News

2,4 millioner flere nordmenn må betale for NRK, og enkelte må betale mer

Den nye skatteordningen som erstatter NRK-lisens innebærer at 2,4 millioner flere nordmenn nå må betale for NRK, for nå flyttes avgiften per husstand over til lønnsmottagere per hode. Siv Jensen må gjerne juble, for dette har de kjempet for i ti år. Men jubelen fremstår som rimelig latterlig når fakta fortsatt er slik at de ansatte i NRK skal lønnes av deg og meg, enten vi ser på NRK eller ikke. Og det er ikke ok etter min mening.

Siv
Skjermdump.

NRK-lisensen forsvinner altså ikke – den skifter form. Fakturaen forsvinner, men pengene skal i fremtiden trekkes direkte fra skatten og vil ramme alle som har inntekt, nærmere bestemt 4,370 millioner skattebetalere. Dette er langt flere enn det som til nå har fått tilsendt faktura fra NRK.

Flere må betale og en del husstander må betale mer. Pr 31.12.2018 var det 2 001 372 registrerte lisenser på privatpersoner. Med andre ord må 2,4 millioner flere nordmenn betale for NRK fra og med 2020, og i tillegg må mange husstander betale mer. Eksempelvis må to voksne som bor sammen og som tjener mer enn 350.000 i året hver, betale minst 3400 kroner mot 3039 kroner i lisensavgift i 2019.

For noen blir nok omstillingen til det bedre – men studenter og unge mennesker, som ikke en gang ser på normal TV, må nå betale lønninger for ansatte som skaper underholdning og nyheter på en plattform de ikke bryr seg om. Er det virkelig fair?

Jeg har skrevet mye om dette folkelige ranet som nå har skiftet form, les gjerne NRK lisensen – et grovt ran. Det er feil at NRK ikke er reklamefinansiert, og det er urimelig at NRK ikke skal konkurrere på like vilkår som konkurrentene. Jeg har altså betalt lisens i nesten 30 år og regner med å måtte betale minst 50 år til om dette urimelige statstyveriet ikke avvikles fullt og helt.

Skal vi regne litt grovt på det og ganske enkelt ta lisensbeløpet i 2015 som var 2.834.00 x 70 år for å runde litt ned med 10-15 år, så blir beløpet altså 198.380.- Og så kan vi for ordens skyld runde opp til 200.000.-

Med hvilken rett har NRK til å ta 200.000.- fra meg og mine barn for å lønne egne ansatte og skape programmer jeg ikke ser på – dette er penger jeg har arbeidet for og trenger selv!

Beklager Siv Jensen og FRP – men dere fremstår som pappfigurer! Det har gått inflasjon i gjengvold og knivstikking, køene i helsesektoren er vel like lange, integrering står fortsatt i stampe, bompengene øker og en enkel sak som å fjerne NRK lisensen som dere altså skryter av å ha jobbet med i 10 år har ført frem til dette resultatet. Jeg har nesten ikke ord, og det er rimelig tøft å oppleve for en bergenser. Jeg må faktisk bare le og det høyt. Sett slikt?

Need a drink!

…….

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Trude Helén Hole!-kopi 7