødmalte bygningene som har utgjort et viktig knutepunkt på Helgelandskysten helt siden slutten av 1700-tallet. Handelsstedet er Rødøy kommunes Tusenårssted og er fortsatt i drift med landhandel, restaurant og båtekspedisjon.

For reisende som kommer langs kysten på egen kjøl, er det lagt til rette for både kortvarige og lengre stopp hos Selsøyvik Handelssted. Man finner gjestebrygge med plass til 15-20 båter, utstyrt med vann og strøm. Døgnåpent drivstoffanlegg med bensin og båtdieselfylling både nede på flytebrygga og oppe på land. På landhandelen finner man både det man behøver for å proviantere, og kanskje også noen skjulte skatter inne i landhandelens mange skuffer og skap.

Helgelandsidyll.no

Restaurant Bårstua Spiseri serverer lunch, middag og dessert/kake samt vin og øl. Bestill gjerne bord på forhånd på tlf. 99225666. Gladlaksen pub serverer øl og vin, og på kaikanten kan man sitte og nyte et glass og se midnattsola duppe såvidt i havet. Jeg anbefaler også Glamping i havgapet, og litt badstu og nattbad hos Helgelands Idyll som du også finner på Selsøyvik, og sjekk gjerne også ut Annastua for hyggelig overnatting når du først er i gang. Med andre ord, her kan du kose deg på et sted med historisk sus og nyte livet i sjarmerende og flotte omgivelser – anbefales på det sterkeste! Les mer her.

Alt godt, hilsen Trude Helén Hole

………………@…………………

Shortly about me/this blog – I am an artist, an author, a journalist, a sommelier, and traveller that have experienced a lot of beautiful places all over our amazing world. With that, I have been writing articles for several magazines. You can read about my travels here and my books and art right here.

Please join this blog if you like, by clicking the FOLLOW icon on the right. Do you wan´t to add me up at YouTubeInstagramLinkedinTwitter or Facebook, or see my art or buy my books or wine courses – please do so. Thank you, and have a beautiful day with a lot of love and laughter. 

Trude Helén Hole, New Spirit Communication

If you want to cooperate – then contact me here.

And please do remember; live by love and joy, then the world becomes a better place to be for all of us. 

Nå kan du kjøpe gavekort på Norges mest populære digitale vinkurs