News Wine

Påskefavoritter i glasset!

Påske er tid for familie og venner, gode naturopplevelser og/eller kulturelle sprell. Eller eksempelvis storbyferie, som jeg og min datter skal på i år. I hvert fall i første del av påsken, så får vi se hva det blir til. Med til påsken hører selvsagt påskesnadder, og her kan du lese litt om hva du faktisk spiser, hvis du tørr. Og her kan du lese hvilke spennende påskebøker du bør lese, hvis du tørr. 😉 Her er mine tips til godt i glasset.

wine-791133__480

Viña Maipo Mi Pueblo Sauvignon Blanc 2018, fra Chile er en svært rimelig og positiv overraskelse for meg som digger Sauvignon Blanc. Meget ung, spenstig, frisk og fruktig på nesen med et godt preg av sitrus, grønne toner og nesle som også viser seg frem i munnen. God kropp hele veien. Dette er en relativt fet, ungdommelig og litt leken Sauvignon Blanc som samtidig frisker opp i munnhulen. Prøv den til sjømat eller uten mat. Pris kun 92.-

Casillero del Diablo Reserva Chardonnay bag-in-box. På duft finner vi blomster, tropisk frukt og et behagelig preg av eik/vanilje. Smaken er innbydende og noe av duften går igjen også her, blant annet moden melon og eikepreget. Dette er en middels kraftig Chardonnay med passe fylde (konsistens), så kjør den til mat som tåler litt trykk i trompeten som de sier i Bergen. I avslutningen friskner vinen til og viser både ryggrad og styrke. God og behagelig ettersmak får du med på kjøpet. Kr. 349,90 må du ut med for denne, hvilket er god pris for god kvalitet på en god matvin.

Welmoed Rosé 2018 fra Sør Afrika er produsert på 100% Syrah og frister med en delikat lakserosa farge og følger godt opp på duft med vårlige “sexy” toner i retning modne jordbær og bringebær, samt noe røde epler. I munnen føles den fresh og forfriskende, med ypperlig balanse mellom frukt og syre. Behagelig ettersmak fremstår som selveste prikken over i-en. En god allround vin du kan prøve til det meste. Pris er 110.-

Casillero del Diablo Pinot Noir 2018 er en meget prisgunstig vin produsert i et av Chiles kjøligste vinområder, Casablanca Valley, noe som passer for Pinot Noir viner, for disse druene gir fort et tungt og plumpt resultat om de dyrkes i for varme strøk. Casillero del Diablo Pinot Noir er en oppriktig god Pinot Noir vin med røde bær og krydder, samt et lite hint av herlig, lun høstløv på duft, og antydning til kaffepreg i ettersmaken. Vinen har fått et lite opphold på franske fat som har bidratt godt på strukturbildet. En fyldig vin med god fasthet og ryggrad. Fruktig, ren og frisk i stilen. Passer godt til svin, pastaretter med kjøttsaus, kylling eller fiskeretter med litt trøkk i tilbehøret, eller rett og slett peiskos på kjølige vårdager med noe snacks attått, som eksempelvis en mann med tilsvarende egenskaper som vinen. Om dere vet om en slik mann – si fra.

Viña Maipo Limited Edition Syrah 2015 byr på et ganske komplekst duftbilde med mørke bær i retning bjørnebær og kirsebær, samt et tydelig innslag av sjokolade, nellik, kanel og tiltalende tobakk. På smak finner du mørke bær, noe vanilje og en del krydder. I munnen løfter den også frem myke, elegante tanniner som balanserer fint med god syre og mye frukt. Dette er nam, nam for viderekomne!

Emiliana-pouch-290x435.jpg

Den økologiske nyheten Earth Balance Pouch fra Emiliana Organic Vineyards er perfekt for den miljø- og kvalitetsbevisste vindrikkeren. Vinen er organisk og du får den i 1,5 liters innpakning. Druene er Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah – mao en blend som tilbyr en intens og spenstig aroma med røde frukter, noe sjokolade og litt pepper.

Vinen fremstår svært lettdrikkelig og tiltalende i munnen. Bra fasthet i kroppen, god balanse og ikke minst fine tanniner gjør dette til en herlig hverdagsvin som passer til det meste – garantert også deg.

Victorian Alps Gapsted Sparkling Rosé fra mitt favorittland Australia til under hundrelappen, er en saftig, spenstig og fin boblevin med et utpreget og godt preg av røde bær og urter. På duft frister den med tiltalende aromaer av lyse røde bær, sitrus og svale urter, som følger fint med inn i smaken. Druene er Pinot Noir 5%, Chardonnay 75%, Tempranillo (Tinto del Pais) 6%, Sauvignon Blanc 5%, Sémillon 9%, og med dette fremstår vinen som ganske allsidig på tid, sted og rom – og ikke minst mat.

Flere påske-artikler om bøker og vin, tips til gjøremål med og uten ski på beina, og ikke minst om hvordan påsken ble til – finner du her.

Flere artikler om vin finner du her.

PS! Sjekk ut mine online vinkurs. Nå kan du lære alt du trenger å vite om vin på video – for jeg har også laget vinkurs på video til deg.Her finner mine online vinkurs som du kan se på video i din egen stue – når du har lyst og når du har tid!

Ps, vil du bli med meg på vintur til Portugal og Italia, kan du sjekke det ut her. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig fin dag. Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

GRATIS vinkompendium og vinkurs finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

VINKURS ONLINE