Adventure & Travel Books & Literature News Wine

Vil du bli med meg til Portugal og drikke vin?

Har du lyst å lære mer om vin? Hvorfor ikke bli med meg og sommelier Einar Zakariassen på vintur? Som en del av dere vet, har det lenge ligget i kortene at jeg i tillegg til å skrive bøker skal drive med opplevelser og reisevirksomhet. Det er eksempelvis en logisk grunn til at mye i denne bloggen omhandler reiser – les mine reisetips her.

Skjermbilde 2019-01-09 kl. 20.31.02.png

Jeg simpelthen elsker å være på farten, se nye steder og møte nye mennesker. Som sommelier og vin-importør reiste jeg mye, og jeg produserte også Norges første TV program om vin, en reise gjennom Europa – du finner serien her. I flere år har jeg nå vurdert å starte med vin- og opplevelsesturer. Tiden er inne for det i 2019.

And guess what? Du kan allerede 2-6 mai bli med til Portugal. 

For like før jul ble jeg nemlig kontaktet av en dyktig kollega som driver med vinreiser. Einar Zakariassen eier Vin & Matglede, og er som meg utdannet sommelier/vinkelner fra Gastronomisk Institutt. I tillegg er Einar fagutdannet kokk og servitør, med eksamen fra administrasjonslinjen ved Norsk Hotellhøyskole i Stavanger og BI. Så da er spørsmålet – vil du bli med oss på tur til Portugal?

Meld din interesse her og hils. 😉

Om du ønsker en uforglemmelig  reise hvor god mat, øl og vin er viktig, har du nå kommet riktig! VinogMatglede hjelper deg med å lage en tur som blir en fest for smakssansene. Turene går primært til Italia, Frankrike, Spania, Portugal, Ungarn, Romania, California og Sør-Afrika m.fl. Fra reisearrangøren;

– La smakene og sansene bestemme hvor du ønsker å dra og hva du ønsker å oppleve. Vi vektlegger unike steder utenfor masseturismens nedtråkkede stier – og velger nøye utvalgte overnattingssteder.

Helst små koselige hotell, lokale gårder eller gamle slott.

Når vi reiser til vinområdene handler det mye om personlige opplevelser. Det betyr mye for oss å oppdage det spennende og ukjente, det nye og uventede. Vi ønsker å treffe dyktige vinprodusenter, ikke nødvendigvis de mest kjente, for å prøve deres viner og bli kjent med nye kulturer. Turene passer for alle og man trenger ingen forkunnskaper om vin eller mat!

Så hvorfor ikke bli med Einar og meg på tur til vakre Dourodalen og Porto? Her skal vi nyte herlige viner og selvsagt også spennende og gode matopplevelser – og ikke minst vil vi få mange minnerike naturopplevelser. Portugal er fantastisk vakkert! Dato er 2. – 6. mai 2019 – 5 dager og «All inclusive».

Om destinasjonen. Porto, også kjent som Oporto på engelsk, er den nest største byen i Portugal etter Lisboa. Den sjarmerende byen ligger langs Douro-elvens elvemunning i Nord-Portugal. Porto, som er en av de eldste europeiske byene og den historiske bykjernen med navn Ribeira – ble proklamert i World Heritage Site av UNESCO i 1996. 

 

Program

DAG 1: Torsdag 2. mai. Avreise fra Gardemoen kl. 06:30. Vi lander i Porto kl. 10:45. Transfer til Porto og Ribeira-området for 1 times elvecruise på Douroelven med Douro Cima. Om bord serveres vi et glass Vino Verde, mens vi nyter de vakre broene som forbinder bydelene sammen og alle de flotte stedene oppover og nedover langs elven.

Vi forsetter til vårt 4* hotell og sjekker inn etter en lang reisedag. Reiseleder og sommelier Einar ønsker alle deltakere velkommen og informerer litt om området og programmet i sin helhet, ca 19:15.

Kl 20:00 Transfer til vår hyggelige velkomstmiddag på en flott, historisk restaurant i Porto.

castle-3690964__480
 

DAG 2: Fredag 3. mai. Frokost på hotellet i Porto.

Kl. 10:00 Transport til vakre Dourodalen og dagens første vingård på programmet.

Kl. 12:00 Blir det omvisning, vinsmaking og en deilig vingårdslunsj på historisk vingård.

Etter lunsjen setter vi oss i bussen for transport videre til neste vingård. Denne pittoreske vingården ligger i hjertet av Pinhão og er den mest ettertraktede vingården i området Douro og også Portugals mest kjente vinregion. I utgangspunktet var vingården en enkel vingård, en Pintas, Gjennom årene har de gradvis utvidet til å omfatte flere steder som for eksempel den flotte Quinta da Manoella, som ligger i den skinnende vakre Pinhão dalen. Vingården har også fått betydelig ros for sine herlige karakterdrevne viner og høy kvalitet på grunn av sitt gode jordsmonn (terroir). Senere på ettermiddagen sjekker vi inn på vårt 4 * Hotel Lamego i byen Lamego.

Kl 20:00 Middag på hotellet.

Dag 3: Lørdag 4. mai. Deilig frokost på hotellet.

Kl 10:00 Transport til Lamego og til Sanctuary Nossa Senhora dos Remèdios. En vakker helligdom og tempel som ligger på toppen av Santo Estêvao fjellet. Dette fantastiske byggverket ble reist på 1800 tallet og er verd et besøk.

Kl 11:30 fortsetter vi vår vinreise gjennom dourodalen til ny anerkjent vingård for omvisning og vinsmaking. Utsikten fra denne vingården er helt magisk. Vi avslutter besøket med piknic-lunsj med stedets viner mellom vinrankene. Gled dere!

Etter dette besøket går ferden videre innover dalen og til neste vinprodusent. Vingården ble etablert i 1716 og er en av de eldste og mest berømte «Quintas» i Douro-dalen. Den tilhørte den legendariske Dona Antonia Adelaide Ferreira og fortsatt tilhører gården hennes etterkommere. Vingården har oppnådd internasjonal anerkjennelse for topp kvalitet i vinene. Byggingen av den nye vingården og vinkjeller startet i 2008 og ble avsluttet høsten 2009. Den kombinerer «state of the art teknologi» med høy kvalitet i arkitektur, noe som gjør den til en av de vingårdene man bare må besøke i Douro-dalen.

Vi fortsetter ned og opp dalen – og tilbake til vårt Hotel Lamego for litt hvile. Hvis været tillater det kan det være en god idé å ta på badetøyet og nyte noen ettermiddagstimer ved hotellets basseng. Middag denne kvelden skal vi ha på en av Dourodalen mest populære restauranter for tiden, nemlig Restaurante Castas e Pratos som tilbyr fantastisk mat og service, og frekventeres av vin og matinteresserte fra hele verden.

Kl 19:30 Transport til Castas e Pratos, og kl 22:30 Transport tilbake til Hotel Lamego.

Dag 4: Søndag 5. mai. Frokost og utsjekk på hotellet i Lamego.

Kl 10:00. Transport tilbake til byen Porto. Denne dagen blir viet kunnskapen om den fantastiske portvinen, en av Portugals berømtheter. Først besøker vi en av de eldste portvinshusene i Vila Nova di Gaja, nemlig Cockburns. Formiddagen blir fri i Porto for lunsj og egne aktiviteter.

Kl 16:45 Stikker vi innom turens siste vinbesøk og portvinshus for omvisning og vinsmaking. Vi sjekker inn på vårt 4 * Hotel ABC Casa Musica.

Kl 20:30 Denne kvelden blir det avslutningsmiddag på en meget god restaurant i Porto.

Dag 5: Mandag 6. mai. ( Hjemreise) Frokost og utsjekk på hotellet i Porto.

Kl.09:00 Transfer til flyplassen.

Kl. 11:35 Avgang Porto. Lander i Norge og på Gardermoen kl. 18:35

                     Få mer info og meld deg på tur her.

Jeg håper du blir inspirert og blir med Einar og meg på en hyggelig opplevelsestur med vin i fokus. Flere kommende vin- og ølreiser finner du her – les gjerne også mine reiseartikler. Med dette ønsker jeg dere alle en riktig «fino» aften! Følg drømmen din – for den kan bli så mye mer enn bare en drøm, og spre kjærlighet og glede hvor enn du ferdes. 🙂

Mvh. Trude Helén Hole

MIN FORFATTERSIDE 

Mine online vinkurs og vinkompendium finner du her.

Vil du følge denne bloggen, meld deg på nyhetsbrevet eller trykk på FOLLOW oppe til høyre.

Mine bøker – Min TV kanal – Bilder – Vinkurs– Referanser – Linkedin – Twitter – Facebook – Instagram.

Time spent with good books is never wasted. (5)